🔥1397

اگه شریک عاطفیت این نشونه هارو داره بدون که داره بهت دروغ میگه

تشخیص اینکه دیگران چه وقت هایی به ما دروغ می گویند و چه زمانی با ما صادق و روراست هستند بسیار مهم است.


روانشناسی شخصیت

تقریبا همه ما در طول روز دروغ های مختلفی از این و آن می شنویم. از دروغ های کوچک و ساده گرفته تا دروغ های مخرب؛ همه و همه به گوش ما آشنا هستند. علاوه بر این ما در دوره ای زندگی می کنیم که خیلی از اخبار و اطلاعات به دروغ منعکس می شوند و جای حقیقت را می گیرند. گاهی نیز این جریان انعکاس اطلاعات دروغین از یک جرقه کوچک به یک آتش بزرگ تبدیل می شود.

درست به همین علت، تشخیص اینکه دیگران چه وقت هایی به ما دروغ می گویند و چه زمانی با ما صادق و روراست هستند بسیار مهم است. فرقی نمی کند کجا باشید؛ در خانه، محل کار و یا پیش دوستانتان، به هر حال باید بتوانید فرد دروغگو را بشناسید. ما امروز در این مطلب بهترین و تخصصی ترین ترفندها برای تشخیص دروغ را در اختیارتان می گذاریم. برای تشخیص فرد دروغگو لازم نیست یک کاراگاه حرفه ای باشید یا بتوانید ذهن دیگران را بخوانید، از همین ترفندها برای گرفتن مچ دیگران موقع دروغ گفتن استفاده کنید!

حقایق درباره دروغ گفتن

هرگز به کسی که به شما اعتماد دارد دروغ نگویید و هرگز به کسی که به شما دروغ می‌گوید اعتماد نکنید.
بدترین دشمن دروغگو کسی است حافظه خوبی دارد.
یک زندگی ممکن است موقتا با دروغ پیش برود اما آینده‌ای نخواهد داشت.
هرگز با یک دروغگو بحث نکنید چون نمی‌توانید برنده شوید. آنها به دروغهایشان باور دارند.
1- دروغگوها جزئیات زیادی درباره یک موضوع ارائه می کنند
شاید پیش خودتان فکر کنید که یک حرف دروغ جزئیات خاصی ندارد؛ اما گاهی اوقات قضیه کاملا برعکس است. معمولا افراد دروغگو در پاسخ به سوالی که از آنها پرسیده می شود یک داستان طولانی با جزئیات و توضیحات زیاد تعریف می کنند.

لورا مک لئود درمانگر و کارشناس منابع انسانی در این خصوص به ما می گوید: “دروغگوها همه تلاششان را می کنند تا شما داستانی که تعریف کرده اند را باور کنید. آنها موقع صحبت کردن به جزئیاتی مثل زمان دقیق، دکوراسیون خاص مکان، محل حضور و نحوه لباس پوشیدن اشاره می کنند و حتی از افرادی حرف می زنند که اصلا هیچ ربطی به ماجرا ندارند. اگر احساس کردید فرد مقابلتان بیش از حد لازم اطلاعات در اختیار شما قرار می دهد و بدون اینکه شما بخواهید جزئیات را موشکافی می کند احتمالا این شخص در حال دروغ گفتن به شماست یا حداقل بخشی از ماجرا را دروغ می گوید”.

2- وقتی از آنها سوال می پرسید بشدت حالت دفاعی می گیرند
اگر شما یک فرد دروغگو را به چالش بکشید، اغلب اوقات آن شخص حالت دفاعی می گیرد و آزرده خاطر می شود. مثلا ممکن است با این جملات روبرو شوید:” باورم نمیشه، تو داری از من این سوالو میپرسی؟” این تکنیک بسیار موثر است، چون فرد دروغگو با سرزنش کردن شما تقصیر را گردن شما می اندازد و باعث می شود احساسات خودتان را زیر سوال ببرید و آن شخص را بی گناه تلقی کنید.

3- دروغگوها موقع دروغ گفتن صورتشان را می خارانند
دلتان می خواهد فرد دروغگو را تشخیص بدهید؟ خیلی خب، ممکن است یک دروغگو موقع حرف زدن صورتش را بخاراند. وقتی کسی در حالت عصبی دروغ می گوید، جریان خون بیشتری به صورتش راه پیدا می کند و همین مساله باعث می شود احساس خارش خفیفی در صورتش ایجاد شود.

در این شرایط بینی و یا سایر قسمت های صورت ممکن است دچار خارش شوند و فرد مجبور به خاراندن صورتش شود. بنابراین دفعه بعد که شک کردید ممکن است شخص مقابلتان در حال دروغ گفتن به شما باشد به این مورد هم توجه کنید.

4- هنگام صحبت کردن جلوی دهانشان را می گیرند
افراد دروغگو ممکن است گاهی اوقات موقع حرف زدن جلوی دهانشان را بگیرند، چون حرف های واقعی نمی زنند. این کار در واقع یک ابزار روانشناختی محسوب می شود. با این کار آنها احساس می کنند دروغ نمی گویند چون کسی دهانشان را نمی بیند.

