بانک مرکزی درباره شرایط تنظیم فرآیند احراز و تایید منشاء ارز توسط این بانک در قبال آییننامه اجرایی واردات خودروی کارکرده با صدور اطلاعیهای تأکید کرد: هیئت وزیران به استناد تبصره “۳” ماده (۱۱) الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، مبادرت به تنظیم آییننامه اجرایی واردات خودروی کارکرده طی تصویبنامه شماره ۶۶۵۳۸/ت ۶۱۶۸۷ ه مورخ ۲۴/۰۴/۱۴۰۳ نموده است.
با عنایت به ضرورت تشکیل کارگروه مندرج در ماده (۲) آییننامه مزبور، لزوم تنظیم فرآیند احراز و تایید منشاء ارز از سوی این بانک (موضوع مندرج در ماده ۳ آییننامه موصوف) و تهیه و ابلاغ ضوابط مربوط به افتتاح و معدل حساب ارزی توسط بانک مرکزی (موضوع مندرج در ماده ۵ آییننامه صدرالاشاره)، به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی توصیه میشود تا قبل از تنظیم آییننامه، دستورالعمل و ضوابط اجرایی آن و تایید برنامه واردات توسط کارگروه ماده (۲) آییننامه، از هرگونه اقدام برای واردات خودرو کارکرده اجتناب نمایند.
شرایط واردات خودرو دست دوم
، وزیر صمت درباره واردات خودرو گفت: هر کسی که در خارج از کشور حساب ارزی داشته باشد میتواند این کار را انجام دهد البته این دستورالعمل هنوز تصویب نشده است ولی من ایده خودم را به شما اطلاع رسانی میکنم.
عباس علیآبادی درباره انتقادات به بخشنامه واردات خودرو گفت: بیخود است. این انتقادات الکی است. آنهایی که منافعشان به خطر میافتد انتقاد میکنند. واردات خودرو آرزوی همه است و همه میخواهند تنش در این زمینه برطرف شود.
به نقطهای رسیدهایم که نقطه امید است
وزیر صمت یادآور شد: امروز شما میخواهید ماشین بخرید؛ میتوانید هم ماشین نو خریداری کنید و هم کار کرده، ولی اول باید نوی این خودروها باشد. من دفعه قبل هنوز خط نو را راه نینداخته بودیم یک کلمه گفتم «بگذارید ما خط نو را راه بیندازیم بعد بلافاصله این را هم عرضه خواهیم کرد»، هر کسی رسید میپرسید این چه شد؟ من میدانستم این نماینده یک کسی است که به هر حال منفعتی ممکن است داشته باشد.
وی با اشاره به تولید خودروی ریرا اظهار داشت: خوشبختانه به نقطهای رسیدهایم که نقطه امید است. در تولید شتاب گرفتهایم و در داخل ماشین خوب عرضه میشود. ریرا انصافاً ماشین خوبی است. بسیار عالیاست. یک ماشین در تراز است و واقعاً در مقایسه با ماشینهایی که در بازار وجود دارند، خوب است.
۳ ماه است که ریرا را میدوانیم تا مطمئن شویم نقصی نداشته باشد
علی آبادی ادامه داد: البته ما در آغاز راه هستیم و باید همه کمک کنیم و عیب و ایرادش را برطرف کنیم. ۳ ماه است که این ماشین را میدوانیم و عرضه نمیکنیم به خاطر اینکه میخواهیم مطمئن شویم نقصی نداشته باشد. البته تویوتا هم وقتی یک ماشینی میدهد چهار صباح بعد ممکن است ایرادی داشته باشد ولی باید برطرف کرد.
ایرانیان خارج از کشور هم میتوانند خودرو وارد کنند
وی درباره اینکه برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردند بخشنامه واردات خودرو اجرایی نیست، عنوان کرد: به نظر من اجرایی است. اولین خدمتی که این بخشنامه میکند کمک به صادرات کشور است، چراکه ما از انگیزه واردات خودروهای کارکرده برای صادرات کالاهای تولیدی کشورمان استفاده میکنیم؛ یعنی شرکتها موظف هستند کالاهای ایرانی را صادر و ارز به دست آمده را تبدیل به ماشین کنند. اینگونه صادرات توسعه پیدا خواهد کرد و این کار خوبی است.
وزیر صمت ادامه داد: اقدام دیگر این است که ایرانیهایی که خارج از کشور هستند مانند دانشجویان که قدیم این کار را میکردند (واردات خودرو به صورت فردی) میتوانند این کار را انجام دهند. هر کسی که در خارج از کشور حساب ارزی داشته باشد میتواند این کار را انجام دهد البته این دستورالعمل هنوز تصویب نشده است ولی من ایده خودم را به شما اطلاع رسانی میکنم.
