درمان سرفه های مکرر
درمان تنگی نفس و مشکلات تنفسی
کاهش درد گوش
پایین آوردن تب
از بین بردن سرماخوردگی
خاصیت ضد التهاب
خاصیت ضد عفونی کنندگی
در میان مولکولهای طبیعی که برای درمان عفونتهای بسیار خطرناکی مانند کووید-۱۹ شناخته شدهاند، مولکول فلاونوئیدی کوئرستین (QR) در حال حاضر یکی از امیدوارکنندهترین مولکولها محسوب میشود. کوئرستین به دلیل اثرات ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و برخی اثرات مفید دیگر، یک عامل فعال در برابر سارس و بسیاری دیگر از امراض عفونی شناخته میشود.
در چندین مطالعهی علمی، توانایی کوئرستین در مهار مراحل اولیه عفونت ویروسی، تعامل با پروتئازهای مهم برای تکثیر ویروس و کاهش التهاب ناشی از عفونت اثبات شده است. کوئرستین یک مادهی ضد باکتری در برابر طیف وسیعی از سویههای باکتریایی است، بهویژه آنهایی که بر سیستمهای گوارشی، تنفسی، ادراری و پوششی تأثیر میگذارند.
ویتامین C:
این ویتامین یکی از اصلیترین مکملهایی است که سیستم ایمنی را تحریک کرده و میتواند به پیشگیری از عفونت گوش کمک کند. گزارش شده است که مکمل ویتامین C عملکرد سیستم ایمنی را تحریک میکند. در نتیجه، برخی از پزشکان بین 500 میلی گرم تا 1000 میلی گرم ویتامین C در روز را برای افراد مبتلا به عفونت گوش توصیه میکنند.
آلیسین:
علاوه بر کورستین، پیاز حاوی آلیسین نیز هست که ترکیبی فرار حاوی گوگرد بوده و در پیاز خام وجود دارد. فعالیت و خاصیت ضد باکتریایی پیاز بیشتر به دلیل وجود آلیسین (تیوسولفینات) است. حتی مقادیر میکروگرم آلیسین ضد میکروبی است و یک تکه کوچک پیاز تقریباً 10 گرمی میتواند در حدود 5 میلی گرم آلیسین تولید کند که نشان دهندهی پتانسیل آنتی بیوتیکی عظیم موجود در پیاز است.
برای درمان گوشدرد پیاز قرمز بهتر است یا پیاز زرد؟
همانطور که میدانید انواعی از پیاز در بازار وجود دارد و سوال این است که کدامیک گزینهی بهتری برای درمان گوش درد با پیاز هستند؟ به طور کلی مشخصات تغذیهای هر دو نوع پیاز کم و بیش یکسان است. هر دو حاوی تقریباً یکسان فیبر و سایر مواد مغذی مانند فلاونوئیدها، ویتامین C، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند. با وجود آنکه پیاز سفید و پیاز قرمز وجوه مشترک زیادی دارند اما خواص خاصی دارند که آنها را متمایز می کند.
وقتی به فواید پیاز برای سلامتی نگاه میکنیم، میبینیم که پیاز قرمز نسبت به سایر انواع پیاز برتری دارد! به طور کلی پیاز زرد و سفید حاوی فیبر بیشتر و مقدار بیشتری گوگرد است، اما پیاز قرمز حاوی مقدار بیشتری آنتی اکسیدان (کوئرستین و آنتوسیانین) و خواص پیشگیری از سرطان است. همچنین بین پیاز زرد و سفید هم، پیاز زرد تقریباً 11 برابر بیشتر از پیاز سفید حاوی آنتی اکسیدان باشد و در نتیجه میتواند تاثیر بیشتری بر عفونت داشته باشد.
آیا پیاز پخته برای درمان عفونت موثر است؟
به طورکلی توصیه میشود چه در مورد درمان گوش درد خانگی با پیاز و هر گونه بهرهمندی دیگر از خواص درمانی مواد طبیعی، آنها را به شکل خام و تازه مصرف کنید زیرا پخت باعث میشود بسیاری از مواد مغذی در اثر حرارت از بین بروند. اما در مورد پیاز چطور؟ در مورد پیاز شرایط فرق میکند! پخت و کبابی کردن بدون روغن، منجر به افزایش مقدار کل ترکیبات فنلی، به ویژه مشتقات کورستین، در انواع پیاز میشود بنابراین اگر میخواهید درمان گوش درد با آب پیاز را امتحان کنید، شکل پختهی آن حتی میتواند موثرتر باشد!
روش استفاده از پیاز برای درمان گوش درد
طریقه گذاشتن پیاز در گوش برای تاثیرگذاری درمان مهم است. برای این کار تنها کافی ست دو قطره آب پیاز را در گوش آسیب دیده بریزید یا نصف پیاز را بالای گوش خود قرار دهید. روش دیگر استفاده از پیاز پخته است که در بالا توضیح دادیم میتواند حتی موثرتر باشد. برای این کار کافی ست پیاز را به مدت 15 دقیقه در دمای 180 درجه بپزید. بعد از خنک شدن آن را از وسط نصف کرده و آب آن را در ظرفی بچکانید. چند قطره از آب این پیاز را داخل گوش بریزید یا، میتوانید نصف پیاز را مستقیماً روی گوش عفونی قرار دهید. مدت زمان گذاشتن پیاز در گوش چقدر است؟ در حدود دو تا سه دقیقه برای این کار کافی ست.