واریز سود مرحله اول سهام عدالت | حساب سهام عدالتی ها پرپول شد

خبر مهم از واریز مرحله اول سود سهام عدالت منتشر شد.


سهام عدالت

مجید عشقی در نشست خبری در تشریح آخرین جزئیات مصوبه چگونگی برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در شورای عالی بورس اظهار داشت: بحث سهام عدالت به دلیل این‌که از سال تخصیص با تصمیمات متناقضی همراه بود، قرار شد در شورای عالی بورس بررسی شود. از این رو، از ابتدای حضور در شورای عالی بورس تلاش شد به جمع‌بندی کاملی درباره برگزاری مجامع سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دست یابیم.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی بورس، از ارائه گزارشی درباره اقدامات لازم برای برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در این جلسه خبر داد و گفت: در این جلسه مقرر شد طبق مصوبه‌ای که شورای عالی بورس در جلسات قبلی داشت، مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برقرار شود.

وی ادامه داد: همچنین در جلسه شورای عالی بورس، موضوع پرداخت سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی گذشته شرکت‌ها مطرح و مقرر شد این سود در دو مرحله پرداخت شود، به طوریکه مرحله اول سود تا پایان آذر ماه پرداخت خواهد شد.

پرداخت نیمی از سود سهام عدالت تا پایان آذرماه

عشقی عنوان کرد: بخشی از سودهایی که باید پرداخت ‌شود از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دریافت شده و تنها چند شرکت باقی مانده‌اند که سود آنها هم طی دو یا سه روز آینده دریافت خواهند کرد و تا قبل از پایان آذر ماه سود سهام عدالت مرحله اول پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: سود سهام عدالت از طریق سامانه‌ای از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پرداخت می‌شود و نیازی نیست که سهامداران عدالت به سامانه‌ یا مکانی مراجعه کنند. بنابراین احتیاج به هیچ اقدامی نیست مگر اینکه اشخاصی که سجامی نیستند باید سجامی شوند که سود آنها راحت‌تر به حساب آنها واریز شود.

وی در ادامه اظهار داشت: در جلسه شورای عالی بورس موضوع اصلاح ماده ۳۶ دستورالعمل معاملات بورس کالا و بورس انرژی مطرح شد. طبق درخواست این دو بورس، مهلت‌های انجام تسویه و انتشار آگهی عرضه کالاها با تغییراتی مواجه شد که به تصویب شورا رسید.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس با بیان این که مرحله اول سود سهام عدالت تا شب یلدا واریز می شود در مورد رقم واریزی گفت: افرادی که سهام ۵۰۰ هزار تومانی دارند ۶۰۰ هزار تومان و افراد دارای سهام یک میلیون تومانی دو برابر این رقم سود می گیرند.

عشقی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی بورس سود سهام عدالت را به صورت متمرکز توسط شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی پرداخت خواهیم کرد در دو مرحله پرداخت خواهد شد مرحله اول این سود تا پایان همین ماه و تا شب یلدا سعی می‌کنیم که مرحله پرداخت سود سهام عدالت را داشته باشیم.

وی اضافه کرد عددی که سال گذشته پرداخت شد نزدیک به ۶۰۰ هزار تومان است و ممکن است با توجه به پیگیری‌هایی که همکاران ما دارند می‌کنند یک بخش دیگری از سود شرکت‌ها را که دریافت کنیم به این مبلغ اضافه خواهد شد. البته این عدد قطعی نیست باید محاسبه شود.

وی در پاسخ به این سئوال که چند درصد امکان دارد که اضافه شود، بیان کرد: حول و حوش ۲۰ درصد ممکن است اضافه شود و مرحله دوم هم تا پایان سال پرداخت خواهد شد که یک سری از شرکت‌ها در واقع سود سهام عدالت را پرداخت کرده‌اند نزدیک به ۹ شرکت اگر اشتباه نکنم سود سهام عدالت را هنوز پرداخت نکرده‌اند. خیلی از این شرکت‌ها سود افراد حقیقی را از طریق همان سامانه سجام به صورت متمرکز پرداخت کرده‌اند و ما درخواست می‌کنیم که سود سهام عدالت را هم پرداخت کنند که بتوانیم سر موقعی که قول داده‌ایم سود را به صورت متمرکز پرداخت کنیم.

عشقی ادامه داد: این سود البته برای افراد مختلف متفاوت است، چون برخی دارندگان سهام عدالت سهام ۴۰۰ هزار تومانی، برخی سهام ۵۰۰ هزار تومانی و عده ای سهام یک میلیون تومانی دارند این ۶۰۰ هزار را که گفته‌ایم برای ۵۰۰ هزار تومانی‌ها است. افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند نیز در این مرحله یک میلیون و ۲۰۰ می گیرند.

رئیس سازمان بورس درباره سهام عدالت متوفیان نیز توضیحاتی داد و گفت: از سال ۸۵ به این طرف نزدیک به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از دارندگان سهام عدالت به رحمت خدا رفته‌اند و سهامشان قفل شده و ما سودی هم نتوانستیم به آن‌ها پرداخت کنیم البته سود سهام عدالت در دو سال اخیر یک مقداری قابل توجه بوده قبلش در حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان بوده، ولی این سودها در واقع جمع شده ما نزدیک ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر متوفی داریم که اکنون وراث به مرور مراجعه می‌کنند و این سهام‌ها بین وراث تقسیم می‌شود.

عشقی اظهار کرد: یکی از ورثه لازم است که با در دست داشتن طبیعتاً گواهی انحصار ورثه به شبکه کارگزاری بروس که بیش از نزدیک به ۲۰۰۰ شعبه کارگزاری‌ در کشور فعال هستند مراجعه کنند و با نشان دادن گواهی انحصار ورثه و در واقع کارت هویتی خودشان که احراز هویت می‌شوند سهام را دریافت کنند. درضمن هیچ مبلغی هم لازم نیست بابت انتقال سهام متوفیان به ورثه چه در پیشخوان دولت و چه در دفاتر قضایی و چه در شبکه کارگزاری بورس پرداخت نمی‌کنند.

وی افزود: گرفتن انحصار ورثه یک فرایند قضایی است و این گواهی برگه‌ای است که دستگاه قضایی می‌دهد و برای همه موارد قابل استفاده است.

عشقی در پاسخ به این سئوال که برای انحصار وراثت وراث باید سجامی باشند؟ گفت: لازم نیست سجامی باشند اگرچه سجامی باشند کار انتقال راحت‌تر انجام می شود. ولی هر وقت قابل معامله بشود و اشخاص بخواهند، بفروشندباید سجامی بشوند.

رئیس سازمان بورس بیان کرد: وراثی که تا چند روز آینده کار انتقال سهام را انجام دهند سود سال جدید برایشان پرداخت می‌شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید