صندوق ذخیره فرهنگیان درباره واریزی بزرگ به حساب معلمان و فرهنگیان بازنشسته یک اطلاعیه صادر کرد.
صندوق ذخیره فرهنگیان از واریز بیش از ۷ هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال معادل ۷۴۵ میلیارد تومان سود سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ به حساب معلمان بازنشسته عضو صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد.
برترینها
پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ صندوق، ۳۵ هزار میلیارد ریال سود از سوی هیات امنا مصوب شد که در بین فرهنگیان عضو صندوق تسهیم شود؛ این رقم نسبت به دوره مشابه قبل ۱۲۰ درصد رشد نشان میدهد.
بیش از هفت هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال از سود مصوب، متعلق به اعضای بازنشسته اول مهر ۱۴۰۱ تا اول مهر ۱۴۰۲ بوده که تا پایان ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازنشسته شده یا انصراف دادهاند، این مبلغ طی ۲ هفته گذشته به صورت نقدی به حساب بیش از ۱۲۵ هزار نفر واریز شد.
آنچه دیگران میخوانند
صندوق ذهیره فرهنگیان تاکید کرده است که فرهنگیان شاغل میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی صندوق و در قسمت صورت وضعیت اعضا، سود سال مالی ۱۴۰۲ را که به حساب آنها نزد صندوق منظور شده است، مشاهده کنند.
هزينههاي شبانهروزی و خوابگاه طبق قانون از دانشجومعلمان كسر میشود
فرهنگیانی که تازه به جمع همکاران آموزش و پرورش میپیوندند به منظور برخورداری از سودآوری و مزایای صندوق ذخیره فرهنگیان میتوانند از طریق ادارات تعاون و یا نمایندگیهای صندوق در سراسر کشور نسبت به عضویت اقدام کنند.
تعداد زيادي از دانشجومعلمان با ثبت پويشهايي در سامانه فارس من نسبت به كسورات دانشجويان اين دانشگاه و عدم اجراي مصوبه ديوان عدالت اداري، گلايه داشتند.بر همين اساس دانشگاه فرهنگیان در اطلاعيهاي در خصوص کسورات دانشجویی و نحوه هزینه کرد آن خطاب به دانشجومعلمان، اعلام كرد: با احترام و عرض تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، نظر به سؤالات متعدد شما عزیزان در رابطه با کسورات دانشجویی و نحوه هزینه کرد آن موارد زیر را به اطلاع می رساند:. 1- تحصیل در این دانشگاه به استناد ماده 1 اصلاحی اساسنامه مصوبه جلسه 722 مورخ 24 آذر 1394 شورای عالی انقلاب فرهنگی و شرایط و ضوابط پذیرش و تربیت دانشجو معلم متعهد خدمت در دانشگاه فرهنگیان، شبانهروزی و حضوری است. 2- براساس ماده 6 قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب هشتم خرداد 1369 مجلس شورای اسلامی، دانشجویان متعهد خدمت موضوع این قانون از آغاز تحصیل به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش درآمده و از حقوق و فوق العاده شغل (حق شغل و حق شاغل) مربوط به مدارک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی مورد نظر برخوردار می شوند و به استناد تبصره ذیل همان ماده، هزینههای شبانهروزی و هزینه خوابگاه بابت استفاده از امکانات دانشگاه از وجوه پرداختی به آنان کسر خواهد شد.
3- به موجب بند 18 مصوبات اولین جلسه هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان مورخ 24 تير 1391 که در چارچوب بند (ب) ماده 20 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389و ماده یک قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، مقرر شده که «وزارت آموزش و پرورش حسب تبصره یک ماده 20 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به میزان 45 درصد حقوق (حق شغل و حق شاغل) متعهدین خدمت را به تفکیک، هزینه خوابگاه به میزان (10%) و هزینه غذا به میزان (35%) کسر و به حساب متمرکز دانشگاه فرهنگیان واریز نماید».4- بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد، چنانچه دانشگاه بخواهد هزینههای مصروفه مطروحه را مطابق با نرخ تمام شده دیگر دانشگاهها از حقوق و مزایای دانشجو معلمان کسر نماید نیاز به افزایش کسورات فعلی بین 20 تا 25 درصد میباشد و درحقیقت هزینه تمام شده شامل بیش از هفتاد درصد حقوق و مزایای دانشجو معلمان است. لذا همواره تلاش گردیده تا با ارائه راهکارهای جایگزین و تأمین هزینهها با مدیریت صحیح منابع مالی این افزایش هزینه ها به نحومطلوب مدیریت شده و به دانشجو معلمان تحمیل نشود.
بنابراین، با توجه به عدم تخصیص اعتبار لازم به منظور تأمین هزینههای رفاهی عمومی دانشجومعلمان در بودجههای سنواتی این دانشگاه و همچنین، برخوردار نبودن دانشجومعلمان این دانشگاه از سرانه دانشجویی که به سایر دانشگاهها پرداخت میگردد؛ و با عنایت به اینکه هزینههای رفاهی عمومی و شبانهروزی صرفا” منحصر در هزینه خوابگاه و غذا نبوده، بلکه شامل تأمین هزینههایی از قبیل هزینههای نگهداری فضاهای رفاهی (خوابگاهی، سلف سرویس و ورزشی)، هزینه های بهداشتی، تجهیز نمازخانه ها، برگزاری اردوهای علمی، تربیتی و فرهنگی، مشاوره ای، تامین سلامت، برگزاری جشنواره های هنری، تجهیز و… نیز می گردد که امری پرهزینه و ضروری است اما، عموماً در محاسبه هزینههای رفاهی دانشجومعلمان و تعیین میزان کسورات لحاظ نمیگردد. لذا، علیرغم اینکه دانشگاه فرهنگیان همواره مدافع حقوق دانشجومعلمان گرامی میباشد، اما ، مجددا تأکید میشود: تأمین هزینه ها و ارائه خدمات با عنایت به نرخ تمام شده هزینههای شبانه روزی درحال حاضر به هیچ وجه پاسخگویی نیازمندی های دانشگاه نبوده و نیاز به مساعدت بیشتر می باشد.