روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسانها در روابط بین فردی میپردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد میپردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک میکند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسانها با تمامیت ژنتیکی به دنیا میآیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.
سه قانون ناگفته پس از ازدواج که هر زوج موفقی دنبال میکند!
ازدواج پیوندی است که در آن دو نفر پس از تفکر و تامل زیاد به توافق میرسند. لحظه های زودگذر عشق به یک تعهد مادام العمر منجر نمیشود مگر اینکه برخی قوانین نانوشته را به درستی رعایت کنید. از آنجایی که ازدواج با سهم نسبتاً زیادی از مسئولیت ها همراه است، هر کسی قبل از اقدام حسابی به آن فکر میکند. پس از تعهد، فرد هر کاری که در توان دارد انجام میدهد تا ازدواج را به نتیجه برساند.
قوانین ناگفته زوج های موفق
تعدیلها و سازشها باید توسط هر دو نفر انجام شود، اما اگر بار فقط بر دوش یک نفر بیفتد، ازدواج با شکست مواجه میشود. در این نوشتار قوانین ناگفتهای وجود دارد که باید بعد از ازدواج رعایت کنید تا بتوانید یک زندگی مشترک سرشار از آرامش داشته باشید.
نسبت به والدین شریک زندگی تان بیش از حد انتقاد نکنید
هر زمان که میخواهید به اشتباه والدین همسرتان اشاره کنید، به یاد بیاورید که اگر کسی از والدینتان بد میگفت چه احساسی داشتید، اکنون همین اصل را در مورد شریک زندگیتان نیز اعمال کنید. در حالی که انتقال آنچه احساس میکنید به طوری که عاری از رنجش باشد، بسیار مهم است، نحوه برقراری ارتباط نیز به همان اندازه اهمیت دارد.
کلمات قدرت دارند و اگر احساسات خود را به شیوه ای مثبت بیان کنید، شانس حل مسائلتان افزایش مییابد، اما اگر آن را به شیوه ای منفی بیان کنید، ممکن است که وضعیت به طور ناگهانی به یک بحث و دعوای واقعی تبدیل شود.
بحث و جدلهای خود را هوشمندانه انتخاب کنید
عاقلانه نیست که برای هر موضوع کوچکی دعوا کنید. چنین عادتی این تصویر را ایجاد میکند که شما ماهیت بسیار دعوایی دارید. در عوض، عاقل باشید و تنها بر سر موضوعاتی به بحث بنشینید که کاملاً خط قرمزتان باشند و به آنها پایبند باشید، یعنی مسائلی که برای شما و عزت نفس شما بسیار اهمیت دارند.
این بدان معنا نیست که همیشه باید آرام بنشینید و هرگز موضوعی را مطرح نکنید تا زمانی که کاملاً جدی شود. در صورت وجود مشکلی که باید به آن رسیدگی شود، همیشه میتوانید با شریک زندگی خود گفتگو کنید و پیش از آنکه دیر شود موضوع را مطرح کنید.
سبک دلبستگی شریک زندگی خود را درک کنید
کشف سبک دلبستگی شریک زندگیتان در اوایل ازدواج میتواند رابطه شما را متحول کند. برخی از افراد در نزدیکی زیاد رشد میکنند، در حالی که برخی دیگر برای شارژ مجدد به زمان تنهایی نیاز دارند. این تفاوت ها اگر درک نشوند میتوانند منجر به سوء تفاهم و ناامنی شوند، اما اگر از این موارد آگاه باشید، میتوانند شما را به هم نزدیکتر کنند و باعث میشوند که نیازهای یکدیگر را درک کنید.
کلام پایانی
هر زوجی منحصر به فرد است و سبک های حل تعارض متفاوت خود را دارد، اما چیزی که باید یاد بگیرید این است که به نیازهای یکدیگر احترام بگذارید. مهمتر از همه، ارتباط باز و صادقانه را بپذیرید و به عنوان یک تیم تصمیم بگیرید. شما فقط شریک زندگی نیستید بلکه دوستانی نزدیک به هم هستید که با درک عمیق سبک های دلبستگی و عشق تزلزل ناپذیر نسبت به یکدیگر، آماده اند تا دنیا را با هم تجربه کنند.