وام قرض الحسنه یکی از موارد مهم در حوزه مالی است که در ایران اجرا میشود. وام قرض الحسنه به صورت غیرسودآور و بهعنوان یک راه حل برای کسانی که به علت محدودیتهای مالی قادر به انجام نیازهای خود نیستند، ارائه میشود.در ایران، وام قرض الحسنه بهعنوان یکی از ابزارهای موفق در کاهش فقر و رفاه اجتماعی استفاده میشود. وام قرض الحسنه از طریق بانکها، مؤسسات مالی و نهادهای دولتی به افراد یا گروههای مستحقی که دارای درآمد کم و بدون تضمین مورد قبول هستند، اعطا میشود. هدف آن کمک به این افراد جهت انجام حجمی از نیازهای اساسی و ضروری از قبیل خرید مسکن، خرید وسایل خانگی، تکمیل تحصیلات فرزندان و تشکیل کسب و کار است.مزیت اصلی وام قرض الحسنه نسبت به وامهای بهرهدار، عدم وجود سود و بهرهای است که از طرف دریافتکننده وام دریافت میشود. این وام به صورت معاف از پرداخت سود و بهره به درخواستکننده واریز میشود.
علیرضا قیطاسی مدیرعامل بانک دی به تشریح فعالیتها و خدمات این بانک به جامعه ایثارگری پرداخت و افزود: از آنجایی که جامعه هدف بنیاد شهید حقوق خود را از بانک دی دریافت میکنند و تامین مالی این عزیزان از طریق این بانک راحتتر است، میان بانک دی و اداره کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید، تفاهمنامهای به منظور ارائه تسهیلات منعقد شد.
بر این اساس سهمیه تسهیلات در ابتدای هر سال مشخص و به بنیاد شهید اعلام می شود که توزیع استانی این سهمیه توسط بنیاد شهید صورت میگیرد.
مدیرعامل بانک دی در ادامه گفت: برای ارائه این تسهیلات شرایط مناسبی در نظر گرفته شده تا متقاضیان بتوانند به آسانی به این تسهیلات دسترسی داشته باشند.
وی بیان کرد: از سال گذشته در بانک دی تفاهمنامههایی با بنیاد شهید منعقد شد و از سویی دستورالعملهایی برای ارائه خدمات به ایثارگران تهیه گردید.
بر این اساس مقرر شد تا برای ایثارگران و جامعه هدف بنیاد که در سامانه «ایثار من» ثبت درخواست تسهیلات خرد مینمایند، ابتدا درخواست ها به تایید بنیاد شهید رسیده و پس از آن به بانک دی معرفی نامه بصورت سیستمی ارسال میشود و تکمیل پرونده توسط شعب این بانک انجام میگیرد.
مدیر عامل بانک دی همچنین گفت: اگر ایثارگران حقوقبگیر بانک دی باشند و یا اینکه حقوق خود را از سایر نهادها و وزارتخانه ها دریافت کنند درصورت ارائه گواهی کسر از حقوق از سازمان خود می تواند برای تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن ، تسهیلات دریافت کند.
وام قرض الحسنه فوری بدون ضامن
به گفته مدیر عامل بانک دی هر یک از اعضای جامعه هدف اگر متقاضی دریافت تسهیلات با مبلغ بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشند، برای مازاد آن نیاز به معرفی ضامن دارند.
وی تاکید کرد: برای ضامن، شرایط اعتبار سنجی دریافت تسهیلات خرد که پیش از این اعلام شده اعمال خواهد شد.
مدیر عامل بانک دی گفت: باید توجه داشت که این بانک علاوه بر بنیاد شهید با مراکز دیگری نیز طرف قرارداد است. از آنجایی که بیش از ۶۵۰ هزار نفر از سهامداران این بانک ایثارگران هستند و بیش از ۴۰۰ هزار نفر از حقوق بگیران ما را جامعه هدف بنیاد شهید تشکیل می دهد، تفاهمنامه خاصی مابین بانک دی و بنیاد شهید برقرار شده تا تمامی افراد ثبت نام شده در سامانه «ایثار من» پس از معرفی و تایید از سوی بنیاد شهید بتوانند اقدام به تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات کنند.
