میزان سن بازنشستگی ۶۵ سال برای آقایان و ۶۰ سال خانمها و همچنین سالهای کار ۳۵ سال برای آقایان و ۳۰ سال برای خانم برای افرادی است که تازه میخواهند وارد بازار کار شوند.
شرایط جدید بازنشستگی اعلام شد + جزییات
محسن زنگنه درباره احکام برنامه هفتم درخصوص صندوقهای بازنشستگی گفت: برای اصلاح صندوقهای بازنشستگی دولت ۳ مسیر را پیگیری کرده است، یکی اصلاحات مدیریتی بود که ما هم تایید کردیم که صندوقها به سمت واگذاری بنگاههای خودشان بروند و بیشتر سهامداری سودآور غیرمدیرتی کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور ادامه داد: دوم گفتهایم باید طی آئیننامهای صلاحیت مدیرعامل و هیات مدیره صندوقها احراز شود یعنی از این به بعد یک شایستهسالاری را بر اساس قابلیتهای کارآمدی اقتصادی برای مدیران صندوقها فراهم کنیم که این موارد در اصلاحات مدیریتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در اصلاحات سنجهای هم دولت یکسری بحثهایی را مانند افزایش سن بازنشستگی، تغییر شیوه تعیین حقوق بازنشستگان، کاهش ضریب مشاغل سخت و زیان آور، ۳ الی ۴ ماده آورده بود که ما اینها را حذف کردیم، یعنی احساس کردیم حقوق مکتسبه بازنشستگان و شاغلین مخدوش میشود برای همین آنها را حذف کردیم اما کلیات نظر دولت برای اصلاحات سنجهای را پذیرفتیم.
زنگنه در خصوص تعیین سن بازنشستگی در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: سن بازنشستگی ۶۵ سال برای آقایان و برای خانمها ۶۰ سال شد. میزان سالهای کار ۳۵ سال برای آقایان و ۳۰ سال برای خانمها شد. منتها این برای کسانی است که تازه وارد نظام کاری و شغلی میشوند؛ کسانی که در حال حاضر شاغل هستند در صورت رضایت خودشان این امکان وجود دارد که این سن و میزان کار برایشان اعمال شود.
او تاکید کرد: باز هم تاکید میکنم به این نکته دقت شود میزان سن بازنشستگی ۶۵ سال برای آقایان و ۶۰ سال خانمها و همچنین سالهای کار ۳۵ سال برای آقایان و ۳۰ سال برای خانم برای افرادی است که تازه میخواهند وارد بازار کار شوند، اشخاصی که الان شاغل هستند با رضایت خودشان این سن و میزان سالهای کار برایشان در نظر گرفته میشود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تلاش داریم که حق و حقوق کارگرانی که ۲۰ سال متوالی در معدن کار میکنند بهصورت بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور برای آنها لحاظ شود.
به نقل از روابطعمومی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران، «علیحسین رعیتیفرد» در حاشیه مانور سراسری بازرسی از کارگاههای پرخطر مازندران در معدن پیشرو شهرستان سوادکوه اظهار کرد: در سراسر کشور مانور ایمنی کارگاههای پرخطر در کشور برگزار و تلاش شد در استانهایی که معادن فعال و کارگران بخش معدن دارند بتوانیم این مانور را در معادن برگزار کنیم.
وی بیان کرد: در ۱۰ استان کشور که دارای معادن هستند تلاش بر این است که این مانور با هدف ارتقای ایمنی و حتی آموزش ایمنی در جهت کاهش حوادث ناشی از کار در معادن برگزار شود.معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: مانور ایمنی کارگاههای پرخطر در بخش صنعت در ۱۰ استان و در ۱۰ استان دیگر نیز در بخش ساختمان برگزار میشود.رعیتیفرد با اشاره به اینکه سالانه نزدیک به ۷۰۰ نفر کارگر در حوادث ناشی از کار فوت میکنند که این ضایعه بزرگی برای جامعه کار و تولید است، ادامه داد: تلاش داریم با کمک بازرسین کار، مسئولین ایمنی واحدهای تولیدی و کمیتههای حفاظت فنی که در واحدها تشکیل شدهاند بتوانیم هم خود ارزیابی انجام دهیم و هم به کمک بازرسین کار که نظارت عالیه دارند در حوزه ایمنی بتوانیم حفاظت فنی و ایمنی را در کارگاهها و واحدهای تولیدی در سطح کشور افزایش دهیم.
وی با اشاره به بازدید امروز از معدن سوادکوه، افزود: کارگرانی که در حوزه معدن کار میکنند مشمول قانون سخت و زیانآور هستند و تلاش داریم که حق و حقوق کارگرانی که ۲۰ سال متوالی در معدن کار میکنند بهصورت بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور برای آنها لحاظ شود.رئیس شورای عالی حفاظت فنی اظهار کرد: حوزه فعالیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش معادن بحث صیانت از نیروی کار، شورای عالی حفاظت فنی و صیانت از منابع مادی کشور است که ما تلاش داریم با کمک دستگاههای دیگر آن را ارتقاء دهیم.رعیتیفرد خاطرنشان ساخت: امسال به کنوانسیون مقاولهنامه ۱۵۵ سازمان بینالمللی کار(ILO) با عنوان ایمنی و بهداشت کار پیوستیم که در آن همه دستگاهها موظف هستند وظایفی را برای ارتقای ایمنی کار انجام دهند؛ از آموزشوپرورش و وزارت علوم گرفته که باید در دروس دانشآموزان و دانشجویان موضوعات ایمنی و بهداشت کار را بگنجانند تا سازمان ملّی استاندارد، صداوسیما و همه دستگاههای موظف طبق این مقاولهنامه و قانونی که در مجلس تصویب شد باید وظایف خود را انجام دهند.وی در پایان گفت: امیدواریم که با کمک همه دستگاهها و با محوریت وزارت کار بتوانیم ارتقای ایمنی را در کل کارگاههای کشور داشته باشیم.
احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: از مهمترین مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی حذف پیشنهادات دولت در افزایش اجباری سن بازنشستگی و کاهش ناعادلانه حقوق بازنشستگان است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در فصل ۵ لایحه پیشنهادی دولت که مربوط به اصلاح صندوقهای بازنشستگی است تأکید شده است که تمامی بیمه پردازانی که طبق قوانین و مقررات فعلی واجد شرایط بازنشستگی هستند و سن آنها برای زنان کمتر از ۵۳ سال و برای مردان کمتر از ۵۶ سال است از الان به بعد هر سال به میزان ۴ ماه به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی تا تحقق شرایط سنی مذکور افزایش یابد.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه تشریح کرد: بهعبارتی دولت اصرار دارد که سنوات بازنشستگی که در حال حاضر ۳۰ سال است تا پایان برنامه هفتم به ۳۱ و ۸ ماه افزایش یابد.
عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی افزود: همچنین دولت و سازمان برنامه و بودجه اصرار دارند حقوق بازنشستگان از میانگین ۲ سال آخر خدمت به میانگین ۵ سال آخر خدمت تغییر کند که به معنی کاهش چشمگیر حقوق هر بازنشسته است.
ارکانی در پایان گفت: کمیسیون تلفیق برنامه نیز در دفاع از حقوق شاغلین و بازنشستگان و ممانعت از پر کردن کسری بودجه دولت از جیب بازنشستگان، با پیشنهادات ناعادلانه و تورمزای در لایحه پیشنهادی دولت مخالفت کرد.