حقوق بازنشستگان در ایران بر اساس قوانین و مقرراتی تعیین میشود که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله طبقه بازنشستگان، نوع شغل و زمان خدمت است. در ایران، بازنشستگان به دو دسته عمومی و ویژه تقسیم میشوند.به طور کلی، حقوق بازنشستگان شامل حقوق پایه، بیمههای اجتماعی، بیمه تکمیلی، روزهای تعطیل و تعطیلات سالانه، یارانهها و منافع دیگر است. همچنین، سازمان تامین اجتماعی در صورت لزوم میتواند تغییراتی در حقوق بازنشستگان اعمال کند.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
یک عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه از برگزاری جلسهای در این کمیسیون درباره موضوع حقوق بازنشستگان خبر داد و گفت: کمیسیون تلفیق جلساتی با دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان داشته است که دولت هم با آن موافق است منتها میگوید که نمیتواند به یکباره افزایش ۹۰ درصدی را اعمال کند.
به نقل از ایسنا، رمضانعلی سنگدوینی در توضیح جلسات اخیر کمیسیون تلفیق اظهار کرد: کمیسیون تلفیق بررسی مجدد ۱۲۱ ماده الحاقی مصوب خود ارجاعی از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی را به اتمام رسانده از این میزان ماده، ۲۰ ماده مجددا تصویب شد و چند ماده همچون موضوع حقوق بازنشستگان و مالیات بر حقوق اساتید و قضات باقی مانده است؛ از روز گذشته نیز کمیسیون تلفیق وارد بررسی بندهای ارجاعی از صحن علنی مجلس شده است.
وی توضیح داد: یکی از موارد مراعا مانده مربوط به حقوق بازنشستگان است که اخیرا تلفیق جلسهای برگزار کرد و بحثهای زیادی شد؛ بازنشستگان خیلی شرایط خوبی ندارند و حقوق آنها با ۳۰ یا ۴۰ سال سابقه کار کم است.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق اظهار کرد: درباره موضوع حقوق بازنشستگان بحث و بررسی زیادی در تلفیق شد دولت هم به طریقی موافق افزایش حقوق است منتها میگویند که منابعی ندارد که به یکباره حقوق بازنشستگان ۹۰ درصد اضافه شود. از طرف دیگر قاطبه نمایندگان موافق افزایش حقوق هستند چون حل مشکل بازنشستگان ضروری است و برهمین اساس هم قطعا مجلس شورای اسلامی تصمیم خوبی برای بازنشستگان میگیرد.
سنگدوینی گفت: براین اساس یک مدل این است که مثلا اگر کارمندان در طول سال افزایش ۲۰ درصدی حقوق داشته باشند میزان افزایش حقوق بازنشستهها ۳۰ درصد باشد لذا در طول برنامه هفتم توسعه افزایش حقوق اعمال شود که در پایان برنامه شاهد افزایش حقوق ۹۰ درصدی بازنشستگان نسبت به حقوق کارکنان دولت باشیم.
وی اظهار کرد: رئیس مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان برنامه و بودجه هم مطالبی را بیان کردند منتها هنوز کمیسیون تلفیق مصوبهای درباره افزایش حقوق بازنشستگان و چگونگی آن نداشتند قطعا بعد از تعیین تکلیف این موضوع در تلفیق، به صحن علنی برای تصمیمگیری ارجاع میشود.
سنگدوینی همچنین با اشاره به ارجاع بند مربوط به برداشتن سقف حقوق کارکنان دولت در طول اجرای برنامه اظهار کرد: نظر بنده این است که باید سقف حقوق برداشته شده و کف حقوق اضافه شود چون در غیر این صورت عده زیادی از نیروهای متخصص و نخبه اعم از پزشک و پرستار و نیروهای فنی و مهندسی بعد از کسب سالها تجربه از کشور مهاجرت کرده و به سایر کشورها میروند، پس باید در این قضیه کاری شود؛ این موضوع از جمله موارد ارجاعی است که کمیسیون تلفیق در مورد آن تصمیمگیری خواهد کرد.
زمان واریز معوقات ۲ ساله فرهنگیان بازنشسته بر اساس رتبه بندی معلمان مشخص شد.
جزییات جدید از زمان پرداخت معوقات بازنشستگان
بعد از صدور احکام رتبه بندی معلمان،با واریز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت حق و حقوق بازنشستگان فرهنگی، خبر جدیدی درباره زمان واریز مطالبان معلمان بازنشسته منتشر شد.
شماری از معلمان بازنشسته میگویند: بعد از نزدیک دو سال هنوز پاداش پایان خدمت ما واریز نشده است.
چند بازنشسته فرهنگی در تماس با ایلنا، از عدم واریز پاداش پایان خدمت خود انتقاد کردند؛ این بازنشستگان که نگران کاهش قدرت خرید پاداش پایان خدمت خود هستند، نزدیک دو سال است که منتظرند تا معوقات مزدیشان پرداخت شود.