جامعه معزز ایثارگری دو برابر افراد عادی امکان دریافت تسهیلات ازدواج دارند
مدیرعامل بانک دی درباره میزان تسهیلات فرزندآوری و ازدواج جامعه معزز ایثارگران توضیح داد.
علیرضا قیطاسی، مدیر عامل بانک، خاطر نشان کرد: اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزند آوری برای افرادی که از طریق سامانه بانک مرکزی درخواست خود را ثبت کرده باشند قابل پرداخت می باشد
به گفته قیطاسی شرایط دریافت وام قرضالحسنه ازدواج برای افراد عادی با ایثارگران متفاوت بوده به نحوی که ایثارگران دو برابر فرد عادی امکان دریافت تسهیلات در این حوزه را طبق قانون خواهند داشت.
در صورتی که سن زوجه از ۲۳ سال کمتر و زوج از ۲۵ کمتر باشد، سقف بیشتری از تسهیلات را طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ دریافت خواهند کرد ، دریافت این تسهیلات در تمام شعب بانک دی برای افرادی که از طریق سامانه اقدام کردهاند در صورت معرفی یک ضامن انجام خواهد شد.
قیطاسی با بیان اینکه روند ارائه تسهیلات فرزندآوری و ازدواج در بانک دی رضایتبخش است، افزود: بانک دی در چهارماه اول سال تمام سهمیه تسهیلات ازدواج باقی مانده از سال گذشته را مصرف و تمامی سهمیه خود را در خصوص ارائه این تسهیلات پرداخت کرده است. در هر کدام از شعب ما حداکثر یک یا دو نفر در صف انتظار بهسر میبرند و افرادی که برای دریافت تسهیلات در مرداد ماه نیز اقدام کرده بودند، سهمیه خود را دریافت کردهاند.
مدیرعامل بانک دی از ارائه تسهیلات قرض الحسنه برای اعزام ایثارگران به زیارت عتباتعالیات خبر داد.
علیرضا قیطاسی با اشاره به ارائه تسهیلات عتبات عالیات از سوی بانک دی به جامعه ایثارگری عنوان کرد: از سال گذشته براساس رهنمودها و تاکیدات معاون محترم رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بنا شد تا امکان اعزام عزیزان ایثارگری که به زیارت عتباتعالیات مشرف نشدهاند، فراهم شود. در این راستا سازمان سیاحتی کوثر، برای این که این مسیر را هموار کند، نیاز است با ارگانهای مختلفی مانند بانک، سازمان هواپیمایی و سازمان گردشگری و… تفاهمنامههایی را تنظیم کند.
قیطاسی افزود: در این مورد تفاهمنامهای با بانک دی برای تامین مالی مورد نیاز تنظیم شد تا تسهیلات قرضالحسنه به آن دسته از عزیزانی که از طرف سازمان سیاحتی کوثر معرفی میشوند، برای انجام سفر پرداخت شود. این امر از سال گذشته آغاز شده و تسهیلات به آن دسته از کسانی که تا کنون معرفی شدهاند، پرداخت گردیده است.
مدیرعامل بانک دی از اقدامات این بانک برای تسهیل دسترسی جامعه معزز ایثارگری به خدمات بانکی خبر داد.
مدیر عامل بانک دی با تاکید بر اینکه شبکه بانک دی در تمامی کشور به صورت یکسان عمل میکند، بیان کرد: افتتاح حساب و ارائه خدمات به صورت آنلاین به مشتریان این بانک اعم از جامعه هدف و سایر مشتریان، ارائه شده و امکان خدماترسانی برای تمامی مشتریان در استانها فراهم است.
به گفته وی جدا از ۹۱ شعبهای که بانک دی در سراسر کشور دارد، در مراکز بنیاد شهید نیز در ۲۰۵ نقطه از کشور میز خدمت دایر گردیده است.
مدیرعامل بانک دی در ادامه افزود: در راستای ارائه خدمات بیشتر به مشتریان، با پست بانک ایران نیز تفاهم نامهای منعقد کردهایم که این تفاهم نامه از ابتدای مردادماه اجرایی شده است.
