مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی:
برای بنزین در دولت راهکارهای غیرقیمتی در دستور کار است و هیچ پیشنهاد قیمتی تاکنون در دولت مطرح نشده و هیچ پیشنهاد قیمتی نیز از ما نخواستهاند.
کاهش سهمیه بنزین آزاد از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر و یا محدودیت ۴۰ لیتری هر نوبت سوختگیری در همین راستا بوده است.
هماکنون ۹۴ درصد مردم کمتر از ۱۶۰ لیتر در ماه مصرف بنزین دارند که این میزان با مجموع ۶۰ لیتر سهمیه ۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی پوشش داده میشود.
در قانون بودجه امسال خبری از تصمیمگیری درباره قیمت بنزین نیست و تبصره هدفمندی یارانهها با نرخهای سال گذشته بسته شده است. گرچه برخی از نمایندگان مجلس با استناد به این موضوع تغییر نرخ بنزین در سال جاری را ملغی میدانند، اما گروهی از نمایندگان هم دولت را در تصمیمگیری مخیر معرفی میکنند.
اخیراً مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با خبرآنلاین، در زمینه تصمیم دولت برای افزایش قیمت بنزین یا سهنرخی کردن قیمت بنزین گفت: تبصره هدفمندی با نرخهای سال گذشته در نظر گرفته شده است و دولت نباید برنامهای برای افزایش قیمت بنزین یا سهنرخی کردن آن داشته باشد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا امسال بنزین سهنرخی میشود توضیح داد: این مساله در اختیار دولت است، اما تاکنون دولت مجوزی درباره این موضوع از مجلس دریافت نکرده و حتی برنامهای به مجلس ارائه نشده است.
بنزین 3 نرخی شایعه است؟
طبق پیگیریهای تجارتنیوز، عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در پاسخ به سوال صحت خبر سهنرخی شدن بنزین گفت فعلاً در این زمینه اتفاقی نیفتاده و خبر سهنرخی شدن شایعه است.
از طرف دیگر کیوان مرادیان کوچکسرایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با تجارتنیوز گفت، در کمیسیون انرژی هیچ بحثی راجع به سهنرخی شدن بنزین نشده است.
او در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به بسته شدن لایحه بودجه با نرخهای قبل، دولت اجازه تغییر نرخ بنزین را دارد عنوان کرد، به دولت اجازه داده شده تا حوزه انرژی را مدیریت کند و اختیاراتی در حوزه افزایش قیمت بنزین دارد.
مجلس دست دولت را باز گذاشت
بنا بر اظهارات مرادیان، دولت در راستای مصرف بهینه و کاهش مصرف بنزین اختیاراتی دارد که میتواند از طریق آن نرخ را مدیریت کند. اما در کمیسیون انرژی مجلس درباره تعیین نرخ بحثی به میان آورده نشده است.
به گفته او، مجلس در این زمینه دست دولت را باز گذاشته است و در جزئیات طرحها کمتر اظهارنظر میکند. بنابراین با اینکه تاکنون در مورد سهنرخی شدن بحثی به میان آورده نشده اما دولت اختیار سهنرخی کردن قیمت بنزین را دارد.
او توضیح داد دولت باید در راستای بهینهسازی مصرف و مدیریت آن اقدامات لازم را انجام دهد. کمیسیون دولت را ملزم کرده است که این دو مورد را در رابطه با مصرف کنترل کند.
مرادیان در پایان درباره خبر سهنرخی شدن گفت از طرف مجلس اقدامی صورت نگرفته و نکتهای گفته نشده است، مگر اینکه دولت چنین تصمیمی داشته باشد.
اظهارات ضدونقیض اعضای کمیسیون انرژی مجلس
مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با خبرآنلاین به این موضوع اشاره کرده بود که در قانون بودجه سالانه کشور افزایشی در قیمت بنزین لحاظ نشده و تبصره هدفمندی با نرخهای سال گذشته در نظر گرفته شده است. به همین دلیل دولت نباید تصمیمی بر تغییر قیمت بنزین یا سهنرخی کردن آن داشته باشد.