میخواهیم اضطراب را از جامعه و بازار بگیریم
وی افزود: افرادی که در خانههای خودشان ارز دارند، میتوانند در نظام بانکی کشور آن را عرضه کنند، البته گفتم این طرح من است؛ چنانچه که بانک مرکزی طبق مکانیزمی که تعریف میکنیم صحّه گذاری کند که ارز مذکور ارز جمع شده از بازار نیست و تاثیری در تخریب بازار ندارد و آن ارز هم با یک مکانیزمهایی پذیرفته میشود و میتوانند بروند از موسساتی که خودرو وارد میکنند، بخرند.
علی آبادی تاکید کرد: اینکه گفته میشود هر فرد خودش این کار را انجام دهد را به این دلیل گذاشتیم که اضطراب را از جامعه و بازار بگیریم، ولی به طور مثال وقتی شما از نانوایی نان میخرید گندمش را چه کسی درست کرده است؟ آردش را یکی دیگر درست کرده است. سوختش را یکی دیگر آورده و پختش را یک فرد دیگر انجام داده است ولی در آخر همه باهم کار را انجام دادهاند. کسب و کارهای کوچک شکل میگیرند و کمک میکنند تا انشاالله مردم بتوانند از منابع خودشان برای خودرو استفاده کنند.
ثبت نام خودروهای وارداتی
پس از چندین بار امروز و فردا کردن سازمان توسعه تجارت، براساس آنچه که در نهایت مدیر سامانه یکپارچه خودروها، وعده کرد، امروز (شنبه ۶ مرداد ماه) بایستی نتایج هفدهمین دوره از عرضه خودروهای وارداتی مشخص و بر روی سایت این سامانه بارگذاری شود.
٢٧ تیرماه بود که رئیس سازمان توسعه تجارت، در گفتوگو با این خبرگزاری اعلام کرد که قرعهکشی عرضه اخیر خودروهای وارداتی، تا پایان همان هفته انجام و نتایج روز شنبه (٣٠ تیرماه) اعلام و بر روی سایت سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، بارگذاری میشود.
این وعده پس از آن، به روز یکشنبه (۳۱ تیرماه) و سپس دوشنبه (یکم مرداد ماه) هم موکول شد، بدین ترتیب علیرغم اینکه، بر اساس وعده سازمان توسعه تجارت، ثبتنامکنندگان هفدهمین مرحله از عرضه خودروهای وارداتی، از ابتدای هفته گذشته، منتظر اعلام نتایج این دوره از عرضه خودروهای وارداتی بودند، در نهایت مدیر سامانه یکپارچه خودروها آب پاکی را روی دست ثبتنامکنندگان ریخت و اعلام کرد که نتایج شنبه (ششم مرداد ماه) اعلام و بارگذاری خواهد شد.
طبق آنچه که مهدی تقدسی اعلام کرد: نتایج ثبتنام خودروهای وارداتی اخیر (هفدهمین طرح عرضه خودروهای وارداتی)، ششم مرداد ماه، مشخص خواهد شد که بر اساس آن، برای ثبتنام کنندگان این دوره عرضه خودروهای وارداتی که پنج اولویت مورد نظر خود را از بین ٣۶ مدل عرضه شده، انتخاب کرده باشند، نتایج تخصیص یا عدم تخصیص بر روی سامانه بارگذاری میشود و مشتریان میتوانند از طریق پروفایل کاربری خود، متوجه این موضوع شوند.
مهدی تقدسی ضمن اعلام این خبر اعلام کرد: نتایج هفدهمین مرحله از عرضه خودروهای وارداتی مشخص شده و در سایت سامانه یکپارچه خودروها بارگذاری شده است.
مدیر سامانه یکپارچه خودروها ادامه داد: بدین ترتیب متقاضیانی که طی موعد مقرر، پنج اولویت از ٣۶ مدل خودروی عرضه شده مورد نظر خود را ثبت کرده بودند، از عصر امروز (شنبه) میتوانند با مراجعه به سایت سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به نشانی saleauto.ir از نتیجه تخصیص یا عدم تخصیص خود مطلع شوند.
وی تاکید کرد: مشتریانی که تخصیص به آنها صورت گرفتهاست، پس از دریافت پیامک واریز وجه از سوی شرکت واردکننده خودروی خود، به مدت پنج روز فرصت خواهند داشت که واریز وجه را انجام دهند.
تقدسی تصریح کرد: چنانچه طی این مدت متقاضی واریز وجه خود را انجام ندهد، از لیست تخصیص حذف خواهد شد و برای مراحل بعدی، بایستی مجدد از ابتدا و با تعریف حساب وکالتی اقدام کند. همچنین با توجه به اینکه این مرحله از خودروهای وارداتی عرضه شده، آخرین فرصت برای ثبت درخواست خودرویی متقاضیان مرحله اول (ثبتنامیها و اولویتدارهای مرحله اول) بوده است، چنانچه ثبت درخواست خودرویی نداشتهاند (باتوجه به اینکه نسبت به متقاضیان جدید اولویت هم داشتند) نوبتهایشان دیگر از بین رفته و برای ثبتنام در مراحل بعدی عرضه، بایستی از ابتدا اقدام کنند؛ در حقیقت دیگر هیچ صف تخصیصی وجود ندارد.