یکی از انواع وام هایی که به خانواده های ایثارگر تعلق می گیرد، وام ازدواج است. این وام می تواند برای ازدواج خود ایثارگران و جانبازان و یا فرزندان آن ها باشد. طبق مصوبه رسمی دولت در راستای جبران فداکاری های ایثارگران، وام ازدواجی که به آن ها تعلق می گیرد، دو برابر وام ازدواج اشخاص عادی خواهد بود. از جمله شرایط دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران ۱۴۰۲، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران است، نا گفته نماند، مشخصات متقاضیان باید در یکی از مرکز بنیاد شهید و امور ایثارگران ثبت شده باشد.
فرزندان ایثارگران گرچه از وام دو برابری ازدواج برخوردار می شوند اما باید در نظر داشت که همچون زوج های عادی باید به ثبت نام در سامانه وام ازدواج اقدام کنند. همچنین این وام فقط به ازدواج اول فرزندان ایثارگران تعلق گرفته و از تاریخ عقد به مدت دو سال، فرصت برای استفاده از این وام وجود دارد. همچنین تاریخ عقد باید بعد از اول فرودین سال ۱۳۹۸ باشد. نکته دیگر پرداخت وام به خانواده های ایثارگران و جانبازان این است که بدون در نظر گرفتن درصد جانبازی و یا مدت اسارت، این وام به ایشان و فرزندانشان پرداخت می شود.
مدارک دریافت وام قرض الحسنه فوری
یکی از مراحل اولیه برای دریافت تسهیلات، تحویل مدارک لازم است تا در صورت تطابق شرایط متقاضی با شرایط وام مورد نظر، مراحل پرداخت آغاز شود. به صورت کلی مدارکی که برای دریافت وام های مختلف درخواست می شود، شامل مدارک هویتی و اطلاعات فردی است. در برخی از وام ها، مدارک خاصی از سوی نهاد پرداخت کننده درخواست می شود. مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران عبارتند از:
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی زوج متقاضی و ضامنین آن ها
اصل و کپی سند ازدواج
کد پستی و آدرس محل سکونت زوج متقاضی
کد رهگیری دریافت شده از سایت ثبت نام وام ازدواج
مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران
در بخش قبلی ذکر شد که فرزندان ایثارگران نیز مانند سایر زوجین باید برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سایت اعطای وام ازدواج ثبت نام کرده و کد رهگیری دریافت کنند. این کد رهگیری به عنوان یکی از مدارک و اطلاعات لازم برای دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران در نظر گرفته می شود.
طبق مصوبات مربوطه، میزان پرداخت وام ازدواج فرزندان ایثارگران دارای شرط سنی است. به این معنی که بر اساس سن زوجین، مبلغ مشخصی وام به آن ها تعلق می گیرد. همچنین نکته ای که باید برای دریافت وام ازدواج ایثارگران در نظر داشت این است که این وام تنها به خانواده های شاهد و جانبازان و اسرا تعلق گرفته و فرزندان رزمندگان شامل پرداخت این وام نخواهند شد. در جدول زیر میزان وام ازدواج فرزندان ایثارگران ۱۴۰۲ ارائه شده است.
مبلغ شرط سنی ردیف
۳۶۰ میلیون تومان آقایان بالای ۲۵ سال ۱
۳۶۰ میلیون تومان بانوان بالای ۲۳ سال ۲
۴۴۰ میلیون تومان آقایان زیر ۲۵ سال ۳
۴۴۰ میلیون تومان بانوان زیر ۲۳ سال ۴
شرط سنی لحاظ شده جهت تشویق جوانان به ازدواج در جامعه است و در کنار سایر شروط برای پرداخت وام ازدواج فرزندان ایثارگران دارای اهمیت است. قابل توجه است مبلغ ذکر شده در جدول بالا مختص وام ازدواج فرزندان ایثارگران بوده و برای زوج های دیگر نصف این مبلغ در نظر گرفته شده است.
نحوه ثبت نام وام ازدواج فرزندان ایثارگران مانند ثبت نام سایر زوج ها از طریق سامانه وام ازدواج به آدرس ve.cbi.ir است بنابراین ثبت نام اولیه وام ازدواج به صورت اینترنتی انجام می شود و سپس بعد از بررسی ثبت نام، زمانی برای مراجعه حضوری به شعب بانک و تحویل مدارک مشخص می شود. در قسمت پایین نحوه ثبت نام در سامانه وام ازدواج نمایش داده شده است.
