روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسانها در روابط بین فردی میپردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد میپردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک میکند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسانها با تمامیت ژنتیکی به دنیا میآیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.
برای جلوگیری و منصرف کردن همسرتان از طلاق و جدایی، همیشه یک روزنه امیدی وجود دارد که با یک یا چند ابتکار به عمل ساده میتوانید این کار را انجام دهید.
گروه ایرنا زندگی – همسرتان به شما گفته که میخواهد از شما جدا شود و شما را دچار سردرگمی کرده است وشما خواهان طلاق نیستید ولی نمیدانید چه اقدامی کنید. درست است از هم پاشیدگی و تنشهای زندگی امری نا خوشایند در زندگی مشترک است که گاهی هر چقدر هم زن و یا شوهر تلاش میکنند نمیتوانند مانع از آن شوند.
اما روشهایی وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آنها همسرتان را از طلاق منصرف کنید. هنگام حاکم شدن احساسات منفی بر روابط زوج واز بین رفتن اعتماد، علاقه و درک همدلانه، گفت و گوی آنها به سمت مشاجره میرود و جنگ و نزاع شروع میشود، دو طرف یکدیگر را سرزنش و با لحن کلام انتقادی شرایطی ایجاد میکنند تا طرف مقابل به خاطر رفتارش، احساس گناه کند و رنجیده خاطر شود. اگر شما هنوز به همسرتان علاقه مند هستید، بسیار ارزشمند است و برای شما چند پیشنهاد داریم.
خونسردی خود را حفظ کنید
او طلاق میخواهد، اما شما نه؛ هنگامی که همسرتان از شما طلاق میخواهد و شما راضی به این امر نیستید، باید ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید زیرا قرار گرفتن در یک وضعیت فکری مناسب شرایط عادی را به زندگی شما باز میگرداند و نجات زندگیتان را از طلاق، ممکن میسازد.
تسلیم نشوید
به عشقی که درون زندگی مشترکتان وجود داشته فکر کنید آیا این عشق ارزش جنگیدن را ندارد؟ پس تسلیم نشوید و برای پیدا کردن راهی برای حفظ زندگی، تلاش کنید، حتما موفق میشوید چون شما مطمئنا شایسته زندگی زناشویی است.
به گذشته باز گردید و علت را جستجو کنید
با مرور گذشته زندگی مشترک در خلوت، اینکه چگونه با همسرتان رفتار میکردید و نحوه ارتباط شما چگونه بود، بپردازید و به بررسی عواملی که باعث بیاعتمادی همسرتان شده است بپردازید و برای برطرف کردن و رفع سوء تفاهمات تلاش کنید.
فراموش نکنید در تخریب هر ارتباطی، هر ۲ نفر سهیم هستند. با یادگیری مهارتهای ارتباطی همراه با گشادهرویی، همدلی، حمایتگری، مثبتگرایی، درک شدن و درک کردن در زمان مناسب با همسرتان گفتگو کنید و به حرفها و احساسات همسرتان همراه با صداقت، صراحت، احترام متقابل توجه کنید.
همسرخود را درک نمایید و به او ابراز علاقه کنید و از قضاوت کردن، نصیحت کردن، انتقاد کردن، دستور دادن، تحقیر و سرزنش او خودداری کنید و با ابراز احساسات خود با جملاتی که با «من» شروع شود، گفت و گو کنید.
برای همسرتان نامه بنویسید
میتوانید با نوشتن نامهای به همسرتان، احساسات خود مانند خشم، اندوه، هراس، تأسف و محبت را ابراز کنید، بدون اینکه بخواهید او را ناراحت کنید. با نوشتن نامه احساسات مثبت شما بیشتر از احساسات منفی میشوند.
از همسرتان بخواهید که با یکدیگر برای حل مشکلات شخصی و بهبود روابط به مشاور خانواده مراجعه کنید شاید رفتار همسرتان نیز ناشی از اعتماد به نفس پایین، خود کم بینی و بیاعتمادی به زندگی باشد و با مراجعه به مشاوره حل شود.
به او ثابت کنید که قصد جبران دارید
وقتی همسرتان به این ایمان برسد که شما از اشتباهات خود پشیمان هستید و تصمیمتان برای جبران جدی است در حقیقت نور امیدی برای بازگشت به زندگی مشترک خود میبیند و شاید بپذیرد با شما صحبت کند.
از یک مشاور خوب مشورت بگیرید
مطمئن باشید که فردی که تخصص و علم تایید شدهای در این زمینه دارد بهترین فردی است که میتواند شما را راهنمایی کند پس بدون تردید و تلف کردن وقت نزد یک مشاور خوب خانواده بروید و تمام واقعیتهای زندگی و رفتاریتان را به او بگویید و از راهنماییهایش استفاده کنید.
روح زندگی را به زندگی مشترک و زناشویی خود بازگردانید
فعالیت و سرگرمیهای جدیدی را جایگزین فعالیتهای گذشته خود کنید و برای زندگی خود ارزش قائل باشید و این اجازه را ندهید که یکنواخت شدن رضایت زندگی شما را کم کند. یکی از شایعترین مسئلهها در میان زوجین متعلق به ناکامیها و رنجشهایی میباشد که در نتیجه پایمال شدن امیدها ایجاد شده است.
تمام تلاش خود را به خرج دهید که تحت هر موقعیت و شرایطی مسئولیت کارهای اشتباه خود را بپذیرید و با هم دیگر مشکلات خود را برطرف کنید و با همکاری یکدیگر دوباره امور را در راه صحیح قرار بدهید و انجام دادن این کار به معنی این باشد که زوجین متعهد به پیشگیری کردن از طلاق شدهاند.
برای عملکرد بهتر از خودتان این سوالات را بپرسید
آیا برای منصرف کردن او رابطه درستی برقرار میکنید؟
برقراری ارتباطی تأثیرگذار یکی از عواملی است که شما را در منصرف کردن صحیح همسرتان از طلاق و جدایی ناموفق میسازد ارتباطی نه با مجادله و تهدید، بلکه با درست صحبت کردن که او را راضی به گوش دادن به گفت وگوی شما بکند.
به همسر خود چقدر احترام میگذارید؟
احترام بین زوجهای موفق یک رفتار متقابل است و نمیتوانید بیاحترامی کردنهای خود را پنهان کنید به این دلیل که این مسئله از سخنان و رفتارهای شما آشکار میشود.
در این هنگام همسرتان نسبت به شما احساس ناامیدی و شاید هم نفرت میکند و هیچ کاری درست و آنطور که شما میخواهید پیش نمیرود پس برای منصرف کردن همسرتان از طلاق و جدایی بیاحترامیها رو کامل کنار بگذارید.