حجت الاسلام محمد باقری در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس در جریان رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در مخالفت با کلیات این لایحه با بیان اینکه «دلایلی تاثیرگذار و مهم برای رد این لایحه داریم»، عنوان کرد: در بخش منابع لایحه بیشترین افزایش مربوط به درآمدهای مالیاتی و گمرکی با ۴۰ درصد رشد بوده و وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی تا ۲۴ درصد کاهش یافته است که البته این موضوع بدون درنظر گرفتن منابع هدفمندسازی یارانهها است.
نماینده مردم بناب افزود: این به آن معناست است که با وجود این همه فشاری که سال ۱۴۰۲ بر اصناف و تولید در خصوص اخذ مالیات و مالیات ستانی آمد، الان دوباره دولت میخواهد مالیاتها را ۴۰ درصد افزایش دهد؛ یعنی اگر در سال ۱۴۰۲ کسی ۶۰ میلیون تومان مالیات داده بود، در سال آینده باید ۱۰۰ میلیون تومان مالیات بپردازد؛ لذا بحث رشد مالیات در لایحه دولت خیلی مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد. ممکن است در این زمینه دولت بگوید که پایههای مالیاتی را افزایش می دهیم اما باید متوجه باشیم که پایههای مالیاتی را مجلس تصویب کرده است و باید مشخص شود که قرار است این رشد ۴۰ درصدی از کدام پایههای مالیاتی گرفته شود.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: درباره کلیات لایحه توسط کمیسیون تلفیق ۶ نقطه قوت مطرح شده و ۸ نقطه منفی احصا شده است. ۷۵۰ هزار میلیارد تومان برای هدفمندی یارانه تعیین شده است که اولاً مشخص نیست که این موضوع در کدام سرفصلها و فصول دیده شده است. در این خصوص منابع و مصارف هدفمندی یارانه به صورت شفاف ارائه نشده است که از کجا قرار است تامین شود و قرار است در چه محل هزینه شوند.
باقری تاکید کرد: نمیگویم که بنزین و گازوئیل گران میشود، ولی دولت باید به صورت مشخص منابع و مصارف این هدفمندسازی یارانه ها را برای مجلس مشخص کند. مورد دیگری که باید مورد نظر قرار بگیرد موضوع کسری قابل ملاحظه در منابع هدفمند سازی یارانهها است؛ یعنی ما یارانه را میدهیم اما اینکه منابع را از کجا باید تامین کنیم مشخص نیست که این موضوع عملا به معنای کسری بودجه، تعطیلی کارهای عمرانی و تورم است؛ لذا اگر میخواهیم به دهکهای پایین جامعه یارانه بدهیم باید بصورت ۱۰۰ درصدی صورت بگیرد اما در لایحه دولت عملاً مشخص نیست که منابع این کار از کجا تامین میشود و در کجا صرف میشود.
وی عنوان کرد: اگر واقعاً میخواهیم هدفمندی یارانهها را بدهیم، با ۳۰۰ هزار تومان نمیشود؛ بلکه باید یارانه را بالای ۲ الی ۳ میلیون تومان تعیین کنیم تابه کمیته امداد و بهزیستی کمکهای خوبی شود.
فریده باغعلیشاهی درخصوص پرداخت مابهالتفاوت معوقات حقپرستاری و یارانه نقدی مراکز روزانه و شبانه، اظهار کرد: در ماده ۱۰ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۱۳۸۳، مصوب شده بود میزان کمک هزینه پرداختی سازمان به مراکز غیردولتی توانبخشی بابت نگهداری خدمات توانبخشی، آموزشی و… افراد دارای معلولیت در هر سال تعیین و قبل از خرداد ماه هر سال به تصویب هیئت وزیران برسد. همچنین بر اساس ماده ۷ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶، با بررسی کارشناسی و منطبق با میزان اعتبار مصوب قانون بودجه، سرانه حق پرستاری و یارانه پرداختی مراکز در هر سال تعیین و مصوب میشود.
وی افزود: در همین راستا در سال ۱۴۰۱ با افزایش سرانه به میزان ۵۰ درصد برای حق پرستاری و یارانه مراکز شبانه و ۳۵ درصد برای مراکز روزانه، ۱۲ ماه بر اساس نرخ مصوب پرداخت شد و همچنین در سال ۱۴۰۰ نیز بر اساس نرخ مصوب، پرداخت ۱۲ ماه تحقق یافت.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی با اشاره به میزان حق پرستاری و یارانه مراکز شبانه و روزانه یادآور شد: جلسات بررسی و تعیین کمک هزینه مراکز غیردولتی و حق پرستاری از ابتدای سال در دستور کار سازمان بهزیستی کشور با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه و انجمن صنفی مراکز غیردولتی توانبخشی بوده است.
باغعلیشاهی یادآور شد: پس از ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۲، بر اساس اعتبارات مصوب، سرانه با افزایش ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته تعیین و در خرداد ماه سال جاری توسط هیئت وزیران مصوب شد. پرداخت حقپرستاری و کمکهزینه مراکز غیردولتی توانبخشی از خردادماه تاکنون بر اساس مصوبه ۱۴۰۲ بوده است؛ بهگونهای که افراد دارای آسیب نخاعی و افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید از حمایت حق پرستاری به مبلغ ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، هر توانخواه نیازمند مقیم در مراکز شبانهروزی توانبخشی، بر اساس درجه ارزشیابی مرکز، ماهانه معادل سه میلیون و ۷۸۰ هزار تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای گروه هدف دارای خانواده، چهار میلیون و ۶۲۰ هزار تومان تا پنج میلیون و ۴۰ هزار تومان برای افراد مجهول الهویه و فاقد سرپرست پرداخت میشود.
وی گفت: همچنین هر توانخواه نیازمند در مرکز روزانه آموزشی توانبخشی معادل ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تا ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان و فرد دارای اختلال طیف اتیسم در مراکز روزانه از کمک هزینه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بهرهمند خواهند شد. برای افراد بهرهمند از خدمات تخصصی توانبخشی در منزل، کمک هزینه به مبلغ یک میلیون و ۲۲ هزار تومان و برای افراد برخوردار از خدمات مراقبت در منزل، کمک هزینه به مبلغ دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در صورت تخصیص صد درصد اعتبارات مصوب قانون بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه، مابهالتفاوت دو ماهه اول پرداخت خواهد شد./ ایسنا