یارانه معیشتی | رییس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود گفت: مستمری مددجویان زیر پوشش این شهرستان در سال ۱۴۰۳ افزایش ۴۰ درصدی داشت.
حسن غربا روز یکشنبه به رسانهها افزود: بر اساس این افزایش، مستمری مددجویان یکنفره به ۱۰ میلیون ریال رسید.
وی با بیان اینکه مستمری خانوادههای ۲ نفره ۱۴ میلیون ۲۰۰ هزار ریال تعیین شد، ابراز کرد: مستمری ماهانه برای خانوادههای سه نفره ۲۰ میلیون ریال، خانوادههای چهار نفره ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و خانوادههای پنج نفره ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در نظر گرفته شد.
این مسوول به نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور شهید به جامعه هدف بهزیستی اشاره کرد و گفت: به همت دولت سیزدهم، سه هزار و ۶۳۹ توانخواه و خانوادههایشان در حوزه توانبخشی این شهرستان از مستمری ماهیانه برخوردار هستند.
وی از افزایش شمار دریافت کنندگان حق پرستاری به ۵۶۱ توانخواه خبر داد و اظهار کرد: ماهیانه بیش از ۱۱ میلیارد ریال حق پرستاری به حساب این توانخواهان واریز میشود.
وی ادامه داد: حق پرستاری از افراد دارای ضایعه نخاعی به مبلغ ۲ و میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال نیز به ۱۳۸ توانخواه هر ماه پرداخت میشود.
رییس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود تصریح کرد: در راستای اجرای بند ۲ تبصره هشت قانون بودجه ۱۴۰۳ مستمری مددجویان بهزیستی به طور مستقیم به حساب ذینفع نهایی (حسب مورد سرپرست خانوار) بر اساس کدملی واریز میشود.
حدود ۱۰ هزار نفر مددجو ، معلولان، مستمری بگیران با احتساب اعضای خانوادههایشان زیر پوشش بهزیستی شاهرود هستند.
رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس در مراسم اهدای متمرکز توزیع ۲۷۰ بسته غذایی رایگان ویژه بانوان باردار و مادران دارای کودک کمتر از سه سال گفت: توزیع بستههای غذایی (سبد کالا) بین بانوان باردار و مادران دارای کودک کمتر از سه سال در قالب اجرای طرح ملی «همیار مادر و کودک» انجام میشود.
پیری بابیان درباره این طرح توضیح داد: در این طرح برخی آموزشهای مهارتی و رفتاری مرتبط با دوران بارداری و پرورش کودک و نیز توانمندسازی خانوادهها (بانوان) به آنها داده میشود.
او ادامه داد: این طرح ملی، برای ۳ سال برنامهریزی شده است که امسال، نخستین سال اجرای آن است.
رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس همچنین گفت: ارزش هر بسته غذایی اهدایی به بانوان باردار و مادران دارای کودک زیر سه سال که بیشتر اقلام آن حبوبات و پروتئینی هستند، افزون بر پنج میلیون ریال است که از محل منابع ملی تامین شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز درباره ارائه کالابرگ به مادران گفت: تامین منابع کالابرگ به خوبی توسط دولت انجام گرفته است. در این مرحله که از بهمن ماه شروع و تا اردیبهشت ادامه دارد، منابع به صورت کامل تامین شده است. برای ادامه طرح کالابرگ در بودجه سال ۱۴۰۳ پیشبینیهایی کردیم که در مجلس درحال رسیدگی است.
یارانه طرح یسنا به مادران دارای فرزند زیر دو سال تعلق میگیرد. اما مبلغ این یارانه چقدر است و شرایط دریافت آن چیست؟
اهمیت انکارنشدنی تغذیه کودکان شیرخوار باعث شد دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و در قالب یارانه طرح یسنا، به خانوادههای دارای فرزند شیرخوار یارانهای مضاعف پرداخت کند.
در ابتدا، این طرح به طور آزمایشی و در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی اجرا شد و خانوارهای دارای فرزند زیر دو سالی که در دهک اول درآمدی حضور داشتند، از یارانه طرح یسنا به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برخوردار شدند.
با این حال یارانه طرح یسنا از ابتدای اردیبهشتماه به صورت کشوری اجرا شد تا همه مادران دارای فرزند زیر دو سال و حاضر در سه دهک اول درآمدی در کل کشور، از این یارانه برخوردار شوند. مبلغ یارانه طرح یسنا نیز از ۴۰۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافت. با این حساب یک خانواده دهک پایین اگر دو فرزند دارای شرایط ذکر شده داشته باشند مبلغ 1 میلیون و 600 هزارتومان جدای یارانه نقدی نفری 400 هزارتومان بحسابشان واریز خواهد شد.
مشمولان یارانه طرح یسنا که در پایان هر ماه واریز میشود، میتوانند بستههای حمایتی شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر را تا مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان و از فروشگاههای طرف قرارداد خریداری کنند.
همچنین مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به اپلیکیشن «شما» و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار، از وضعیت خود مطلع شوند.
مصوبه هیأت وزیران در خصوص «استمرار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳» ابلاغ شد.
در این ابلاغیه آمده است: هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۲/۹ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد ۱- در اجرای جزءهای (۱) و (۲) بند (الف) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (بخش اول) و به منظور استمرار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است نسبت به اجرای طرح مذکور از محل اعتبارات مصوب مربوط در قانون بودجه سال جاری اقدام نماید.