طبق گفته کارشناسان، برخی افراد موقع گفتن حرف هایی که حقیقت ندارند دنبال پنهان کردن یا پوشاندن دهانشان هستند تا با حرف هایشان روبرو نشوند یا کلماتشان را نرم تر کنند.

5- دروغگوها زیاد حرکت نمی کنند
با اینکه خیلی از دروغگوها موقع دروغ گفتن حرکات عصبی از خودشان نشان می دهند، اما گاهی اوقات بی حرکتی هم می تواند نشانه ای از دروغگویی باشد. طبق گفته پتی وود، متخصص زبان بدن، دروغگوهای با تجربه تلاش می کنند تا روی حرکات بدنشان موقع صحبت کردن کنترل داشته باشند؛ اما این روند در واقع نشان می دهد که آنها سعی در پنهان کردن چیزی دارند.

وود می گوید: ” اگر کسی موقع صحبت کردن با شما زیاد حرکت نمی کرد و خیلی سفت و سخت و بی حرکت بود می توانید شک کنید که او دروغگوست. ضمنا خودتان هم موقع صحبت کردن حرکات طبیعی بدنتان را حفظ کنید تا دروغگو به نظر نرسید”.

6- دروغگوها دستهایشان را جمع می کنند
علاوه بر مواردی که گفتیم، معمولا یک فرد دروغگو سعی می کند خودش را از فردی که با او در حال صحبت است دور کند. این مساله به معنای این است که آنها مناطقی را که ممکن است در معرض خطر قرار بگیرند یا آسیب پذیر باشند مثل چشم و دهانشان را از مخاطب دور می کنند. علاوه بر چشم و دهان، آنها موقع حرف زدن، قسمت پایینی مچ دست، پایین تنه، گردن و بالای سرشان را هم تا حد امکان از فرد مقابل فاصله می دهند.

فرد دروغگو با پوشاندن لباس روی این قسمت ها یا چرخاندن بدنش و دور شدن از فردی که با او مشغول صبحت است و یا با قرار دادن اشیا یا وسایل بین خودش و آن فرد یا جمع کردن دستهایش و دست به سینه شدن سعی می کند حقیقت را پنهان کند.

7- دروغگوها تماس چشمی برقرار نمی کنند
یکی دیگر از نشانه های یک فرد دروغگو عدم برقراری تماس و ارتباط چشمی با شما به خاطر احساس شرم است. هیدی مک بین، مشاور و نویسنده حرفه ای در این خصوص به ما می گوید:” اگر مشغول صحبت با کسی هستید و متوجه شده اید او به هر جایی به جز چشم های شما نگاه می کند یا از نگاه مستقیم به شما خودداری می کند احتمالا با یک فرد دروغگو سر و کار دارید!”

8- آنها بیش از حد تماس چشمی برقرار می کنند
دروغگوهایی که تجربه بیشتری در این کار دارند می دانند که افراد آماتور موقع دروغ گفتن از برقراری تماس چشمی با طرف مقابلشان خودداری می کنند. در نتیجه سعی می کنند خودشان عکس این عمل را انجام بدهند.

دروغ گفتن به دیگران موقعی که در چشم هایشان زل زده ایم کار سختیست؛ بنابراین برخی از دروغگوها عمداً بیشتر از حد معمول تماس چشمی برقرار می کنند تا به طرف مقابل بقبولانند که حرفشان حقیقت دارد. پس اگر موقع صحبت با کسی متوجه شدید بیش از حد در چشم های شما نگاه می کند، در واقع ممکن است او در حال تلاش برای مخفی کردن چیزی باشد.

9- احساستان می تواند دروغگو را تشخیص بدهد
حتی اگر نتوانید به طور دقیق تشخیص بدهید که طرف مقابلتان درباره کدام مورد دروغ می گوید، باز هم احساس درونی تان می تواند دروغگو بودن او به طور کلی را تشخیص بدهد.

خیلی از افراد بدون اینکه خودشان متوجه شوند زیرنویسی به حرف هایشان اضافه می کنند که از طریق احساسات ما ترجمه می شود. شهود درونی ما می تواند حس ترس در کلام دیگران را دریافت کند. پس گاهی اوقات احساس درونی خود شما می تواند بدون هیچ سرنخ خاصی فرد دروغگو را تشخیص بدهد.

10- دروغگوها پر هیاهو هستند
درست مثل همان موردی که گفتیم دروغگوها حرفهایشان را با جزئیات بیان می کنند، اینجا هم باید اشاره کنیم که فرد دروغگو معمولا پر هیاهوست، حرف های بی ربطی می زند یا کلی طول می کشد تا سر اصل مطلب برود.

بروس هورویتس، استخدام کننده و مشاور شغلی که از مهارت های تشخیص دروغگوها در مصاحبه های شغلی خود استفاده می کند می گوید: “اگر فردی موقع جواب دادن به سوال بیش از حد صحبت کند، نشانه این است که یک جای کارش می لنگد”.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید