هک شدن گوشی نشانههای مختلفی دارد. ممکن است یک برنامه جدید به گوشی شما اضافه شود یا ممکن است گوشی دچار هنگ شدن و کندی سرعت شود. در این صورت گوشی موبایل شما به احتمال زیاد هک شده است. در صورتی که به این نکات گفته شده در این مقاله توجه کافی نداشته باشید، بعد از مدت زمان کوتاهی دچار فیشینگ اطلاعاتی خواهید شد. اما آیا این نشانهها و دلیل قطعی هک شدن در تنظیمات گوشی به شکل مشخصی نمایان میشود؟ در این مقاله به این موضوع میپردازیم که چگونه از تنظیمات گوشی بفهمیم که هک شدیم.
تنظیمات باتری یکی از مهمترین بخشهایی است که به شما شدن هک گوشی کمک زیادی میکند. نشانه های موجود در تنظیمات باتری به مدل گوشی سیستم عامل گوشی اندروید یا اپل مربوط نمیشود، بنابراین تنها کافی است در بخش تنظیمات گوشی کلمه Battery را جستجو کنید. سپس بررسی کنید برنامههایی که بیشترین استفاده از باتری را در گوشی شما دارند، کدامند. به عنوان مثال اگر شما اهل استفاده از اینستاگرام باشید، کاملا طبیعی است که بیشترین شارژ باتری را به خود اختصاص دهد؛ اما زمانی که از برنامه ساخت ایموجی استفاده کمی دارید و در رتبه اول استفاده از باتری قرار دارد، نشانه وجود هک و استفاده شخص دیگری از گوشی است.
پس اگر اولین نشانههای هک گوشی مانند کندی سرعت، خالی شدن زود به زود باتری و برنامههای اضافه شدید، به بخش تنظیمات باتری رفته و بررسی کنید چه برنامههایی در گوشی شما و چند بار در روز استفاده میشوند. همجنین بهتر است برای شلوغ نشدن گوشی و ایجاد حواس پرتی، برنامههایی که فضای زیادی نیز اشغال کرده و مصرف باتری بالایی دارند را پاک کنید تا بهتر بتوانید علت اصلی را پیدا کنید.
نشانه های هک شدن در تنظیمات اینترنت
یکی دیگر از بخشهایی که به بررسی هک شدن گوشی کمک خواهد کرد، تنظیمات اینترنت گوشی است. اگر برنامههایی که در بخش قبل توجه شما را به خود جلب میکرد، در این بخش هم حضور دارند، به طور قطع گوشی شما هک شده است. برای مثال اگر اینستاگرام بیش از هر برنامهای استفاده شده باشد و تصور کنید هک شده است، رجوع به تنظیمات اینترنت میتواند به شما کمک کند. به تنظیمات اینترنت گوشی بروید و میزان مصرف اینترنت هر یک از برنامههای گوشی را بررسی کنید و با میزان مصرف باتری مقایسه کنید. اگر شما گوشی آیفون دارید، بهترین کار این است که از سیری بخواهید به شما کمک کند که میزان استفاده از هر برنامه را نشان دهد. برای این کار میتوانید از عبارت “Siri tell me how much internet is used by each app” استفاده کنید. برای جلوگیری از هک شدن اینستاگرام میتوانید به مقاله چگونه از هک شدن اینستاگرام جلوگیری کنیم؟ مراجعه کنید.
اگر گوشی شما اندروید اس، در بخش تنظیمات گوشی سامسونگ یا شیائومی خود، عبارت Data Usage را جستجو کنید. با این کار لیستی از برنامههایی که از اینترنت استفاده میکنند، به شما نشان داده میشود. اگر شما در این لیست برنامهای مشاهده کردید که مصرف اینترنت آن بالا است و برایتان منطقی نیست، آن را پاک کنید. به عنوان مثال اگر برنامه فیلترشکن بیش از اینستاگرام و واتساپ نصب شده روی گوشی، در حال استفاده از اینترنت است و میزان زیادی از باتری را مصرف میکند، احتمال هک و جاسوسی از اطلاعات گوشی شما وجود خواهد داشت. لازم به ذکر است پروکسیها و فیلترشکنهای قوی و رایگان معمولا میزان دیتای بسیار کمی را مورد استفاده قرار میدهند.
