وی با بیان اینکه پیشتر هم معمولا همه ساعات آموزشی مدارس توسط معلمان رسمی تمام وقت تکمیل نمیشد، افزود: برخی از همکاران به صورت حقالتدریس و نوبت دوم تمایل به همکاری دارند. از سوی دیگر برخی از بازنشستگان هم به ادامه فعالیت تمایل دارند و به عنوان نیروی موثر میتوانند کار خود را ادامه دهند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه داوطلبان آزمون استخدام آموزگاری تا تیر امسال تعیین تکلیف میشوند، گفت: به منظور تامین نیروی انسانی مشوقهایی برای اضافه تدریس همکاران و ادامه فعالیت نیروهای بازنشسته در نظر گرفتهایم.
حمید طریفی حسینی امروز در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره کمبود و جبران معلم در مقطع ابتدایی اظهار کرد: در طول سالهای گذشته هم به این شکل بوده که کمبودهای نیروهای انسانی پس از ساماندهی نیروهای رسمی مشخص میشود و ما اکنون باید عوامل مختلف از جمله جمعیت دانشآموزان، مهاجرت در استانها ، دانشآموزان اتباع و یک نرم و تراکم کلاسی را پس از ساماندهی نیروهای رسمی در نظر بگیریم و به این صورت تعداد کمبود نیروی انسانی مشخص میشود.
وی با بیان اینکه پیشتر هم معمولا همه ساعات آموزشی مدارس توسط معلمان رسمی تمام وقت تکمیل نمیشد، افزود: برخی از همکاران به صورت حقالتدریس و نوبت دوم تمایل به همکاری دارند. از سوی دیگر برخی از بازنشستگان هم به ادامه فعالیت تمایل دارند و به عنوان نیروی موثر میتوانند کار خود را ادامه دهند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: باید برآورد دقیقی داشته باشیم که چه تعداد افراد بازنشسته میشوند و تمایل به ادامه همکاری دارند، اکنون ضریب اشتغال معلمان به طور میانگین ۱.۲ است که اگر این ضریب اشتغال همکاران را یک نسبت دو درصد یا ۰.۲ درصد افزایش دهیم، بخش عمده نیروی انسانی برطرف میشود و نیازی به استخدام جدید هم نداریم.
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: سال گذشته چالش اساسی پس از کرونا را داشتیم و بسیاری از همکاران به دلیل شرایط کرونایی و همچنین به منظور استفاده از مزایای رتبهبندی بازنشستگی را به تاخیر انداخته بودند که پس از مشخص شدن مزایای رتبهبندی بازنشسته شدند و برای تامین معلم دچار مشکل شدیم.
طریفی حسینی افزود: امسال در جلسات اتاق فکر نیروی انسانی پیشبینیهایی انجام دادیم که با جذبها بخش زیادی از نیروی انسانی مشکل حل میشود و مشوقهایی برای اضافه تدریس همکاران و ادامه فعالیت نیروهای بازنشسته در نظر گرفتهایم.
وی یادآورشد: امسال حدود ۲۸ هزار و هشت نفر ردیف استخدامی داریم که امیدواریم با توجه به افرادی که برای مصاحبه معرفی شدند، بتوانیم تا تیر و پیش از اعلام نتایج آزمون دبیری هنرآموزی و کیفیت بخشی تعیین تکلیف شوند.
نصرالله دریابیگی با اشاره به ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران گفت: در جلساتی که اعضای کانون عالی بازنشستگان با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونین ایشان برگزار کردند، سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش مطرح کردیم؛ اول اینکه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تورم ۴۳.۶ درصدی موجود را پوشش دهد. دوم آن که در اجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با اشاره به این مطلب که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و گفت: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.
نصرالله دریابیگی افزود: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفر بازنشسته تامین اجتماعی و خانوادههای آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشر شریف و نجیب است و اگر هیات مدیره تامین اجتماعی؛ هیات امناء و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیاروخیمی قرار خواهند داد.
این مقام مسئول درکانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با تبیین نقش و جایگاه بازنشستگان امروز در اعتلای صنعت کشور طی سالهای گذشته گفت: آنانی که در طول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب و سربلندی کشورمان در ۸ سال دفاع مقدس و سالهای حساس سازندگی از جان و مال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بیتفاوتی برخی مسئولان و مدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.
دریابیگی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تامین اجتماعی دریافتی ماهانهشان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است، گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانونهای بازنشستگی تامین اجتماعی فقط کفاف هزینههای ۱۵ روز را میدهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایر بازنشستگان دارند.
مسئول کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مازندران با تاکید براین مطلب که ذخایر صندوق تامین اجتماعی حاصل تلاش میلیونها کارگر زحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تامین اجتماعی دربرابر صاحبان صندوق تامین اجتماعی یعنی کارگران و بازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابر کارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف از انجام رسالت خویش طفره بروند.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با یادآوری وعدههای دولت و مجلس برای حل مشکلات معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: سوال من از دولتمردان به خصوص وزیر تعاون و کار و منتخبان ملت در مجلس و تمامی مسئولان کشور این است که چگونه میتوان در این کشور که تورم و گرانی بیداد میکند؛ با دریافتی ماهانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان هزینههای یک خانوار کوچک را تامین کرد؟
دریابیگی گفت: امروز عملکرد برخی مسئولان اقتصادی شرایط ناگواری را برای جامعه حقوق بگیر ازجمله کارگران و بازنشستگان به وجود آورده و سبب نارضایتی آنان شده است؛ این وضعیت قطعاً مغایر با ارزشها و آرمانهای مقدس انقلاب و نظام که خواهان بسط و گسترش عدالت در جامعه هستند؛ میباشد. کارگران و بازنشستگان وفادار به نظام و امام راحل و رهبری بوده و خواهند بود و ایمان داریم که با راهبری مقام معظم رهبری شرایط بهتر خواهد شد.
وی بار دیگر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را خواستار شد و گفت: مفهوم عدالت اجتماعی تقسیم عادلانه ثروت در جامعه است و از مسئولان به ویژه مدیران تامین اجتماعی توقع داریم در این شرایط سخت همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.