🔥2882

یه عمر اشتباه چایی دم میکردیم | فوت کوزه گری چایی دم کردن که تا حالا کسی بهت نگفته

چای دم کردن بین ما ایرانی ها یه سنت جاافتاده و مهمه که فوت و فن های خاص خودشو داره تا یه چای سرگل سیاه دبش داشته باشیم.


چایی

وقتی میخوایم درباره پرمصرف ترین یا محبوب ترین نوشیدنی های توی دنیا صحبت کنیم قطعا بعد از آب ، اسم چای باید بیاد.

چای دم کرده تا ۶ ساعت ابتدائی، قابلیت استفاده شدن دارد اما با گذشت دو ساعت به مرور رنگ و بوی تازه اش را از دست می‌دهد.

بعد از اون چای دم کرده رنگ کدر و بافت متفاوتی پیدا میکنه.

درکل اما چای خورهای حرفه ای عادت به دم کردن چای تازه دارند و از چای کهنه برای استفاده چندباره بیزارند.

چگونه چای دم کنیم؟

نصف یک کتری رو پر از اب میکنیم و درشو میزاریم تا با حرارت بالا بجوش بیاد.

بعد از ابنکه آب جوش اومد حرارت رو پایین میاریم.

سپس در یک قوری به اندازه یک قاشق چای خوری سرپُر چای میریزم.

بعد به اندازه یک پیمانه آب جوش را به چای خشک اضافه میکنیم.

دقت کنید که همیشه به ازای هر یک قاشق چای‌خوری چای خشک، باید یک پیمانه آب اضافه کنید.
سپس قوری را بر روی درب کتری قرار میدهیم تا با حرارت پایین به ارامی و بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

چای شما آماده است و میتوانید با استفاده از یک توری یک سوم ۱/۳ استکان را چای و مقدار دیگر را با آبجوش پر کنید.

از نیمی از چای اصل و نیمی چای صنعتی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن چای مفید و خوشمزه از نیمی از چای اصل و نیمی چای صنعتی استفاده کنید.

قبل از دم کردن چای آن را یک بار با آب سرد آبکشی کنید
قبل از دم کردن چای آن را یک بار با آب سرد آبکشی کنید تا رنگ بهتری بدهد. بهتر است این کار را درمورد قوری هم انجام دهید. (چای نباید خیس بخورد تنها آن را آبکشی کنید).

تنها ۲ سوم قوری باید آب جوش شود
توجه داشته باشید که تنها ۲سوم قوری باید پر از آب جوش شود. شما چای را دم میکنید. درست مثل برنج یعنی بالای چای باید فضایی برای تجمع بخار داشته باشید که باعث دم کشیدن چای شود.

برای زود دم کشیدن چایی روی قوری را بپوشانید
بهتر است روی قوری دستگیره یا دستمال ضخیمی بیندازید تا چای شما زودتر دم کشیده و خوشرنگ تر شود.

دارچین و هل را داخل آب کتری یا سماور بیندازید
اگر میخواهید از هل یا دارچین استفاده کنید بهتر است آنها را داخل آب کتری یا سماور بیندازید و بعد با همان آب معطر چای درست کنید. اضافه کردن این مواد به چای باعث کدر شدن رنگ چای میشود.

نگهداری چای دم کرده
برای نگهداری چای دم کرده به مدت طولانی تفاله را از چای جدا کنید و چای بدون تفاله را داخل قوری برگردانید.

چای
چای

از کجا بفهمیم چای دم کشیده؟

ببینید برای فهمیدن این موضوع باید فاکتورهایی رو که در پایین تر گفتیم رعایت بکنید.

بعد از چندبار دم کردن چای متوجه میشید خودتون.

اما درهرحال چای دم کشیده ظاهر شفاف ، طعم تلخ مناسب و بوی غیر خامی میده. بعبارتی میشه گفت که برای فهمیدن زمان‌دم کشیدن کافیه یه ربع زمان بدید تا چایی تون دم بکشه.

اونوقت خودتون متوجه میشید که عطر و بوی مناسب یک چای لذیذ چیه…

تشخیص چای اصل
اول اینکه چای هرچقدر پودری تر باشه، مزه تلخ تر و رنگ تیره تری داره.

و همچنین هرچقدر چای دیرتر دم بکشه کیفیت بالاتری داره؛علتش هم اینه که این موضوع نشانه طبیعی بودنشه.

حالا اگر چای طبیعی رو بریزید تو یه لیوان آب سرد به سختی و به مقدار خیلی کم رنگ پس میده(شاید هم نده). اما اگر زیادی رنگ پس داد بدونید که همراه چای تون رنگ دهنده طبیعی قاطی شده!

روش دیگر اینه که چای دم کشیده رو تو یه لیوان شیشه ای بریزید و بزارید به مدت ۲۴ساعت یه گوشه بمونه.
اگر بعد این زمان چای سیاه و ته نشین شد این یعنی این چای مواد افزودنی داره و طبیعی نیست. لیوانش هم به سختی شسته میشه.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید