روانشناسی رابطه | با این 9 جمله تو رابطه عاطفی با همسر و پارتنرت 2 هیچ از بقیه موفق تر میشین

روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسان‌ها در روابط بین فردی می‌پردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد می‌پردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک می‌کند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسان‌ها با تمامیت ژنتیکی به دنیا می‌آیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم. هر رابطه‌ای بخش‌های خشن…


روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسان‌ها در روابط بین فردی می‌پردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد می‌پردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک می‌کند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسان‌ها با تمامیت ژنتیکی به دنیا می‌آیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.

هر رابطه‌ای بخش‌های خشن و زمخت خود را دارد. اما آنچه واقعاً مهم است این است که شما و شریک زندگیتان به طور کلی چه شکلی از تعامل و رابطه را با هم دارید.

من به عنوان یک روانشناس تحصیل کرده در ‌هاروارد، دریافته‌ام که شادترین زوج‌ها از تعارض اجتناب نمی‌کنند بلکه با صحبت کردن به گونه‌ای کاملا محترمانه به حل اختلافات و تعارض‌های پیش آمده می‌پردازند. متأسفانه، من شاهد پایان یافتن بسیاری از ازدواج‌ها به دلیل ارتباط ضعیف و عدم تمایل به تغییر بوده و هستم.
مطابق با تجربه چندین و چند ساله‌ام می‌دانم زوج‌های موفق چه ویژگی‌هایی دارند. مثلا آن‌ها از رفتارهای خاصی پرهیز می‌کنند یا در کلام‌شان از جملات خاصی استفاده می‌کنند. برخی از جملاتی که زوج‌های موفق به زبان می‌آورند را در زیر می‌بینید:
به خاطر این همه زحمتی که می‌کشی از تو ممنونم
خیلی ساده و وسوسه انگیز است که روی چیزهایی که در مورد شریک زندگی‌تان دوست ندارید بیش از حد متمرکز شوید و در هر فرصتی و هر بار که ناراحتید به آنها اشاره کنید.
اما بهتر این است که خوبی‌های آن‌ها و تلاشی که به خرج می‌دهند را نیز ببینید و به زبان بیاورید. زوج‌های خوشبخت از تلاش‌های یکدیگر تشکر می‌کنند. این یک راه عالی برای ایجاد احساس ارزشمندی در طرف مقابل‌تان است.
جملات مشابه:

“ازت ممنونم که برای حمایت از خانواده اینقدر کار و تلاش می‌کنی.”

“از اینکه بچه‌ها رو به مدرسه می‌بری سپاسگزارم. این کارت به من کمک می‌کنه تا کارهای خونه رو صبح انجام بدم.”
دوستت دارم!

سالم‌ترین زوج‌ها نه تنها یکدیگر را دوست دارند، بلکه این واقعیت را به راحتی به زبان می‌آورند.

دوست داشتن آدم‌ها یک احساس شدید محبت است. دوست داشتن این است که آنها را همان طور که هستند ببینید و به ویژگی‌هایی که در آنها دوست دارید، اشاره کنید.
جملات مشابه:

” خیلی خوشم می‌آد که برای سالم ماندن این همه اشتیاق داری.”

“خیلی خوشم می‌آد که اینقدر برای سرگرمی‌های خودت زمان اختصاص دادی.”
به من کمک کن این را بهتر بفهمم
همه ما تربیت‌ها، آسیب‌پذیری‌ها، ارزش‌ها و باورهای متفاوتی داریم و همین‌هاست که نوع تعامل ما و میزان موفقیت روابط‌مان را شکل می‌دهند.

اگر شریک زندگی‌تان به موقعیتی واکنش نشان می‌دهد که شما آن را درک نمی‌کنید، گفتن اینکه می‌خواهید او را بهتر بشناسید، کلید حل تعارض در سطحی عمیق‌تر است. در واقع باید خیلی ساده از او بخواهید که برای‌تان بیشتر موضوع را توضیح دهد.
جملات مشابه:
«نمی دونم چرا این موضوع برات ناراحت کننده است. لطفا به من کمک کن دیدگاه تو رو بشناسم.»

