نماینده مردم سپیدان در مجلس با یادآوری اینکه پیگیری تغییر ساختار مدیریت سهام عدالت توسط دولت به وقوع یک فاجعه در کشور منتهی می شود، از رئیس مجلس خواست تا با پیگیری از وزیر اقتصاد مانع این کار شود. سهام عدالت کارگران بصورت ویژه وارد خواد شد که در ادامه میخوانید.
پس از ۱۵ سال بلاتکلیفی بالاخره سامانه متوفیان سهام عدالت راه اندازی شد، که امروز قرار است این سامانه رونمایی شود، سامانهای برای انتقال بیش از هفت صد هزار نفر فوتشدگان به وراث.
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در این زمینه گفته است سامانه انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث با نام «میراث» روز دوشنبه پانزدهم آبانماه در افتتاحیه دهمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی کیش رونمایی میشود.
با رونمایی از سامانه انتقال سهام متوفیان سهام عدالت دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر از وراث متوفیان سهام عدالت بعد از حدود ۱۸ سال برطرف خواهد شد.
بر اساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی، وراث متوفیان سهام عدالت در مرحله نخست این طرح ملی، میتوانند به شعب منتخب شرکتهای کارگزاری سراسر کشور مراجعه کنند، وراث سهام عدالت برای دریافت جدول زمانبندی و تشکیل پرونده باید به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آنشانی ddn.csdiran.ir و برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای این طرح ملی به رسانههای رسمی مراجعه کنند.
در فرآیند انتقال دارایی فوت شدگان از طریق این سامانه سه نهاد با شرکت سپرده گذاری مرکزی همکاری دارند که شامل برخی بانکها، دفاتر کارگذاری و در مراحل بعدی دفاتر پیشخوان قضائی و پیشخوان دولت اضافه خواهند شد.
کافی است یکی از این وراث با در دست داشتن اصل گواهی حصر وراثت و یکسری مدارک هویتی خود و بقیه وراث به یکی از شعبه کارگزاری مراجعه کننده، احراز هویت میشوند و اطلاعاتش در سامانه ثبت میشود.
آنطور که مسئولان شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کردهاند تا پایان سال انتقال سهام سه میلیون و ۷۰۰ هزار فوتی انجام خواهد شد و پس از تقسیم سهام میان وراث، در ابتدای سال آینده سودهای انباشت شده نیز میان وراث تقسیم خواهد شد.
بر اساس آخرین اطلاعات، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که زیرساختهای لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهام این تعداد متوفی فراهم شده و فردا با رونمایی از سامانه میراث، این طرح ملی وارد مرحله عملیاتی میشود.
فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث
متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث میبایست پس از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی ( https://ddn.csdiran.ir) در ابتدا با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذینفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند.
در ادامه این اطلاعیه آمده است، در صورت تأیید زمان تشکیل پرونده، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاریهای منتخب نسبت به ارائه مدارک زیر اقدام کند:
۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
– اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد.)
۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند «ب» ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
۴- در صورتیکه متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است./ایمنا
استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی
سامانه استعلام سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایهریزی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام سهام عدالت میتوانید به مقاله «استعلام سهام با کدملی» مراجعه کنید.
استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی
با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی هر شخص، با دسترسی به شماره همراه وی، میتوان از اختصاص سهام عدالت وی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب نمایید. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، میتواند برای تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفی به کدهای وارثین، اقدامات لازم را انجام دهد.
انتقال سهام عدالت متوفیان
در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت ایشان قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالت ایشان از نوع غیر مستقیم باشد، پس از فراخوانی که به صورت مرحله بندی و از طریق رسانههای عمومی اطلاعرسانی می شود، وراث میتوانند مراحل انتقال سهام را از طریق کارگزاری بیدار طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. ثبت پروندهی انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو روش حضوری (مراجعه به شعب و دفاتر منتخب پیشخوان دولت طرف قرارداد کارگزاری) و غیر حضوری (ثبت در فرم آنلاین) امکان پذیر میباشد.
روش غیر حضوری
سامانه الکترونیکی سهام عدالت کارگزاری بیدار مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل میشود.
مدارک مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه الکترونیکی سهام عدالت:
تصویر اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه
تصویر تمام صفحات شناسنامه متوفی
تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث
یکی از وراث که سجامی بوده به نمایندگی از سایرین وارد لینک آنلاین به نشانی https://ebidar.com/sahamedalat/ شده و مدارک فوق را بارگزاری و اطلاعات لازم را وارد نموده و پس از ثبت درخواست مدارک زیر را به نشانی کارگزاری بیدار ارسال نماید.
کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه.
کپی خوانای تمام صفحات شناسنامه متوفی.
نشانی جهت ارسال مدارک: تهران، بلوار آفریقا، بعد از چهارراه جهان کودک، کوچه علمی فرهنگی (کمان)، پلاک ۱۷، واحد پذیرش مدارک کارگزاری بیدارکد پستی : ۱۵۱۸۷۳۴۸۱۱