سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مدل جدید کالابرگ چه زمانی اجرایی می شود؟ گفت: بررسی های نهایی انجام شده و در ماه جدید خبرهای مربوط به آن رسما اعلام می شود.
منظور رییس سازمان برنامه هم در پاسخ به خبرنگاری دربارهمدل جدید اجرای کالابرگ گفت: وزیر رفاه مسولیت اطلاع رسانی را برعهده دارد.
بر اساس مصوبه هیئت وزیران اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳ با ۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار جدید تمدید شد.
مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ هیئت وزیران با پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه و وزارت کار و رفاه اجتماعی در خصوص «استمرار اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سال ۱۴۰۳» طی نامه شماره ۲۴۶۲۹ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ ابلاغ شد.
دولت سال گذشته در دههی فجر اعلام کرده بود که برای حمایت از اقشار مختلف جامعه خصوصاً اقشار آسیبپذیر طرح فجرانهی کالابرگ الکترونیکی را اجرا میکند. این طرح از نیمهی بهمن ۱۴۰۲ تا ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ بهمدت سهماه عملیاتی شد.
طرحی که در آن یک فردِ یارانهبگیر در صورت استفاده از کالابرگ و خرید از سبد غذاییِ ۱۱ قلم کالای مورد تأیید وزارت کار، ۲۲۰ هزار تومان به مبلغ ۴۰۰ هزارتومان کالابرگش افزوده میشد و میتوانست تا ۶۲۰ هزارتومان از این اقلامِ مشخص خریداری کند.
ین طرح شامل کالاهای اساسی گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخممرغ و حبوبات بود.
طبق اعلام مسئولان دولتی، استقبال مردم از این طرح حمایتی بیش از ۹۰ درصد بوده و در این مدت، ۲۰ میلیون خانوار و یا به عبارتی دیگر ۶۰ میلیون نفر را در کشور تحت پوشش قرار داده است.
بهادریجهرمی سخنگوی دولت هفتهی اخیر در پاسخ به تسنیم در اینخصوص گفت در این طرح منابع مالی مستقیماً در سفره مردم خرج میشود و به افزایش سلامت غذایی کمک میکند. برای استمرار آن باید دید منابع اعتباری در بودجه امکان تامین اعتبار دارد یا نه؛ اگر این امکان تأمین بشود دولت از ادامه این طرح استقبال میکند؛ دولت این طرح را از جمله طرحهای موفق قلمداد میکند و هر زمان که بتواند آن را اجرا کند، این کار را انجام خواهد داد.
همچنین خاندوزی سخنگوی اقتصادیِ دولت در اینباره اعلام کرده بود با توجه به استقبال ۶۰ میلیون نفری از این طرح و آثار مثبت آن در جامعه، اهتمام دولت این است که منابع لازم را برای ادامه این طرح فراهم و موانع آن را رفع کند؛ دولت و مجلس میکوشند این منابع تأمین شود.
بر اساس این گزارش، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته در پاسخ دربارهی این موضوع بیان کرد این طرح در طول سهماه کمترین مشکل را داشت و با موفقیت به سرانجام رسید.
همچنین با تمامی۲۳۰ هزار فروشگاه مرتبط با این طرح تسویه حساب انجام شده و بدهیای در این زمینه نداریم. تداوم این طرح نیازمند بررسی است که در حال انجام است و تاکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
با توجه به اعلام رضایت و آمادگی دولت برای اجرای مجدد این طرح و همچنین استقبال بالای مردم از آن، این انتظار میرود که در آیندهای نهچندان دور احتمالاً شاهد اجرای چنین طرح و یا مشابه آن باشیم.
پیرو اطلاعیه قبلی در مورد نحوه پرداخت یارانه کمک معیشتی و تغییرات در زمان پرداخت یارانه از ۲۰ هر ماه به ۲۵ (پرداخت دهک اول، دوم و سوم) و ۳۰ ماه (دهک چهارم تا نهم)، یارانه مرحله ۱۵۸ بر اساس دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به حساب سرپرستان خانوار دهکهای چهارم تا نهم کل کشور واریز و از ساعت ۲۴ قابل برداشت است.بر همین اساس، در صورتی که سرپرستان خانوار جز دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و ۳۰۰ هزار تومان برای سایر دهکها به حساب آنان واریز خواهد شد.
«دهک درآمدی» عبارتی است که شاید تا پیش از عملیاتیشدن اجرای هدفمندی یارانهها بیشتر در فضای دانشگاهی و در مقالات اقتصادی به کار برده میشد، اما با شروع اجرای طرح هدفمندی یارانهها در سال ۱۳۸۸، این عبارت وارد فضای رسانهای کشور و موجب طرح این سوال در میان بسیاری از قشرهای جامعه شد که در کدام دهک یا به اصطلاح روزهای پیش از آغاز این طرح، در کدام خوشه قرار میگیرند؟ شما هم اکنون با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی «www.sso.my.gov.ir» و با وارد کردن تلفن همراه سرپرست خانوار میتوانید از دهک خود مطلع شوید. همچنین در همین سایت، میتوانید به دهک خود اعتراض کنید تا بررسی شود.
اعتبار یارانه برای همه یارانهبگیران در دهکهای اول تا هفتم واریز شده و میتوانند با مراجعه به ۱۲ فروشگاه زنجیرهای و بیش از ۱۱۰ هزار فروشگاه خرد، خرید کالاها را انجام دهند. این خانوادهها با مراجعه به برنامه شبکه ملی اعتبار «شما» و نصب این اپلیکیشن از نرمافزار «بازار» میتوانند فروشگاههای نزدیک محل سکونت را شناسایی و برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی به این مراکز خرید مراجعه کنند. همچنین سرپرست خانوار میتواند برای استعلام از ماندهحساب کد دستوری # ۱۴۶۳*۵۰۰* را شمارهگیری و سپس گزینه اول «موجودی یارانه سرپرست» را انتخاب کند.
سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: یارانه مرحله ۱۵۸ (فروردین ماه) به حساب سرپرستان خانوار دهکهای چهارم تا نهم واریز شد.
با اطلاع رسانی هایی که انجام گرفت طرح کالابرگ بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفت و ما شاهد استقبال بیشتر مردم از این طرح شارژ یارانه نقدی هستیم.
تامین منابع کالابرگ به خوبی توسط دولت انجام گرفته است.در این مرحله که از بهمن ماه شروع و تا اردیبهشت ادامه دارد در این مرحله منابع به صورت کامل تامین شده است.برای ادامه طرح کالابرگ در بودجه سال ۱۴۰۳ پیش بینی هایی کردیم که در مجلس درحال رسیدگی است. با توجه به کمکی که طرح کالابرگ به ۷ دهک اول می کند علاقمند هستیم که این طرح را ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت مهان اندیشان آکام (هنرکارت) با تاکید بر اینکه تعداد بستههای عرضهشده در این طرح و همچنین زمان ارائه آن محدود است، یادآور شد: ارسال این بستهها به سراسر ایران رایگان است و اولویت با عزیزانی خواهد بود که زودتر خرید خود را انجام دهند.براساس این خبر، دارندگان هنرکارت و دیگر کارتهای مَکارت میتوانند از طریق لینک https://makart.ir/blog/package اطلاعات بیشتر در این زمینه را کسب کنند.
این شرکت در سال ۱۳۹۸ با نام «هنر کارت بنیان ایرانیان» فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۴۰۲، به دلیل توسعه فعالیتهای شرکت، به «مهان اندیشان آکام» (با نام تجاری «مَ¬کارت») تغییر نام داد. فعالیت اولیه و اصلی مَکارت، طراحی، چاپ و توزیع «هنرکارت» برای بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند سراسر کشور بوده است. «هنرکارت» یک کارت هویتی-بانکی منحصربهفرد برای هنرمندان و اعضای صندوق اعتباری هنر است که دارندگان آن میتوانند آن را هم به عنوان یک کارت شناسایی استفاده کنند و هم به عنوان یک کارت بانکی عضو شبکه شتاب برای دریافت تمامی خدمات بانکی و انجام تراکنشها بهکار گیرند.«مَکارت» از سال ۱۴۰۲ و با اضافه شدن محصولاتی مانند «فرهنگکارت»، «شبستانکارت»، «نصرکارت» و … فعالیت خود را گسترش داد.
باتوجهبه اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سهماهه خاتمه مییابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که میتوان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر. تا کنون در این خصوص اطلاعرسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد میکند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.
قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهکهای اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته میبایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابهالتفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین میشود.
مشاور معاون امور رفاهی وزیر تعاون با بیان این که طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد،گفت: در سه مرحله فجرانه ۱۴۲ میلیون بسته غذایی سر سفره مردم قرار گرفت.
سید رضا یحیوی مشاور معاون امور رفاهی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی نوبت سوم طرح فجرانه کالابرگ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه دارد و برای ادامه این طرح یا برگشت به روال قبلی کالابرگ یا روش دیگر هنوز تصمیمگیری نشده است و در این مورد باید در سطح هیات دولت تصمیمگیری شود.
مشاور امور رفاهی خاطرنشان کرد، دولت تا کنون در قالب اجرای سه ماه طرح فجرانه کالابرک الکترونیک ۲۸ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده و آورده خود مردم نیز ۸۴ هزار میلیارد تومان بوده است و در این زمینه تا کنون ۱۴۲ میلیون بسته غذایی بر سر سفره مردم قرار گرفته و شرایط ایجاد امنیت غذایی در ۷ دهک پائین درآمدی جامعه را فراهم کرده است.
یحیوی گفت: ظرف چند روز آینده در مورد طرح کالابرگ فجرانه در دولت تصمیمگیری میشود.
در طرح کالابرگ الکترونیک ۱۱ قلم کالای خوراکی شامل (گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، شیر،ماست،پنیر، برنج، روغن،حبوبات،ماکارونی،قند و شکر) با یارانه تشویقی ۲۲۰ هزا رتومان برای هر نفر یارانه بگیر در ۷ دهک کم درآمد اختصاص مییابد که باعث ایجاد امنیت غذایی در خانوارها شده است.
مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ الکترونیک تا هفته آینده خبر داد.
سیدرضا یحیوی در این باره اظهار کرد: برای نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در مرحله جدید تصمیمگیری در سطح دولت صورت خواهد گرفت. در این راستا وزارت رفاه مدلهایی طراحی و پیشنهاد میدهد که تا هفته آینده در خصوص نحوه اجرای مرحله جدید اطلاعرسانی خواهد شد.
وی افزود: بنا براین است که تا زمان پایان مرحله اجرای فجرانه، در خصوص اجرای مرحله جدید طرح تصمیمگیری و اطلاعرسانی صورت گیرد؛ چراکه با راهاندازی شبکه ملی اعتبار طرح حمایتی تداوم دارد و قطع نمیشود.
مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سیاست دولت حمایت مضاعف از جامعه است که این موضوع در دستور کار است و در حال انجام برنامهریزیهای جدیدی هستیم که یا طرح فجرانه اجرا خواهد شد و یا مدل جدیدی طراحی میکنیم که مردم بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.
اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حالی از ۱۷ بهمن ماه به مدت سه ماه آغاز شد که اکنون تنها هفت روز تا پایان این طرح باقی مانده که هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح یاد شده، اعلام نکرده است.
با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کمچرب، پنیر، ماست کمچرب، مرغ، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.