هل جزو ادویه هایی است که عطری مخصوص و طعمی بی نظیر دارد. از هل در تهیه انواع شیرینی ها و غذاها و نوشیدنی های معطر مانند چای و قهوه استفاده می شود. می توان برای خوش طعم نمودن غذاها و نوشیدنی ها از هل به صورت پودر شده نیز استفاده نمود. پودر هل را می توان از ادویه فروشی ها تهیه نمود اما اگر می خواهید پودر هلی را داشته باشید که تازگی و عطر هل را داشته باشد ، برای تهیه پودر هل از روش این بخش از رازهای خانه داری مکتوب نامه استفاده کنید.
در خرید هل دقت کنید
هل دو نوع اصلی دارد؛ هل سبز Elettaria و هل غیر سبز که شامل هل سیاه، هل سفید و هل قرمز Amomum می شود. هل سبز از انواع دیگر آن خوش عطر تر است بنابراین برای تهیه پودر هل بهتر است از هل سبز استفاده کنید. برای تهیه پودر هل ابتدا باید هل سبز با کیفیت تهیه نمایید.
شرایط نگهداری هل در میزان عطر و طعم آن تاثیر دارد. اگر فروشندگان هل دانه ی هل سبز را در شرایط خوب نگهداری کرده باشند عطر هل ماندگار خواهد ماند پس هل سبز را در بسته بندی مناسب و از جای معتبر تهیه کنید . هل را باید در غلاف آن و در جعبه ی چوبی و محفوظ و در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کرد.
طرز تهیه پودر هل
روش اول :
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب قهوه استفاده کنید. برای آسیاب نمودن هل ، ابتدا پوسته خارجی آن را جدا نمایید، سپس دانه های هل را درون آسیاب ریخته و پودر کنید.
روش دوم :
برای تهیه پودر هل می توانید از آسیاب برقی استفاده کنید. برای تهیه پودر هل یک قاشق از شکر آسیاب نشده را بردارید و با هل سبز در آسیاب بریزید تا هل خوب پودر شود.
روش سوم :
برای تهیه پودر هل می توانید از وردنه استفاده کنید. برای این کار ابتدا پوست دانه های هل را جدا کرده و آن ها را بر روی یک سطح صاف مثلا یک تخته ریخته و مقداری شکر بر روی آن ها بریزید و وردنه را روی آنها حرکت دهید. شکر باعث افزایش استحکاک و بهتر پودر شدن هل می شود.
روش چهارم :
برای ساییدن هل می توانید از هاون های دستی استفاده کنید. هل ها را درون هاون ریخته و خیلی خوب بکوبید تا تبدیل به پودر هل شود.
طریقه نگهداری پودر هل :
برای اینکه پودر هل شما عطر و طعم خود را حفظ کند، آن را درون ظرف های شیشه ای با درب محکم بریزید تا هوا به درون آن وارد نشود. سپس این ظرف را در محیطی به دور از نور مستقیم آفتاب برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.
برای آسیاب کردن هل باید دانههای هل را از غلاف سبز رنگ آن خارج کنید و پس در آسیاب پودر کنید. برای این که هل راحتتر پودر شود، میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کنید.
بعد از آماده کردن پودر هل باید آن را در ظرف در بسته بریزید و در مکان خشک، تاریک و خنک قرار دهید. بهتر است پودر هل را در عرض چند هفته و نهایتا تا ۶ ماه بعد مصرف کنید. هر چقدر زمان بیشتری از پودر کردن هل بگذرد، کیفیت آن بیشتر کاهش پیدا میکند.
برای تهیه پودر هل حتما از هل سبز تازه و مرغوب استفاده کنید.
برای پودر کردن هل به روش برشته کردن، باید هل را با غلاف آن در ماهیتابه تفت دهید. به خاطر داشته باشید که اگر هل به خوبی برشته نشود، با فشار دست پودر نخواهد شد. تفت دادن بیش از حد هل موجب از دست رفتن روغن و عطر خوش هل میشود.
بهتر است پودر هل را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید. ماندگاری پودر هل در یخچال ۶ ماه و در دمای اتاق ۱ ماه است.
برای برداشتن پودر هل همیشه از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
نمناک