فوری/ اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | خبر خوش برای بازنشستگان تامین اجتماعی

همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجرایی شد.


همسان سازی حقوق بازنشستگان

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت:کمیسیون تلفیق موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را همانند بازنشستگان کشوری و لشکری در برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد.

حمیدرضا حاجی بابایی با اشاره به مصوبه کمسیون تلفیق در زمینه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: کمیسیون تلفیق چند روز گذشته موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری را تعیین تکلیف کرد و اما موضوع بازنشستگان تامین اجتماعی لحاظ نشده بود و باید در این زمینه تعیین تکلیف می شد.

وی با اشاره به ماده ۱۲ برنامه ششم توسعه بیان کرد:از این رو نمایندگان کمیسیون با تنفیذ این ماده در جریان جلسه امروز کمیسیون تلفیق موافقت کردند، این ماده تاکید دارد که دولت مکلف است بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد و از قبال این موضوع تمام کسانی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، حقوقشان همانند بازنشستگان کشوری و لشکری متناسب سازی شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اصلاح عبارت ” متوسط ” از مصوبه افزایش حقوق انجام شد تا شرایط برای متناسب سازی حقوق بصورت صحیح فراهم شود، بیان کرد: کمیسیون تلفیق موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را همانند بازنشستگان کشوری و لشکری در برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد بنابراین متناسب سازی حقوق، مشمول بازنشستگان تامین اجتماعی هم خواهد شد.

افزایش حق بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی از این ماه

براساس توافق صورت گرفته بین کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی برای بازه زمانی آذر ۱۴۰۲ تا آذر ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.

 براساس توافق صورت گرفته بین کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی برای بازه زمانی آذرماه ۱۴۰۲ تا آذرماه ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرده است.

برهمین اساس با توجه به ماهیت بیمه‌ای و سرانه‌ای بودن قرارداد، تدابیر و برنامه‌هایی از سوی شرکت بیمه تکمیلی در نظر گرفته شد که به ویژه در ۵ ماهه اخیر با رشد و توسعه خوبی روبرو بوده است از جمله اینکه تعداد موسسات درمانی طرف قرارداد که به صورت آنلاین خدمات را به مردم ارائه می‌کنند از حدود ۵ هزار مرکز درمانی به ۸ هزار هزار موسسه درمانی بیمارستانی، آزمایشگاهی و تصویربرداری افزایش یافت و همچنین قرارداد با داروخانه‌های ارائه کننده داروی بیماران خاص مانند داروخانه ۱۳ آبان منعقد شد.

کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی به طور سالانه با انتشار آگهی فراخوان بیمه درمان تکمیلی، تعهدات درخواستی خود را اعلام می‌کند که در نهایت این توافقات برای قرارداد سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ به امضای طرفین رسید.

در نهایت با قیمت ۳۱۰ هزار تومان برای هر نفر بازنشسته این بیمه تمدید شد که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش تعهد برای بیماران خاص و صعب العلاج و جراحی‌های سنگین از ۷۵ میلیون تومان به ۸۵ میلیون تومان و افزایش سقف خدمات آزمایشگاهی از یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان افزای داشته است.

با توجه به نیاز مبرم جامعه و به ویژه بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص، با توجه به اتمام سقف خدمات در قرارداد قبل و انتظار چند وقته آنها برای آغاز به هنگام قرارداد، ظرف مدت ۹ روزی که از آغاز قرارداد در سراسر کشور سپری شده است، بیش از ۳۰ هزار معرفی نامه برای بیماران خاص و جراحی‌های فوق تخصصی صادر شده است.

سرانه بیمه تکمیلی برای هر فرد بیمه‌شده در سال گذشته ۲۰۵ هزار تومان در نظر گرفته شده بود.

خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان 

در ماه‌های اخیر، شکایات بازنشستگان درباره تسویه فاکتورهای خدمات درمانی تکمیلی توسط شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ افزایش یافته است. این موضوع باعث ایجاد مشکلات برای بازنشستگان و ایجاد هزینه‌های بالا برای آن‌ها شده است.

از سوی دیگر، مشکلات و انتقادات مربوط به عملکرد شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ همچنان ادامه دارد. برخی فعالان حقوق بازنشستگان به شرط تمدید قرارداد با این شرکت و برخی دیگر به امکان تغییر شرکت بیمه‌گذار دفاع می‌کنند. در این بین، سازمان تامین اجتماعی موظف به رایگان ارائه خدمات درمانی به بازنشستگان است، اما به دلیل مشکلات اقتصادی، بازنشستگان مجبور به اخذ بیمه تکمیلی شده‌اند.
تنها مشکل اصلی نبودن رقبا برای شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ و کاهش انگیزه برای ارائه خدمات است. با این حال، سازمان تامین اجتماعی مبلغ بیمه تکمیلی را از حقوق بازنشستگان کسر می‌کند اما به آتیه‌سازان واریز نمی‌کند، که باعث به وجود آمدن تاخیر در تسویه فاکتورها و عدم دریافت مبالغ خسارت توسط بازنشستگان شده است.

بازنشستگان از عدم رضایت خود در این موضوع بیانیه‌ها و اظهارنظرهای خود را صادر کرده و خواستار تغییراتی در سیستم تسویه حساب و ارائه خدمات تکمیلی شده‌اند. آن‌ها اعتقاد دارند که آتیه‌سازان حافظ باید وظیفه‌ای بر عهده بگیرد و جبران خسارت را به بازنشستگان پرداخت کند. به علاوه، انتقاداتی نیز مطرح شده است که این شرکت به صورت نامتعارف و پیچیده‌ای عمل می‌کند و اطلاعات و شرایط قراردادها را به درستی به بازنشستگان ارائه نمی‌دهد. در این شرایط، بازنشستگان به تمدید قرارداد و بهره‌برداری از خدمات شرکت آتیه‌سازان حافظ مرتبط با مخدوش شدن و ناامیدی شده‌اند.

با این وجود، مسئولان سازمان تامین اجتماعی نیز به وجود مشکلات در عملکرد شرکت آتیه‌سازان حافظ توجه دارند و سعی در حل این مشکلات دارند. بررسی و نظارت بیشتر، اصلاح قوانین و ارتقاء کیفیت خدمات پس از بازنشستگی از جمله تدابیری هستند که در نظر گرفته شده است. اما هنوز راه‌های طولانی برای بهبود وضعیت و رفع مسائل وجود دارد.

دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران تصریح کرد: هر ماه مبلغی بابت بیمه تکمیلی بازنشستگان از حقوق مستمری آنان توسط خود سازمان کسر می‌شود. این مبلغ ۱۰۲ هزار تومان است که خود تامین اجتماعی نیز به همین میزان از جیب خود پرداخت می‌کند که جمعا بابت هر بازنشسته و انجام پوشش بیمه تکمیلی ماهانه ۲۱۰ هزار تومان به آتیه‌سازان حافظ تعلق می‌گیرد. در چند ماه گذشته سازمان تامین اجتماعی این مبلغ را از حقوق بازنشستگان به‌عنوان کسورات بیمه تکمیلی کسر کرده، اما به بیمه آتیه‌ساز نداده و گویا قرار است با تاخیر واریز کند.

وی اضافه کرد: برای مثال مبلغ بیمه تکمیلی ماه‌های شهریور و مهر از حقوق بازنشستگان کسر شده است، اما به حساب شرکت بیمه آتیه‌سازان حافظ واریز نشده است. به همین علت تعهدات شرکت بیمه تکمیلی عقب افتاده و بازنشستگان باوجود تسلیم اسناد درمانی، مبالغ خسارت‌ها را طبق فاکتور در بیمه تکمیلی دریافت نمی‌کنند.

منبع:اقتصادآنلاین

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید