آیا می دانید ساعات سعد و نحس چه ساعاتی هستند؟ دیدگاه ها و جهان بینی های مختلفی از جمله دیدگاه دینی برخی از ساعات و روزها در سال برای انجام کار و تصمیمات مهم زندگی نحس می دانند و توصیهمی کنند که در این زمان نباید کاری انجام شود، مانند روزهای قمر در عقرب به این روزها و ساعت ها، ساعات سعد و نحس می گویند.
سعد در لغت به معنای خوشی و نیکبختی است و نحس به معنای ناگوار، بد یمن و شوربختی است. بر اساس دلایل و دیدگاه های مختلف در ایام نحس، کارهای مهم و تصمیمات کلیدی زندگی را انجام ندهید زیرا با موفقیت همراه نخواهند شد. همه ی ایام های سال که نحس نباشند سعد هستند.
نکته ی قابل توجه این است که در نگاه شرعی و بر اساس اعتقادات اسلامی، همه ی روزهای سال و ساعات آن آفرینش خداوند متعال بوده و در نزد خدا یکسان است به همین دلیل باید همه ی ساعت ها و دقیقه ها را سعد و مبارک دانست و هیچ تفاوت ذاتی را به آن ها نسبت نداد.
قمر در عقرب:
قمر در عقرب یکی از زمان هایی است که هم در علوم نجوم و هم در مستندات دینی به عنوان زمان نحس شناخته شده است. به ماه های شمسی (از فروردین تا اسفند) به ترتیب مطابق با دوازده صورت فلکی آسمان به نام های حمل، ثور، جوزا، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو و حوت هستند.
به قرار گرفتن خورشید در برج عقرب، شمس در عقرب و به قرار گرفتن ماه در برج عقرب، قمر در عقرب می گویند. گفته می شود عقرب صورتی فلکی با ستارگان بسیار است که در هنگام قرار گرفتن ماه در مقابل آن، تاثیراتش بر کره زمین با بقیه اوقات متفاوت است. که در علم ستاره شناسی می گویند در این روزها نباید کارهایی مهم را انجام داد. برخی از فقها انجام کارهای مهم را مکروه دانسته اند.
با چشم غیر مسلح نمی توان قمر در عقرب را مشاهده کرد. در بعضی از تقویم ها زمان های قمر در عقرب همان سال مشخص شده است. همچنین دقت داشته باشید که زمان رخ دادن قمر در عقرب هر شصت ساعت یک مرتبه اتفاق می افتد.
محاق:
به شب های آخر ماه قمری که ماه در آن ها به سختی دیده می شود، محاق می گویند. در این زمان مانند قمر در عقرب انجام کارهای مهم نهی شده است. محاق از ایام نحس می باشد.
زمان و ساعات سعد و نحس, ساعات نحس چه زمانی هستند, ساعات سعد چه زمانی هستند
2- ایام و ساعات سعد
در کل ایامی که نحس نباشند سعد هستند. اما برخی از ایام سال برای انجام امور مهم زندگی بسیار نیکو هستند. و به عنوان روز سعد و مبارک توصیه شده اند. این روزها عبارتند از:
– شب و روز جمعه
– شب ها و روزهای قدر
– شب و روز ولادت ائمه اطهار (ع)
– 13 رجب
– 17 ربیع الاول
– شب و روز اعیادی مانند عید قربان، عید غدیر، عید مبعث و عید فطر.
ایام و ساعات کف الخضیب :
کف الخضیب یکی از زمان های بسیار سعد و مبارک است که روایتی که در کتابی از فاضل هندی به نام کشف اللثام عن قواعد الاحکام آمده است: کسی از امام صادق (ع) می پرسد: مردم از پیامبر خدا (ص) روایت می کنند که شب ساعتی است که مومن دعا نمی کند مگر اینکه دعایش مستجاب شود، آیا این روایت صحیح است؟ امام صادق (ع) می فرماید: بله. آن شخص می پرسد: آن چه ساعت و زمانی است؟ امام صادق (ع) پاسخ دادند: نیمه شب شرعی (ثلث باقیمانده شب) تا اذان صبح. از زمان اذان ظهر که 11 ساعت و 15 دقیقه پس از نیمه شب شرعی می باشد.