این در حالی است که کوچکسرایی، دیگر عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با تجارتنیوز در مورد اختیارات دولت نظر متفاوتی داشت. به گفته او، مجلس در زمینه مدیریت مصرف و کاهش مصرف دست دولت را باز گذاشته است و میتواند درباره تغییر قیمت بنزین تصمیم بگیرد.
البته به نظر میرسد خبر سهنرخی شدن بنزین چندان صحت ندارد و طبق اظهارات اعضای کمیسیون انرژی، در مجلس درباره این موضوع تصمیمی گرفته نشده است. موضوع بحثبرانگیز این است که آیا دولت در سال جاری اختیار و توان افزایش قیمت بنزین را دارد؟ در این مورد اظهارات متناقضی از سوی اعضای کمیسیون انرژی مجلس بیان شده است.
پیشتر فریدون عباسیدوانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفتوگو با تجارتنیوز در پاسخ به این سوال آیا دولت و مجلس برنامهای برای تغییر قیمت بنزین دارند پاسخ داد: فعلاً خبری در این باره نیست. در واقع تا امروز صحبتی درباره تغییر نرخ حاملهای انرژی به میان نیامده و در قسمت درآمدی لایحه بودجه سال آینده هم به آن اشارهای نشده است.
او در این زمینه معتقد بود در ابتدا باید نظام حقوق و دستمزد اصلاح شود و درآمد مردم حداقل به بالای خط فقر برسد؛ پس از آن میتوان درباره تغییر قیمت بنزین یا هر محصول دیگری تصمیمگیری کرد.
با توجه به اظهارات بیانشده، به نظر میرسد در مورد سهنرخی شدن بنزین در مجلس تاکنون بحثی نشده است اما همچنان اختیار تصمیمگیری دولت در این زمینه در هالهای از ابهام است.
دلپذیر
اتفاقا 80درصاز مردم درماه بالای 200لیتر بنزین مصرف میکنند
ناشناس
من راننده اسنپم، قرار بود اسنپ سهمیه بنزین بدن که متاسفانه یک ساله که قطع شده و دیگه نمیدن، الانم جایگاه ها کارت جمع کنن تکلیف ما چیه که نون 5نفر رو باید بدیم؟
ناشناس
🤦🤦🤦
ر ز
کارت جایگاه نرخش بشه ۸۰۰۰۰ من خودم جایگاهم ۹۰ درصد مردم بدون دلیل توجیهی سوخت خود رو ذخیره واز کارت جایگاه استفاده میکنن چون نرخ کارت جایگاه با ازاد کارت خودشون یکی هست هر کس مازاد مصرف کرد باید پول بیشتری هم پرداخت کنه
یوسف ظریفیان
بنزین مصرفی می باشد هرکس به اندازه خودش مصرف می کند کسی تا حالا یک لیتر بنزین نخورده همه چیز گران شده فقط مانده بنزین آنهم گران کنید تا دلال بازی راه بیفته
ایرانی
عدالت یعنی سهمیه بنزین به کارت ملی تمام ایرانیها داده شود نه اینکه فقط به خودروها
کارتهای سوخت کلا جمع شود و پمپ بنزینها با قیمت روز آزاد سوخت گیری کنند دیگر برای قاچاقچی سوخت صرف نمیکند به همین راحتی جلو قاچاق سوخت گرفته میشود و برای رانندگان حمل نقل هم سهمیه مشخص بر مبنای کارکردشان به کارت ملی ریخته شود
سروش بیباک
به همین راحتیه ک تو گفتی😄😄😄
ناشناس
بااین گرانی.تورم بالا همین را کم داشتیم.
علی
چرا چاپ نمی کنید
حمید
ما پنچ سال ماشین داریم از کارت جایگاه بنزین نزدیم فقط برای دلالان هس جمع شود بهتر هست
محمد
کارت سوخت تمام جایگاه ها جمع شود
هرکس کارت نداشت یا ذخیره نداشت
بنزین غیر یارانه ایی بزند ، بدون کارت و بدون محدودیت
محمد
باید کارت سوخت جایگاه ها جمع شود
هرکس کارت سوخت ندارد
بنزین غیر یارانه ایی بزند بدون کارت و بدون محدودیت تمام