حتی ژاپنی ها نیز از بامیه به عنوان یکی از اجزای سوشی و تمپورا استفاده می کنند. تمامی قسمت های بامیه قابل خوردن بوده و از برگ های آن می توان در سالاد استفاده کرد.
خواص و ارزش غذایی بامیه
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:
25کالری دارد؛ پس کم کالری است.
2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.
460 واحد ویتامینA دارد؛ منبع خوبی از ویتامینA است.
130 میلی گرم ویتامینC دارد.
50 میلی گرم کلسیم دارد؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخوان است.
256میلی گرم پتاسیم دارد؛ که ضد فشار خون است.
بامیه مملو از فیبر:
این گیاه خاص سرشار از منابع فیبر است و می تواند به تثبیت گوارش شما کمک کند. مطالعاتی نشان می دهند که فیبر بسیار بالای این گیاه، عوامل بیماری قلبی عروقی و احتمالا سرطان روده را کاهش می دهد.
بامیه برای دفع سموم:
این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
تقویت کننده مغز:
تحقیقات کاملی وجود دارد که خوردن بامیه را با کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماری های عصبی مرتبط دانسته است. زمانی که شما به صورت مرتب این گیاه را مصرف کنید، آسیب هایی که به مغز وارد شده است را ترمیم می کند.
بامیه برای درمان چاقی:
دیگر کاربرد خارق العاده پلی ساکارید های موجود در این گیاه کمک به تنظیم اختلالات سوخت و سازی و درمان چاقی است که در اثر رژیم غذایی با چربی بالا به وجود آمده است. این مواد تشکیل دهنده بامیه می تواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون، وزن بدن و افزایش تحمل در برابر گلوکز و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد.
بامیه برای سلامتی قلب:
درحالیکه این تحقیق ادامه دارد، مطالعات فوق الذکر به صورت ویژه ای بیان می دارد که فولات موجود در این گیاه تاثیر معکوسی بر روی بیماری های قلبی عروقی دارد. فولات موجود در بامیه می تواند از قلب شما با افزایش نیتریک اکسید محافظت کرده و با رادیکال های اکسایشی مقابله کند.اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند.
آنتی اکسیدان:
دانه های داخل بامیه بیشترین مقدار اثرات آنتی اکسیدان و ضد ضعف را دارا هستند، پس آن ها را جدا نکنید. شواهد علمی اثبات می کند که این دانه ها جادوی خود را با کاهش دادن سطح خطرناک لاکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار، عملی می کنند.
فواید بامیه برای بی حالی:
بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب می شوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش می دهد که به ذخیره انرژی کمک می کند. تحقیقات اثبات کرده اند که افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسان ها دارد.
فولیک اسید:
هر نصف فنجان بامیه پخته شده حدود 37 میکروگرم فولات دارد که به سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی کمک می کند. فولیک اسید یا همان ویتامین B9 در هر وعده غذایی بسیار ضروری است؛ از آنجا که این ویتامین به بدن اجازه می دهد تا سلول های جدید تولید کرده و مانع از صدمات به DNA سلول شود. حتی برخی مطالعات نشان داده اند که اسید فولیک به کاهش نقص تولد در مادران کمک می کند.
بامیه برای محافظ کبد:
عصاره بامیه خواص محافظت کننده ای از کبد دارد به وسیله کاهش دادن آسیب هایی که توسط مواد شیمیایی به وجود می آید. افزایش مصرف بامیه ممکن است به کاهش دادن التهاب و حتی کاهش نکروز کبدی به خاطر محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود شود.
بامیه سرشار از پروتئین است:
فقط نصف فنجان از این گیاه لذید؛ شامل 1/5 گرم پروتئین است. روش های مختلفی وجود دارد که این سبزی خوشمزه را آماده کرد.
بامیه برای خلاص شدن از کلسترول:
بامیه حاوی موسیلژ است که با ترکیب کلسترول و مایع صفرا، مواد سمی را به این ترکیب اضافه کرده و به کبد می فرستد. کلسترول یکی از مواد غیر سالم است که میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. طبق مطالعات انجام شده بامیه در صورت مصرف منظم می تواند باعث کاهش کلسترول شود.
فیبر موجود در بامیه خروج مواد زائد از بدن را تسهیل می کند. این گیاه کاملا غیر سمی، غیر اعتیاد آور و بدون هیچ عوارض جانبی است.
بامیه برای بهبود عملکرد مویرگ:
با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگ های خونی می گذارد. فیبر کلسترول را از بدن بیرون می راند و مانع چسبیدگی دیواره های مویرگ ها می شود، چیزی که می تواند منجر به تصلب شرائین شود. توصیه نمی شود.