داوود منظور ، درباره انتقادات به افزایش سن بازنشستگی برای رفع ناترازی صندوقها و راهکار سازمان برنامه و بودجه برای این امر گفت: ما در بحث صندوقهای بازنشستگی باید بر اساس اصول بیمهای رفتار کنیم، اصول بیمهای یعنی ورودی صندوقها با خروجی آنها متناسبسازی شود و اِلا صندوقها دچار کسری شده و پایداری صندوق تهدید میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: فلذا در لایحه پیشنهاد کردیم برخی اصلاحات ساختاری، سنجهای و حقوقی در صندوقها باید انجام شود تا مطمئن باشیم پایداری صندوقها برای آینده تضمین میشود.
وی با اشاره به افزایش سن بازنشستگی بیان کرد: سن بازنشستگی باید متناسب با امید به زندگی شود، زیرا وقتی سن بازنشستگی پایین باشد یعنی میزان پرداخت کسورات بازنشستگی و حق بیمه در دوره کوتاهتری انجام میشود، اما از آن طرف دوره دریافت مستمری طولانیتر میشود اینها باید با هم نسبت مناسبی داشته باشند.
منظور یادآور شد: در همه دنیا شما نگاه کنید هر چقدر امید به زندگی بالاتر رود، سنوات پرداخت کسورات بازنشستگی بیشتر میشود. حالا تدبیری که مجلس اتخاذ کرده است تدبیر خوبی است که پلکانی شود، یعنی برای کسانی که به سن بازنشستگی نزدیک هستند افزایشی نداریم اما آنهایی که فاصله بیشتری دارند در مورد آنها افزایشها همینطور بیشتر میشود. در مجموع ۳۵ سال سنوات اشتغال برای مردها و ۳۰ سال برای خانمهاست این الان با امید به زندگی که در حال حاضر در کشور داریم انتخاب معقولی است یعنی کمک به پایداری صندوقها میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص مدیریت صندوقهای بازنشستگی و اینکه آیا قرار است دستورالعملی برای انتخاب صندوقها اعمال شود، گفت: بله، باید ظرف یک سال وزارت رفاه دستورالعمل نحوه اداره صندوقها و همچنین مولدسازی منابع صندوقها را انشاالله ابلاغ کند.
وی تاکید کرد: ما امیدواریم با این ساز و کار تنظیمگری که خواهیم داشت بتوانیم این دستورالعمل جدید بهرهوری را بهبود دهیم.
بازرس کانون کارگران ساختمانی کشور، با بیان اینکه افزایش سن بازنشستگی خلاف منافع کارگران است، گفت: جامعه کارگری امید دارد شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام با حمایت از بیمهشدگان بهخصوص جامعه کارگری، این مصوبه را رد کنند.
عباس شیری با انتقاد از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درخصوص افزایش سن بازنشستگی، گفت: ما در جامعه کارگری انتظار نداشتیم نمایندگان مجلس، قانونی برخلاف منافع کارگران تصویب کنند، بلکه انتظار ما این بود که در این بازه زمانی، برای رفاه جامعه کارگری تلاش کنند تا این گروه از جامعه نیز در آسایش باشند. اما با تصویب این قانون، برای بیمهشدگان نگرانیهایی به وجود آمده است.
بازرس ارشد کانون کارگران ساختمانی کشور ادامه داد: چه تضمینی وجود دارد کارگران خصوصا در کارهایی با ماهیت سخت و زیانآور آنقدر عمر کنند که تا ۶۵ سالگی کار و تا ۳۵ سال بیمهپردازی کنند؟
وی افزود: یکی از ضعفهای این مصوبه این است که اگر ۳۵ سال بیمه پردازی کنند، آیا حقوق به اندازه ۳۵ روز پرداخت میشود یا خیر؟ ۶۵ درصد جامعه کارگری حداقل پرداز هستند و با توجه به اینکه میانگین دو سال آخر در برقراری حقوق بازنشستگی مدنظر گرفته میشود، حقوق کارگران با سی سال بیمهپردازی تفاوتی با حقوق سی و پنج سال بیمهپردازی نمیکند؛ این ضعفها نیز باید در این قانون تصویب شده مجلس یازدهم برطرف شود.
این فعال کارگری با بیان اینکه نمایندگان مجلس وکلای مردم هستند و وکیل باید برای آسایش موکل خود تصمیمگیری کند، افزود: مصوبه افزایش سن بازنشستگی ضد منافع کارگران است. جامعه کارگری امید دارد شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام با حمایت از بیمهشدگان بهخصوص جامعه کارگری، این مصوبه را تأیید نکنند.
منلع:ایلنا