حالا این سوال مطرح است که آیا معوقات این بازنشستگان قبل از پایان مهر پرداخت میشود؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: براساس توافق مجلس و دولت مقرر شد تا در انتهای اجرای برنامه هفتم بازنشستگانی که ذیل دولت تعریف می شوند به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد کارکنان دولت حقوق دریافت کنند.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره تعامل دولت و مجلس برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری گفت: دولت و مجلس درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان تقریبا به یک جمع بندی رسیدند و بر همین مبنا محل تامین منابع آن را هم مشخص کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه امیدواریم مسئله متناسب سازی حقوق در طول اجرای برنامه هفتم توسعه از سوی دولت اجرایی شود، افزود: ما یک ظرفیت قانونی در بودجه سنواتی داریم که بر اساس آن میزان افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان را تعیین می کند. طی توافقاتی که با دولت صورت گرفت، مقرر شد تا از همین ظرفیت قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری استفاده کنیم.
زنگنه خاطرنشان کرد: البته تصمیم بر این شد تا این متناسب سازی به گونه ای عملیاتی شود که در انتهای اجرای برنامه هفتم بازنشستگانی که ذیل دولت تعریف می شوند به میزان 80 تا 90 درصد کارکنان دولت حقوق دریافت کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: البته این مسئله به دستگاهی که افراد در آنجا شاغل بودند نیز بستگی دارد. به طور مثال در برخی دستگاه ها اختلاف حقوق بین شاغلان و بازنشستگان 3 الی 4 میلیون تومان است در حالی که در برخی دیگر از دستگاه ها این اختلاف به 10 میلیون تومان و حتی بیشتر هم می رسد. بنابراین معیار متناسب سازی در دستگاه های زیرمجموعه دولت یکسان نخواهد بود. /تسنیم
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش گفت:بررسی اولیه تمام اعتراضات صورت گرفته و به اتمام رسیده و رتبهبندی انجام شده است.
رئیس مرکز برنامهریزی، منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش پیشبینی کرد که نتایج آزمون دبیری تا آخر مهرماه اعلام میشود.
علی خالقی در ویژه برنامه گفتگو که از شبکه شاد به صورت زنده پخش شد اظهار کرد: پیش بینی شده است نتایج آزمون دبیری تا آخر مهر اعلام شود. امیدواریم زودتر اعلام شود اما به دلیل سبک ارزیابی که امسال وجود داشت و تغییر سیستم برنامهریزی امیدواریم تا پایان ماه جاری اعلام شود.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در چند سالی که آزمون استخدامی ماده ۲۸ برگزار میشد، امسال رایزنی کردیم تا تکمیل ظرفیت هم برای این آزمونها صورت گیرد، توضیح داد: سازمان استخدامی هم با ما همکاری کردند. دفترچه تکمیل ظرفیت آموزگاری را تحویل دادیم و با سازمان اداری و استخدامی نشستی داشتیم و تحویل سازمان سنجش شده و دیروز نیز اعلام شد.
رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه رتبه بندی و احکام جدید چه زمانی اعلام میشود، تصریح کرد: بررسی اولیه تمام اعتراضات صورت گرفته و به اتمام رسیده و رتبهبندی انجام شده است. رتبههای یک و ۲ را باید هیات ممیزه در استانها رسیدگی میکردند که ابلاغ شد. ماه قبل پس از رسیدگی به اعتراضات، ۵۹ هزار حکم جدید در رتبهبندی صادر و در کارتابلهای اداری استانها قرار داده شد و حتی معوقه ۶ ماهه هم واریز شد.
خالقی در مورد صدور احکام بازنشستهها، تصریح کرد: احکام تعداد زیادی از بازنشستهها صادر شده است. اینها را در اولویت قرار داده بودیم و بقیه هم در حال بررسی هستند.
وی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: در حال حاضر دیگر جهان هوشمند شده است و سیستمها کارهای اصلی را انجام میدهند. فردی از برخی استانها به تهران آمده و پیگیر کار است که اصلا لزومی ندارد. کارها از طریق سامانه انجام میشود و شرمندگی این امر فقط برای ما میماند لذا اگر موردی بود از طریق استانها پیگیر باشند.
رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش درپایان سخنان خود تصریح کرد: جلسات ستاد مرکزی رتبهبندی هفتگی برگزار میشود و فعالیت کارگروهها را رصد میکنیم.
احسانی
وقتی برای چندرغاز حقوق انقد چونه میزنید چه نظری
فرجی مستمری بگیران
چرا بفکر ما باز نشستهای بیچاره نیستین فقط حرف میزنین کاری انجام نمیدهند
حمید
با نشته بدبخت است بدادش برسید
گمنام
بازهم انتظار
محمد صالحی
اینها همه بازیه .