حداقل دستمزد ماهانه کارگران در ابتدای دولت سیزدهم ٢ میلیون و ۶۵۶ هزار تومان بود که پس از گذشت حدود دو و نیم سال، اکنون حداقل دریافتی کارگران به ۷ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان رسیده که افزایش حدود ۱۷۰ درصدی داشته است.
افزایش دستمزد کارگران در پایان هر سال یکی از وظایف مهم شورای عالی کار با حضور جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت با حضور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
جلسات شورای عالی کار که شکل رسمی آن از اوایل اسفند هر سال آغاز میشود با حضور سه شریک کاری در قالب نماینده کارگران، نماینده کارفرمایان و دولت برگزار میشود تا با بررسی پژوهشها، تحقیقات و جلساتی که از قبل برگزار شده، عدد افزایش حداقل دستمزد را به دست بیاورند و اعلام کنند.
در روزهای پایانی سال گذشته و در شورای عالی کار با نظر اکثریت آرا اعضای شورای عالی کار افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ به تصویب رسید.
بر اساس این گزارش، در دولت سیزدهم در ۱۴۰۱ حداقل حقوق ۵۷.۴ درصد و سایر سطوح ۳۸ درصد، در سال ۱۴۰۲ حداقل حقوق ۲۷.۴ و سایر سطوح ۲۱ و در سال ۱۴۰۳ حداقل حقوق کارگران ۳۸ درصد و سایر سطوح ۲۲ +عدد ثابت افزایش پیدا کرده است و در این دولت حداقل دستمزد کارگران به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد رشد داشته است.
حداقل دستمزد ماهانه کارگران در ابتدای دولت سیزدهم ٢ میلیون و ۶۵۶ هزار تومان بود که پس از گذشت حدود دو و نیم سال، اکنون حداقل دریافتی کارگران به ۷ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان رسیده که افزایش حدود ۱۷۰ درصدی را نشان میدهد.
سید صولت مرتضوی در قرارگاه اشتغال خوزستان اظهار کرد: بیشترین سفر آیت الله رییسی به استان خوزستان بود. به مردم استان خوزستان تسلیت میگویم. شهید رییسی غمخوار و دلسوز خوزستان بود.
وی ادامه داد: جلسه خوب است اما گزارش، مکتب اقدام و عمل آیت الله رییسی نیست. باید در تراز این مکتب برنامهریزی کنیم. البته کارهای بزرگی صورت گرفته است. خوشبختانه مستمرا شاهد کاهش نرخ بیکاری هستیم. در سال ۱۴۰۲ نرخ به ۸.۱ درصد رسیده است؛ یعنی کمترین نرخ بیکاری در ۴ دهه اخیر.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از مشکلات، اشتغال بانوان است؛ بر اساس روایتهای متعدد در سال ۱۴۰۲ وعده صادق آیت الله رییسی مبنی بر ایجاد سالانه یک میلیون فرصت شغلی، به بیش از یک میلیون رسید.
مرتضوی عنوان کرد: مرکز آمار ایران اعلام کرده خالص اشتغال ۷۷۴ هزار نفر است و این اشتغال به جز بازنشستگان است. ۷۱ هزار و ۶۱۲ نفر فقط در خوزستان در ۱۴۰۲ بیمهپرداز جدید صندوق تامین اجتماعی شدهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: خوزستان چند چالش دارد که یکی از آنها فرهنگ کار است. بعدی گرایش در کارهای تخصصی است. ریلگذاری در نظام متوسطه تغییر پیدا کرده است. براساس آخرین گزارش ۶۷ درصد دانشآموزان متوسطه، به سمت رشتههای فنی گرایش پیدا کردهاند.
وی یادآور شد: باید در جامعه نیازسنجی کرد و دید که چه آموزشهایی نیاز است و در این راستا باید از هوش مصنوعی و شرکتهای دانش بنیان استفاده کرد.
مرتضوی ادامه داد: هدفگذاری کاهش دو درصدی نرخ بیکاری هدفگذاری خوبی است و امیدوارم عملیاتی شود. علاوه بر اینکه اشتغال ایجاد شده است نرخ مستمری بگیران نیز کاهشی شده و این کار بسیار بزرگی است.
وی با بیان اینکه اقتصاد کشور تحت تاثیر اخم و لبخند قرار نمیگیرد، عنوان کرد: حقوق و دستمزد براساس مصلحت کشور و کارگران افزایش داده شده است. امیدواریم متوسط افزایش حقوق در ۱۴۰۳ از نرخ تورم سبقت بگیرد. نرخ تورم در فروردین و اردیبهشت کاهشی بوده است. هدفگذاری شده که به کانال ۲۰ درصد برسد و نرخ تورم ۲۸ تا ۳۰ درصد هدفگذاری شده و حتما محقق میشود.
مرتضوی گفت: یکی از ایرادهای نظام آموزش عالی از قدیم، تعریف دانشجو برای استاد است. ما میبینیم در چه رشتهای، استاد وجود دارد و یعنی برای دانشجو استاد استخدام نمیکنیم. وزارت علوم در حال ریل گذاری است و دانشگاههای فنی و حرفهای نیز بسیار پر رونق شدهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای آیت الله رییسی، منطقه اندیکا، ایذه، باغملک و مسجدسلیمان است و حتما باید به این مناطق توجه شود. استان استعدادهای بسیار زیادی دارد. از محل منابع ۱۴۰۲ تقریبا ۹۰ همت پول داریم و منابع وجود دارد.