هیچ برنامهای برای افزایش این مبلغ یارانه وجود ندارد و طبق آن رقم که در جدول ۱۴ قانون بودجه برای سازمان هدفمند سازی یارانهها مشخص شده بر همان اساس تا پایان سال ۱۴۰۳ یارانه با این مبالغی که خدمتتان عرض کردم پرداخت خواهد شد
همچنین حسینی خاطرنشان کرد: از نیمه اول سال ۱۴۰۳ گذشته ۱۰۰ درصد منابعی که باید در ۶ ماه اول سال محقق میشد تقریباً ۵۳.۵۲ درصد آن محقق شده و هم اکنون هم ۵۰ درصد کسری منابع داریم به همین جهت امکان افزایش یارانهها وجود ندارد.
دولت برای جبران کسری منابع هدفمندی یارانهها از تنخواه بانک مرکزی، خزانه و بودجه عمومی استفاده کرده است.
براساس گزارش دیوان محاسبات، در ششماهه اول سال ۱۴۰۳ تنها ۲۸ درصد از منابع پیشبینیشده هدفمندی یارانهها تأمین شده است.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد که به دلیل عدم تأمین منابع از سوی شرکتهای نفتی، سازمان مجبور به استقراض از خزانه و استفاده از تنخواه بانک مرکزی شده است. این اقدامات به منظور تأمین مصارف اجتنابناپذیری همچون یارانه نقدی و پرداخت مطالبات گندم صورت گرفته است.
طبق گزارش دیوان محاسبات، از مجموع ۷۵۹ همت منابع پیشبینیشده برای هدفمندی یارانهها در سال ۱۴۰۳، تنها ۲۱۲ همت در نیمه اول سال جاری محقق شده است. این رقم معادل ۵۵ درصد پیشبینی ششماهه و ۲۸ درصد از پیشبینی یکساله است. همچنین، برای جبران کسری منابع نسبت به مصارف، مبلغ ۱۸۴ همت از منابع دیگری استفاده شده است که خارج از چهار ردیف اصلی قانون بوده است. اما دیوان محاسبات توضیحی درباره این منابع خارج از ردیف اصلی ارائه نکرده است.
طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها، درباره منبع ۱۸۴ همت اشاره کرد که تاکنون تنها ۵۳ درصد از منابع هدفمندی وصول شده است و این مقدار حتی برای مصارف اجتنابناپذیر سازمان، که در جدول ۱۴ قانون بودجه مشخص شده، کفایت نمیکند. از این رو، سازمان مجبور به استفاده از راهحلهای اضطراری نظیر استقراض از خزانه، تنخواه بانک مرکزی و دریافت مجوز از سران قوا برای استفاده از بودجه عمومی شده است.
حسینی افزود که به دلیل تأخیر شرکتهای نفتی در تأمین منابع مورد نیاز سازمان هدفمندی، تنها ۵۳ درصد از منابع وصول شده است در حالی که مصارف سازمان به ۸۷ درصد رسیده است. به همین دلیل، سازمان برای تأمین این ۳۴ درصد اختلاف، ناچار به استفاده از منابع اضطراری شده است. این مصارف اجتنابناپذیر شامل پرداخت یارانه نقدی، مستمریهای کمیته امداد و سازمان بهزیستی، تأمین دارو و پرداخت مطالبات گندم بوده است.
حسینی همچنین به عدم تأمین به موقع منابع توسط شرکتهای نفتی از جمله شرکت پالایش و پخش و شرکت ملی نفت اشاره کرد که باعث شده است سازمان هدفمندی یارانهها به اقدامات اضطراری نظیر استقراض از خزانه و استفاده از تنخواه بانک مرکزی متوسل شود. وی تأکید کرد که در صورت تأمین به موقع این منابع، سازمان قادر خواهد بود به تعهدات قانونی خود عمل کند و نیازی به این اقدامات نخواهد بود.
پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تغییری در پرداخت یارانهها ایجاد نمیشود
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تصویب همسانسازی حقوق بازنشستگان در جلسه هیئت دولت خبر داد.
حمید پورمحمدی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان در جلسه دولت مصوب شد و با ابلاغ، احکام صادر خواهد شد.
وی یادآور شد: دیروز در مجلس توضیح دادم که دو موضوع مشکل قانونی دارد؛ یکی متناسبسازی حقوق بازنشستگان و دیگری هم مطالبات گندمکاران. در مورد مطالبات گندمکاران هم حدود ۱۲ میلیون تن گندم خریداری شد و قیمتی تقدیمی که دولت باید برای آن بپردازد حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان است که تا الان ۱۶۷ هزار میلیارد تومان آن که در قانون بودجه پیشبینی شد، پرداخت شد و برای مازاد آن اجازه نداشتیم که با هماهنگی قوا، امروز در جلسه سران قوا مطرح میشود.
پورمحمدی اظهار کرد: قرار است به سازمان برنامه مجوزی دهند تا با فوریت مطالبات گندمکاران را به ویژه در مورد کسانی که در مناطق سردسیر هستند و مطالباتشان پرداخت نشده، وصول شود.
پورمحمدی تاکید کرد: جلسات دولت به لایحه بودجه میپردازد و ارقام در دولت بحث شده است و در کنار آن در جلساتی بین حوزههای اقتصادی دولت و مجلس گفتوگو و دیدگاهها را بهم نزدیک میکنیم. به فوریت به احکام هم خواهیم پرداخت تا لایحه بودجه را در موعد مقرر تقدیم مجلس کنیم.