شاید با خود فکر کنید از آنجایی که در گوشی خود اطلاعات مهمی ندارید، پس احتمال هک شدن توسط افراد غریبه نیز وجود ندارد. باید به شما بگوییم که هدف از هک کردن گوشی، همیشه اطلاعات آن شخص نیست. در بهترین موارد هدف از هک کردن گوشی، استفاده از ظرفیتهای آزاد گوشی شما است. بدین صورت که اگر شما به این موارد توجه کافی نداشته باشید، پس از مدت کوتاهی متوجه خواهید شد که گوشی شما نه حافظه کافی دارد و نه سرعت مناسبی دارد.
در برخی موارد نیز هدف هک کردن گوشی استفاده از هویت شما و انجام کارهای غیر قانونی و اخاذی از دیگران به اسم شماست. به عبارتی از شما به عنوان یک هویت جعلی استفاده میشود تا شخص هک کننده در امان بماند و مسئولیتهای متعاقب آن متوجه شما باشد. در اینصورت شما با انواع چالشها مواجه خواهید شد. برای جلوگیری از هک شدن گوشی کافی است به نشانههای آن توجه کنید. در ادامه برخی از آنها آورده شده است.
خالی شدن سریع شارژ گوشی: بدافزارها و برنامههای تقلبی گاهی اوقات از کدهای مخرب استفاده میکنند که تمایل زیادی به تخلیه انرژی و مصرف زیاد باتری دارند.
کندی و هنگ کردن زیاد گوشی موبایل: یک وشی آسیب دیده ممکن است تمام قدرت پردازش خود را به برنامههای مخفی هکر بدهد. این میتواند باعث کندی گوشی شما به سمت خزیدن شود. یخ زدگی غیرمنتظره، خرابیها و راه اندازی مجدد غیرمنتظره گاهی اوقات میتوانند از علائم هک شدن گوشی باشند.
فعالیتهای عجیب و غریب در اکانتهای مجازی: وقتی یک هکر وارد گوشی شما میشود، سعی میکند دسترسی به حسابهای ارزشمند شما را بدزدد. رسانههای اجتماعی و ایمیل خود را برای درخواستهای بازنشانی رمز عبور، مکانهای غیرمعمول ورود به سیستم یا تأییدیههای ثبت نام حساب جدید بررسی کنید.
تماسها یا پیامهای ناآشنا: هکرها ممکن است با یک SMS ویروسی به گوشی شما ضربه بزنند. از طرف دیگر، آنها میتوانند با جعل هویت شما برای سرقت اطلاعات شخصی عزیزان شما باشند. مراقب باشید، زیرا هر یک از این روشها مانند پیامهای خروجی خردههای نان باقی میگذارد.
رفع هک شدن گوشی
ممکن است که بعد از پاک کردن برنامه مشکوک هنوز حجم در دسترس گوشی شما بسیار کم باشد. از طرفی مصرف اینترنت شما نیز به مراتب افزایش پیدا کرده باشد. در این صورت یک گزینه بیشتر پیش روی شما نیست و آن هم فلش کردن گوشی است. چرا که ممکن است هکر بدافزار خاصی را روی فایلهای اصلی سیستم عامل شما نصب کرده باشد که در حالت عادی نمیتوان به آن دسترسی داشت. به همین علت از طریق ریست فکتوری میتوان تنظیمات گوشی را به صورت کامل بازیابی کرد. بهتر است قبل از این کار، از اطلاعات مهم خود در یک فضای ابری امن مانند اپل آیدی و یا تلگرام بکاپ و پشتیبان بگیرید. به یاد داشته باشید پس از فلش کردن گوشی هیچ برنامهای را از منابع غیر معتبر دانلود و نصب نکنید.
ilia
دست شما دردنکنه کم مونده بود هکر تبلتم رو کامل هک کنه
ممد قلی
هکر آخه خره منو هک کنه من خودم هکرم باور نمیکنی شمارتو تو پاسخ بفرست تا بیام بالا سرت 🗿🗿🗿