ابتدا باید آدرس اینترنتی ve.cbi.ir را در مرورگر جستجو کرده و وارد اولین لینک نمایش داده شد و در صفحه اول سایت بر روی گزینه ثبت نام جدید کلیک کرد.
در صفحه باز شده باید اطلاعات لازم را در قسمت های مشخص شده وارد کرده و با انتخاب گزینه ادامه، باقی مراحل لازم را تکمیل کرد. در مراحل بعد گزینه ای تحت عنوان وضعیت ایثارگری وجود دارد که فرزندان ایثارگران باید نسبت به انتخاب این گزینه اقدام نمایند.
پس از انجام این مراحل یک کد رهگیری ده رقمی به شماره همراه ثبت شده متقاضی ارسال می شود که فرزندان ایثارگران می توانند با ورود مجدد به سامانه ثبت نام وام ازدواج و از طریق بخش مشاهده وضعیت، روند بررسی درخواست وام خود را مشاهده کرده و در صورت تغییر وضعیت به مراجعه حضوری برای تکمیل سایر مراحل به صورت حضوری اقدام نمایند.
یکی از موارد مهم در بحث دریافت وام، بازپرداخت آن و قسط بندی وام است. باید ذکر کرد که وام ازدواج فرزندان ایثارگران بازپرداختی ۱۰ ساله یا به عبارتی ۱۲۰ ماهه دارد و تاریخ اولین قسط آن، یک ماه پس از دریافت مبلغ وام از سوی متقاضی است. بنابراین مبلغ قسط وام ازدواج فرزندان ایثارگران معادل است با مبلغ وام تقسیم بر عدد ۱۲۰.
همچنین برای کسب اطمینان از بازپرداخت اقساط وام ازدواج، معرفی ضامن معتبر یکی از شرایط اعطای تسهیلات است. هر یک از زوجین برای دریافت وام ازدواج باید یک ضامن معتبر به بانک معرفی کنند اما در صورتی که هر دو زوجین از یک بانک تسهیلات دریافت کنند و حقوق دریافتی ضامن کفاف پرداخت اقساط وام هر دو آن ها را بدهد، معرفی یک ضامن هم کافی است.
در صورتی هم که زوجین کارمند دولت باشند و حقوق ایشان برای پرداخت اقساط وام کافی باشد، با ارائه نامه کسر از حقوق و فیش حقوقی می توانند بدون معرفی ضامن از دریافت وام ازدواج بهره مند شوند. نکته مهم دیگر هم دانستن آن ضروری است مربوط به سود وام ازدواج فرزندان ایثارگران است که معادل ۴ درصد می باشد.
یکی از نهاد هایی که در طول جنگ تحمیلی مسئولیت ثبت نام و اعزام رزمندگان به جبهه را بر عهده داشت، ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. این نهاد پس از پایان جنگ به جانبازان و ایثارگران کارتی تحت عنوان کارت ایثار ارتش داد تا بتواند بخشی از خدمات آنان را به واسطه ارائه تسهیلات و مزایا، جبران نماید. فرزندان ایثارگران با در اختیار داشتن کارت ارتش می توانند از وام ازدواج دو برابری برخوردار شوند.
شرایط و مبلغ وام ازدواج فرزندان ایثارگران در بخش های قبلی مقاله توضیح داده شد. لازم به ذکر است که هر دو زوجین در صورت در اختیار داشتن کارت ایثار ارتش می توانند از تسهیلات دو برابری ازدواج برخوردار شوند و در صورتی که فقط یکی از زوجین دارای کارت ارتش باشد، وام دو برابری فقط به همان شخص تعلق می گیرد. نحوه دریافت وام ازدواج فرزندان ایثارگران با کارت ایثار ارتش مانند دریافت وام ازدواج سایر اشخاص بوده به استثناء تفاوت مبلغ آن.
معصومه
سلام
ببخشید من و شوهرم سال ۸۶ ازدواج کردیم شوهرم۳۵ خودم ۳۳ سال دارم ایا وام ازدواجی بهمون میدن؟
وام ازدواجمون نگرفتیم
رسول زعفرانیه
درودبرشما پسرمن یکبارازدواج کرده و وام گرفته مبلغ۳۰تومن و طلاق گرفت زنش ایادوباره میتونه وام بگیره ممنونم