امانی معاون تولیدی سازمان برنامه و بودجه در برنامه رویداد GIS با بیان اینکه ما بر داده ها حکمرانی نمی کنیم بلکه با داده ها حکمرانی می کنیم. گفت: ماشین سال هاست جایگزین انسان و حالا هم هوش مصنوعی جایگزین همه این ابزارها شده است.
معاون تولیدی، فنی و زیربنایی با بیان اینکه دائما در حال تولید داده هستیم ولی دچار پدیده ای به نام نابسامانی سامانه ها هستیم گفت: طبق ماده ۱۰۷ برنامه هفتم، به یکپارچه سازی و هوشمندسازی دولت تاکید شده اما در حوزه حکمرانی داده، با کمبود قوانین مواجهیم.
وی توضیح داد: قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی تنها مرجع سیاست گذاری نظام نگهداری،پردازش و دسترسی به داده هاست. به طور مثال در بخش هدفمندسازی یارانه ها با حجم زیادی داده مواجه هستيم اما از ۱۰ دهک به ۹ و نیم دهک یارانه پرداخت می شود و در آخر می گوییم اطلاعات کافی نداریم.
او بیان کرد: ارائه آمار و اطلاعات در این بخش خود می تواند زمینه ساز شناسایی کامل داده های اطلاعاتی شود
امانی با بیان اینکه در چند ماه گذشته با ناترازی بودجه و منابع روبرو بوده ایم گفت : در شرایط کنونی ماکمبود منابع نداریم بلکه دچار کمبود حکمرانی از طریق تحلیل داده ها هستیم. اطلاعات داریم ولی تحلیل درستی نداریم.
معاون فنی و زیربنایی سازمان برنامه گفت: ماده ۱۰۷ به جلوگیری از موازی کاری، جلوگیری از گسترش سامانه های قارچ گونه و ابر دولت الکترونیکی اشاره کرده اما امیدواریم برنامه هفتم را مثل سایر برنامه ها نگاه نکنیم.
امانی با بیان اینکه در قانون کسب وکار دچار انباشتگی و تعدد قوانین و مقررات جاری نشده هستیم گفت: در برخی شرایط هنوز در حوزه حکمرانی داده با کمبود قوانین مواجه هستیم و در قوانین با مدیریت داده روبرو هستیم.
وی به تشدید فرونشست در شهرهای مختلف در طول چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: ارائه نقشه در طول چند سال گذشته می تواند زمینه ساز کاهش فرونشست ها می شود.
طبق مصوبه جدید هیات وزیران، دهکبندی یارانهها تغییر کرد و برخی از خانوار از دریافت یارانه نقدی حذف شدند. بر اساس تصمیم جدید هیئت وزیران، شش شاخص به عنوان معیار تعیین شدهاند. در صورتی که هر خانوار یکی از این شاخصها را دارا باشد، احتمال قطع یارانه نقدی آن وجود دارد.
با مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص مانند درآمد ماهانه، خودرو بالای ۳ میلیارد تومان، ملک بالای ۳۵ میلیارد تومان و سقف خرید ماهانه به عنوان معیار دهکبندی اعلام شده اند و اگر هر خانوار یکی از این شاخصها را داشته باشد، این احتمال وجود دارد که یارانه نقدی آنها حذف شود.
خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی میشوند:
۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلاهای مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)
۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال
تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۰۰۰،۰۰۰، ۱۲۵) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.
۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه
۴. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.
درصورت وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و طی کردن مراحل ثبت نام در سایت «استعلام دهک بندی یارانه خانوار»، تمامی اطلاعات مربوط به یارانه معیشتی و نحوه دهک بندی یارانه نقدی قابل مشاهده خواهد بود.
یارانه آبان ماه، طبق روال گذشته واریز میشود
در همین رابطه طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد که تصویب و ابلاغ آیین نامه حذف یارانه پردرآمدها پس از دهک بندی مشخص شده در آبان ماه صورت گرفته است، بنابراین یارانه این ماه طبق روال سابق پرداخت خواهد شد.
زمان واریز یارانه نقدی آبان
واریز یارانه نقدی آبان ماه برای دهکهای اول تا سوم درآمدی به روال ماههای قبل ۲۵ آبان ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد و سیام آبان نیز زمان واریز یارانه دهکهای چهارم تا نهم است؛ یارانه نقدی این دهکها ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر است.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها درخصوص اینکه یارانه آبان ماه هنوز واریز نشده است خبر داد که به محض واریز یارانهها، اطلاع رسانی در این زمینه صورت خواهد گرفت.