مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت گفت: افرادی که تا لحظه تقسیم سود مرحله سوم سهام عدالت برای عملکرد مالی ۱۴۰۱ اقدام به طی کردن تمامی امور مربوط به انحصار وراثت کرده باشند و مدارک خود را ارسال و تمام فرآیند سامانه میراث را طی کرده باشند میتوانند سود سهام عدالت فرد متوفی را دریافت کنند.
به گفته حاجیوند حالا تا شب یلدا یک فرصتی وجود دارد که افراد میتوانند برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اقدام کنند.

پیش از این هم مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفته بود: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز میشود.
طی روز گذشته رئیس سازمان بورس اعلام کرد: باقی مانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ شب یلدا واریز میشود.
عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی، از طرحی جدید برای سرمایهگذاری مجدد سود سهام عدالت خبر داد. این طرح پیشنهادی با هدف افزایش بهرهوری سرمایهها و حمایت از سهامداران عدالت طراحی شده است.
به گفته وزیر اقتصاد، در این طرح، سود حاصل از سهام عدالت به جای واریز مستقیم به حسابهای سهامداران، با رضایت آنان در پروژههای اقتصادی و سرمایهگذاریهای کلان مجدداً سرمایهگذاری میشود. این رویکرد میتواند به تقویت منابع مالی پروژههای تولیدی و عمرانی کشور کمک کند و در عین حال ارزش دارایی سهامداران را افزایش دهد.
همتی با اشاره به اینکه در دوره جاری (پایان اذرماه) سود سهام عدالت به صورت نقدی به سهامداران پرداخت خواهد شد، اعلام کرده، نظر من این است که به جای پرداخت سود، برای سهامداران، دارایی جدید خریداری شود.
پیشنهاد همتی برای افزایش سرمایه شرکتها از محل سود سهام عدالت
وی افزود، این یک میلیون تومان سود سهام عدالت در کوتاه ترین زمان خرج میشود اما اگر این مبالغ سود صرف خرید دارایی جدید شود و یا به افزایش سرمایه شرکتها کمک کند به نفع سهامداران است. امروز ارزش سهام عدالت بیش از ۲۱ میلیون تومان است و اگر سرمایه گذاری مجدد انجام میشد این ارزش به بیش از ۲۵ میلیون تومان میرسید.
به گفته وزیر اقتصاد، طرحهایی از این دست مطرح شده و برنامه ریزی در وزارت اقتصاد در این خصوص انجام میشود.
به نظر میرسد، در این طرح پیشنهادی سهامداران حق انتخاب خواهند داشت که سود سهام خود را دریافت کنند یا در طرح سرمایهگذاری مجدد مشارکت نمایند.
به نظر میرسد در صورت نهایی سازی طرح مذکور، اجرای این طرح میتواند نقش مهمی در تقویت زیرساختهای اقتصادی شرکتها و کاهش وابستگی به منابع مالی خارجی داشته باشد.
این پیشنهاد با واکنشهای مختلفی در میان کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار سرمایه روبهرو شده است. برخی از کارشناسان معتقدند که این طرح میتواند از طریق افزایش سرمایه به رشد پایدار شرکتهای سهام عدالت کمک کند، از سوی دیگر دارایی تحت تمکل سهامداران نیز افزایش خواهد یافت. هرچند اجرای موفق آن نیازمند شفافیت و اعتمادسازی گسترده است.
مدیر نظارت سازمان بورس با اشاره به اینکه بخش پایانی سود سال ۱۴۰۱ سهام عدالت، شب یلدا واریز میشود گفت: جزئیات ارقام سود سهام عدالت را سپردهگذاری مرکزی محاسبه و اعلام میکند.
ولیاله جعفری، مدیر نظارت برناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی ۱۴۰۱ شرکتهای سرمایهپذیر شامل شرکتهای پالایشی، پتروشیمی و معدنیها که مجامع آنها در سال ۱۴۰۲ برگزار شده، مجموعا ۷۸ همت بود که حدود ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر استفاده شد. حدود ۷۵ همت باقی مانده سود بود که میبایست بین سهامداران تقسیم میشد.
وی افزود: تاکنون از ۷۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، ۴۳۰ میلیارد تومان وصول نشده است. وجه تامین شده از مبلغ ۷۴ هزار میلیارد تومان وصولی معادل ۳۲ همت، پایان آذر ماه سال ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد.
جعفری گفت: در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۱۷ همت واریز شد و الباقی وجوه جمعآوری شده حدود ۲۵ همت است که باید به حساب سهامداران عدالت واریز شود.
وی افزود: میزان سود تخصیصی به سهامداران به ارزش اسمی سهام ارتباط پیدا میکند. بنابراین، به هر کدام از سهام یک میلیون تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و ۴۸۸ هزار تومانی رقمهای متفاوتی از سود سهام عدالت تعلق میگیرد که محاسبات آن میبایست از سوی سپردهگذاری مرکزی محاسبه و اعلام شود.