قیمت طلا یکی از مهمترین عوامل اقتصادی است که در سطح جهانی تاثیرگذاری بسیار بالایی دارد. قیمت طلا تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد
تقاضا و عرضه طلا در بازار بر روی قیمت آن تأثیر زیادی دارند. در صورتی که تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت باقی بماند، قیمت طلا افزایش مییابد و بالعکس
سیاستهای پولی دولتها و بانکهای مرکزی نیز میتوانند بر قیمت طلا تأثیرگذار باشند. به عنوان مثال، در صورتی که بانک مرکزی یک کشور تصمیم بگیرد نرخ بهره را کاهش دهد، احتمالاً قیمت طلا افزایش خواهد یافت. زیرا در شرایطی که سود بانکی پائین باشد، سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در اساسنامه طلا و فلزات گرانبها میباشند.
قیمت طلا یکی از مهمترین عوامل اقتصادی است که در سطح جهانی تاثیرگذاری بسیار بالایی دارد. قیمت طلا تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد.
افزایش تورم در آمریکا نگرانی در مورد ادامه سیاست نرخ بالای بهره را افزایش داده و باعث بالا رفتن ارزش دلار شده است. بدین ترتیب قیمت طلا به پایینترین رقم طی یک ماه گذشته رسید.
به نقل از تسنیم، قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۷ درصد کاهش به ۱۹۱۲ دلار و ۴۰ سنت رسید.
اطلاعات اقتصادی آمریکا که هفته گذشته منتشر شد نشان داد تورم در این کشور در ماه ژوئیه علی رغم کاهش یکنواخت در ماههای گذشته، افزایش یافته است. بدین ترتیب نگرانی در مورد ادامه روند افزایش نرخ بهره بانک مرکزی جهت مهار تورم بالا گرفته است.
ارزش دلار به بالاترین رقم طی یک ماه گذشته رسیده و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده است.
طبق اطلاعات اقتصادی آمریکا که در روز جمعه منتشر شد، شاخص قیمت تولید کننده در این کشور در ماه ژوئیه بیش از حد انتظار افزایش یافته است. یک روز قبل از آن هم اعلام شده بود شاخص قیمت مصرفکننده در آمریکا هم در ماه ژوئیه افزایش داشته است.
بالا رفتن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین میآورد. این سیاست ضربه سختی به طلا طی سال گذشته میلادی زد.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۴۱ درصد کاهش به ۲۲ دلار و ۶۵ سنت رسید و پلاتین با ۰.۵۶ درصد کاهش، ۹۱۰ دلار و ۹۷ سنت معامله میشود.
منبع: تسنیم