دولت در سال ۱۴۰۱ برای پرداخت به موقع سود سهام عدالت تلاش کرده است و همواره تلاش کرده تا سود سهام عدالت را زودتر از زمان دولتهای قبل پرداخت کند. بر این اساس سازمان بورس اعلام کرده است، باتوجه به دستور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور پرداخت به موقع مرحله دوم سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۲ تمام تلاش ها بر این است تا هفته پایانی اسفند ماه سال جاری پرداخت شود.
هرگونه پیامک واریز سود سهام عدالت جعلی و کلاهبرداری است
به گزارش شادا، سازمان خصوصی سازی نیز اعلام کرده است که انتشار برخی اخبار نادرست توسط برخی افراد برای مقاصد کلاهبرداری و اخاذی از مردم از طریق انتشار در شبکه های مجازی و یا پیامک تلفنی و ارسال لینک سایت های جعلی و منتسب به نام سازمان خصوصی سازی با سرشناسه های مختلف در خصوص موضوع سهام عدالت جعلی است و هرگونه واگذاری سهام عدالت پس از تصویب سبد سهام در هیات وزیران و تصویب سازوکار واگذاری از جمله تعیین اولویت های مشمولین در شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قاون اساسی انجام خواهد شد و آخرین تصمیمات در این خصوص از طریق سایت سازمان به نشان www.ipo.ir اطلاع رسانی خواهد شد.
همچنین اطلاع رسانی در خصوص زمان و نحوه واریز سود سهام عدالت نیز تنها از طریق سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی www.sahamedalat.ir و سایت سازمان خصوصی سازی به نشانی www.ipo.ir انجام خواهد شد.
سهام عدالت متوفیان چقدر است و کی واریز می شود؟| مبلغ سهام فوت شدگان
سود سهام عدالت متوفیان تا ۱۰ اسفند تقسیم و به حساب مشمولان واریز خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در ۱۵ آبان ماه امسال سامانه میراث سهام عدالت متوفیان رونمایی شد. مشمولان بعد از بارگذاری مدارک خود در انتظار دریافت سود سهام هستند.
با فراهم شدن سامانه میراث یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرا رسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده میتواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.
سود سهام عدالت متوفیان چه زمانی پرداخت میشود؟
وراث متوفیان سهام عدالت بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث باید به بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاریهای منتخب از جمله «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» مراجعه کنند.
اسناد و مدارک مورد نیاز
تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث که محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی در خصوص آن گفته بود: تمامی فرآیند اجرای این اقدام رایگان بوده و لازم نیست وراث هیچگونه مبلغی را پرداخت کنند.
پیش از این هم مهدی حاجیوند در خصوص رایگان بودن فرآیند انتقال سهام عدالت به وراث گفت: باید بر این نکته تاکید کرد که وراثی که از طریق بازار سرمایه (شعب کارگزاریها و شعب بانکهای منتخب) اقدام به انحصار وراثت سهام عدالت کنند فرآیند برای آنها رایگان خواهد بود.
به تازگی هم معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی مطرح کرده است: در پایان سال فرآیند توزیع سود سهام عدالت را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سالهای گذشته به حساب وراث پرداخت خواهد شد.
بر همین اساس هم مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: تا ۱۰ اسفندماه هر کسی که مراجعه کند و اقدامات مربوط به کار انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دهد سود امسال و سالیان گذشته را با واریز سود سهام عدالت دریافت خواهد کرد. اگر هم فردی بعد از ۱۰ اسفند مراجعه و اقدامات را انجام دهد سود آن محفوظ خواهد ماند، اما آن را در در زمستان سال آینده دریافت خواهد کرد.
او افزود: نکته مهم دیگر این که برای دریافت سود هیچ لینک و پیامکی برای افراد ارسال نخواهد شد و افراد هم باید در این زمینه هوشیار باشند.
زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت
سود سهام عدالت و چگونگی واریز آن همواره یکی از مهم ترین موضوعات برای صاحبان این سهام بوده است. در این میان برخی از دارندگان سهام عدالت در چند سال اخیر فوت کرده اند. همین مسئله باعث شده تا وضعیت سهام آن ها بلاتکلیف و نامشخص باشد. موضوعی که باعث شده تا سازمان بورس اوراق بهادار هم به آن ورود کند.
در واقع به دلیل ارزش روزانه سهام عدالت برخی از وارثان به دنبال انتقال آن هستند. طبق اعلام رییس سازمان بورس و اوراق بهادار این انتقال آغاز شده است.
اما نکته اینجاست که در حال حاضر روند این انتقال به چه ترتیبی است؟ و متقاضیان باید چه مراحلی آن انجام دهند؟
طبق گفته مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) دسترسی وراث متوفیان دارنده سهام عدالت به سامانه میراث که مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان است افزایش یافت.
محمد باغستانی در این باره توضیح داده است: «به نظر میرسد وراث هر چه سریعتر ثبت نام خود را در این سامانه انجام دهند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند مراحل انتقال سهام و واریز سود سالهای قبل متوفیان سهام عدالت را تا پایان امسال عملیاتی کند.»
در این میان برخی افراد هم از دریافت سود سهام عدالت جامانده اند که رییس سمات هم درباره وضعیت این جاماندگان بیان کرده است: «بیش از یک میلیون سهامدار سهام عدالت با مشکل شماره شبای معتبر روبرو هستند. این افراد میتوانند با ثبت نام و یا بروز رسانی اطلاعات خود در سامانه سجام در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.»
آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی حکایت از آن دارد که بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند. براساس آنچه مسئولان اعلام کرده اند. یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
مبلغ سهام فوت شدگان
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: تا ۱۰ اسفندماه هر کسی که مراجعه کند و اقدامات مربوط به کار انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دهد سود امسال و سالیان گذشته را با واریز سود سهام عدالت دریافت خواهد کرد. اگر هم فردی بعد از ۱۰ اسفند مراجعه و اقدامات را انجام دهد سود آن محفوظ خواهد ماند، اما آن را در در زمستان سال آینده دریافت خواهد کرد.
او افزود: نکته مهم دیگر این که برای دریافت سود هیچ لینک و پیامکی برای افراد ارسال نخواهد شد و افراد هم باید در این زمینه هوشیار باشند.بر اساس این خبر افرادی که سهام ۵۳۲ هزار تومانی دارند ۷۳۶ هزار تومان دریافت کردند. کسانی هم که سهام یک میلیون تومانی داشتند، یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان به حسابشان واریز شد.
سامانه میراث برای متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدالت بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به وراث تسریع یابد.
بر اساس این اطلاعیه، تمامی فرایند ثبت نام در سامانه میراث در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان بوده و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
بر اساس آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت، فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
در این اطلاعیه آمده است، در صورتی که وراث متوفیان سهام عدالت تا اوایل اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، میتوانند تمام سود سنوات سالهای گذشته را دریافت کنند.