قیمت طلا یکی از مهمترین عوامل اقتصادی است که در سطح جهانی تاثیرگذاری بسیار بالایی دارد. قیمت طلا تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد
تقاضا و عرضه طلا در بازار بر روی قیمت آن تأثیر زیادی دارند. در صورتی که تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت باقی بماند، قیمت طلا افزایش مییابد و بالعکس
سیاستهای پولی دولتها و بانکهای مرکزی نیز میتوانند بر قیمت طلا تأثیرگذار باشند. به عنوان مثال، در صورتی که بانک مرکزی یک کشور تصمیم بگیرد نرخ بهره را کاهش دهد، احتمالاً قیمت طلا افزایش خواهد یافت. زیرا در شرایطی که سود بانکی پائین باشد، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در اساسنامه طلا و فلزات گرانبها میباشند.
قیمت طلا یکی از مهمترین عوامل اقتصادی است که در سطح جهانی تاثیرگذاری بسیار بالایی دارد. قیمت طلا تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد
قیمت طلا امروز (سهشنبه) کاهش یافت، زیرا دلار دوباره جایگاه خود را به دست آورد و سرمایهگذاران منتظر ارقام تورم آمریکا در هفته جاری برای شفافسازی در مورد افزایش بیشتر نرخها هستند.
بهای هر اونس طلا تا ساعت ۸ و ۱۳ دقیقه صبح بهوقت شرقی با ۳.۶ درصد افزایش به ۱۹۳۲ دلار و ۸۰ سنت رسید و قیمت طلای آمریکا نیز با ۰.۱۹ درصد کاهش به ۱۹۳۳ دلار و ۸۰ سنت رسید.
دلار در برابر ارزهای اصلی ۰.۲ درصد تقویت شد و شمش را برای خریداران خارجی گرانتر کرد.
قرائت تورم، همچنان میتواند نگرانی قابلتوجهی برای فدرال رزرو باشد. بازار از قبل میداند که تورم اصلی در حال کاهش است، اما هرگونه ثبات در دادهها میتواند یک کاتالیزور نزولی تازه برای طلا در کوتاهمدت باشد.
عدد شاخص قیمت مصرفکننده داغتر از حد انتظار در روز پنجشنبه میتواند احتمال افزایش مجدد نرخ بهره را در نشست دوباره مقامات فدرال رزرو در ماه سپتامبر افزایش دهد. افزایش نرخ سود اوراق قرضه و هزینه فرصت نگهداری شمش با بازده صفر را افزایش میدهد.
قیمت طلا برای دومین جلسه متوالی کاهش مییابد که عمدتاً به دلیل اظهارات میشل بومن، رئیس فدرال رزرو آمریکا مبنی بر اینکه احتمالاً برای کاهش تورم به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو آمریکا، افزایش بیشتر نرخ بهره لازم است.
بازارها همچنین در حال بررسی دادههای تجاری دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند که نشان میدهد صادرات چین در جولای نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴.۵ درصد کاهشیافته است، درحالیکه واردات ۱۲.۴ درصد کاهشیافته است که بیشترین کاهش در محمولههای خروجی از فوریه ۲۰۲۰ است. چین همچنین بزرگترین مصرفکننده طلاست.
بر اساس گزارش رویترز، داراییهای اسپیدیآر گلدتراست بزرگترین صندوق سرمایهگذاری تحت پشتوانه طلا در جهان، روز دوشنبه ۰.۳ درصد کاهش یافت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۱ درصد افزایش به ۲۳.۱۷ دلار رسید و پلاتین با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۱۸ دلار و ۹۱ سنت رسید. پالادیوم نیز با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۲۳۸ دلار و ۳۸ سنت رسید.