«من می‌خوام با هم این کار رو انجام بدیم، و برای انجام این کار باید تو رو بهتر درک کنم.»
دارم به حرف‌هایت گوش می‌دهم

اختلاف نظرها اجتناب ناپذیر است، اما مهم است که همچنان از طریق گوش دادن ذهن آگاهانه از یکدیگر حمایت کنید.

شما باید یاد بگیرید که میل شدید به اثبات حرف خودتان و اعتقاد محکمی که دارید را کمی کمرنگ کنید تا راحت‌تر و بدون تعصب حرف‌های همسرتان را بشنوید. به این ترتیب هم دچار مشکل و تعارض نمی‌شوید و هم حس حمایت زیبایی به همسرتان می‌دهید.

جملات مشابه:

«من فعلا حرفی نمی‌زنم و واقعاً سعی می‌کنم دیدگاه تو رو بشنوم.»
«من می‌خوام حرفت رو بشنوم، حتی اگر در نهایت با هم مخالف باشیم.»
معذرت می‌خواهم
وقتی همه چیز درست یا طبق برنامه پیش نمی‌رود، زوج‌های سالم می‌دانند که هر دو طرف در این موقعیت نقش دارند.

پذیرفتن اشتباه و مسئولیت خودتان در آن مشکل پیش آمده – و عذرخواهی واقعی – برای پیشگیری از تعارض بزرگ‌تر اهمیت بسیار زیادی دارد.
جملات مشابه:

“من احساساتم رو با احترام به تو منتقل نکردم و از این بابت متاسفم.”
“من از رفتارت در شب گذشته خوشم نیومد، اما باید به خاطر انتقاد تندی که کردم عذرخواهی کنم.”
من تو را می‌بخشم. میتوانی من را ببخشی؟
بخشش سخت است. در واقع گذشت و بخشیدن طرف مقابل‌تان مستلزم رها کردن چیزی است که باعث درد شما شده است و شما باید احساسات خود را نسبت به شریک زندگی‌تان تغییر بدهید.

اما مطالعات نشان داده‌اند زوج‌هایی که نسبت به هم و اشتباهات‌شان بخشش دارند، رابطه رضایت‌بخش‌تری هم دارند و از بودن کنار هم لذت می‌برند.
جملات مشابه:

“می‌دونم که نمی‌تونیم گذشته رو تغییر بدیم، بنابراین سعی می‌کنم اون رو رها کنم و با تو در زندگی پیش برم. ”

“من اشتباه کردم و سعی می‌کنم خودم رو ببخشم. امیدوارم تو هم بتونی منو ببخشی. ”
من به تو متعهد هستم
بودن در یک رابطه یک انتخاب است. اطمینان دادن به شریک زندگی‌تان که هنوز هم او فرد مهم زندگی‌تان است و باید با هم از پس مشکلات و چالش‌ها بربیایید، به ایجاد حس امنیت و ثبات در زندگی‌تان کمک می‌کند.
جملات مشابه:

“حتی وقتی شرایط سخته، من باز هم با تو بودن رو انتخاب می‌کنم.”
“من کنارت هستم و می‌خوام این کار رو با تو انجام بدم. ما یک تیم هستیم. ”
بیا کمی خوش بگذرانیم

اگر در لحظات پرتنش بتوانید شوخ طبعی را پیدا کنید (یا با بازیگوشی یکدیگر را اذیت کنید)، احتمالا رابطه شما قوی تر از آن چیزی است که تصورش را دارید.

خوشبخت‌ترین زوج‌ها می‌توانند با یافتن جایی برای یک خنده از ته دل و واقعی، شوخی‌های احمقانه یا یک شوخی ساده، تنش را از بین ببرند و باز هم به آرامش برسند.

جملات مشابه:

” باید یه هوایی تازه کنیم و ریلکس شیم. می‌خوای امروز یک کار سرگرم‌کننده با هم انجام بدیم؟”
“میدونم که گاهی اوقات زیاده روی می‌کنم. بیا کمی از موضوعات سخت و آزاردهنده دور بشیم و یک فیلم کمدی با هم تماشا کنیم. ”
از تو خوشم می‌آید!

این یکی ساده است اما همیشه ارزش یادآوری کردن را دارد. ابراز شفاهی حسی که نسبت به یکدیگر دارید، رابطه را زنده نگه می‌دارد. هنگامی که این جمله را می‌گویید، مطمئن شوید که واقعاً در رفتارتان هم به آن عمل می‌کنید!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید