تاریخ واریز یارانه ها از این ماه تغییر کرد و سازمان هدفمندسازی یارانه ها علت این تغییر زمان را انضباط بخشی به زمان پرداخت یارانه ها عنوان کرده است.
در حالی که معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود، مبلغ یارانه تشویقی در طرح کالابرگ الکترونیکی که ۲۲۰ هزار تومان شده است، ۱۷ بهمن به حساب افراد واریز میشود، در همین روز سازمان برنامه و بودجه در اطلاعیهای اعلام کرد، از این پس یارانه نقدی و معیشتی از بیستم به آخر ماه موکول شده است.
به این ترتیب یارانه دهکهای یک تا سه ۲۵ هر ماه و یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوارهای مشمول سی ام واریز میشود.
گفتنی است؛ طرح «فجرانه» با یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومان از ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ اجرا شده است.
افزایش یارانه نقدی دهک یک تا هفت
میزان یارانهای که دهک یک تا هفت از طریق کالابرگ دریافت میکنند از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه افتتاح استخر شنای کارگران شهرستان شهرکرد ضمن تبریک ایامالله دهه فجر، اظهار کرد: به منظور ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور برای بهرهبرداری از پروژههایی که با همت استاندار از محل منابع سفر دور اول به بهرهبرداری رسیدند در چهارمحال و بختیاری حضور پیدا کردیم.
وی افزود: خوشبختانه امروز بالغ بر ۶۶۰ طرح با اعتباری افزون بر ۳۰۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسند، همچنین عملیات اجرایی تعداد قابل توجهی از دیگر طرحهای عمرانی در سطح استان آغاز میشود.
مرتضوی بیان کرد: خوشبختانه وعدههای دولت محقق شده است، هر کجا که مراجعه و سفر انجام میشود به لحاظ اینکه مصوبات سفر فهرست بندی شده بودند شاهد به بهرهبرداری رسیدن پروژهها هستیم.
مرتضوی در خصوص حمایت از قشرآسیبپذیر در سال آینده، تصریح کرد: مجلس حقوق و دستمزد را برای آن بخش از کارکنانی که از محل منابع عمومی حقوق و دستمزد خود را دریافت میکنند مشخص کرد.
وی گفت: در بخش بازنشستگان هم علاوه بر افزایش ۲۰ درصدی مقرر شد که ظرف سه سال بازنشستگان به حداقل ۹۰ درصد دریافتی شاغلان برسند، البته تلاش ما و مجلس بر این است که منابع را تامین کنیم و در سال ۱۴۰۳ تامین و پرداخت انجام شود.
مرتضوی ادامه داد:میزان یارانهای که دهک یک تا هفت از طریق کالابرگ دریافت میکنند از ۱۲۰ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است، از سوی دیگر تمهیدات اندیشیده دیگر این است که شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان حداقل برای سرانه را حذف کردهاند.
مرتضوی خاطرنشان کرد: پرداخت یارانه به صورت وزنی است، یعنی هر فردی هر مقداری از ۱۱ قلم کالا که مشمول یارانه بوده را خریداری کند به همان مقدار پرداخت به او انجام میشود.
از این پس یارانه ها بر طبق دهک بندی واریز میشوند. واریز یارانه فقط براساس جدول زمان بندی امکان پذیر است. دلیل تاخیر در واریز یارانه نقدی را در ادامه بیان خواهیم کرد و نحوه استعلام دهک بندی یارانه را شرح می دهیم.
در حالی که با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانهها توسط دولت سیزدهم، زمان واریز یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی بیستم هر ماه بود، حالا قرار است این زمان بندی با تغییراتی همراه شود. چندیش پیش خبرهایی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی منتشر شد.
سازمان هدفمندسازی یارانهها در این باره با تبریک دهه مبارک فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، طی اطلاعیهای اعلام کرد: به منظور نظم بخشی هر چه بیشتر به پرداخت یارانهها و مستمریهای موضوع قانون هدفمندسازی یارانهها، از این ماه پرداختهای این سازمان براساس زمانبندی جدول زیر انجام خواهد شد. طبق این اطلاعیه، از این پس مستمری کمیته امداد و بهزیستی بیستم هر ماه، یارانه دهکهای یک تا سه ۲۵ هر ماه، یارانه سایر دهکها سیام ماه و یارانه دارو از ابتدای ماه پرداخت میشود.
طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخشهای مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.
این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کمدرآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.
طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.
در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.
یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.
طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.
طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کار کرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود؛ وزیر رفاه در این باره گفت: اعتبار خرید بستههای غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استانهای کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح میتوانند اقدام به خرید کنند، این طرح برای مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استانهای کشور اجرایی میشود.