جذابیت یک روان پریش |  چرا برخی از زنان جذب ویژگی های شخصیتی تاریک مردان می شوند؟

زنانی که سطح بالایی از کنجکاوی بیمارگونه از خود نشان می دهند، به احتمال زیاد جذب مردانی با ویژگی های شخصیتی سه گانه تیره می شوند، به ویژه در زمینه های جفت گیری کوتاه مدت . این مطالعه بینش جدیدی در مورد اینکه چگونه تفاوت های فردی در کنجکاوی در مورد پدیده های خطرناک می تواند بر انتخاب همسریابی زنان جوان تأثیر بگذارد، ارائه می دهد.


روانشناسی رابطه

سه گانه تاریک یک مفهوم روانشناختی است که به گروهی از سه ویژگی شخصیتی اشاره دارد: خودشیفتگی، روان‌پریشی و ماکیاولیسم. خودشیفتگی با بزرگواری، استحقاق و نیاز به تحسین مشخص می شود. روان‌پریشی شامل تکانشگری، فقدان همدلی و رفتار ضد اجتماعی است. ماکیاولیسم با دستکاری، تمرکز استراتژیک بر منفعت شخصی و نگاه بدبینانه به طبیعت انسان تعریف می شود. این ویژگی‌ها اغلب با رفتارهای استثمارگرانه و خودخواهانه مرتبط هستند، و باعث می‌شوند افرادی که این ویژگی‌ها را نشان می‌دهند در روابط بین فردی مضر باشند.

از سوی دیگر، کنجکاوی بیمارگونه ، خصیصه ای است که افراد را به جست و جو و درگیر شدن با پدیده های خطرناک یا وحشتناک سوق می دهد. این کنجکاوی می‌تواند به صورت علاقه به فیلم‌های ترسناک، داستان‌های جنایی واقعی، یا سایر محتوایی که شامل مرگ، خشونت یا سایر موقعیت‌های تهدیدکننده است، ظاهر شود. افرادی که سطح بالایی از کنجکاوی بیمارگونه دارند به درک و تجربه این جنبه های تاریک زندگی کشیده می شوند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که زنان ممکن است مردانی را با این ویژگی‌ها در شرایط جفت‌گیری کوتاه‌مدت جذاب بیابند ، علی‌رغم خطرات بالقوه استثمار. مطالعه جدید با هدف بررسی اینکه آیا کنجکاوی مرضی بر این جذابیت تأثیر می‌گذارد یا خیر، باعث می‌شود زنان به دلیل هیجان و فرصت‌های یادگیری که ارائه می‌دهند، به شخصیت‌های تیره علاقه بیشتری نشان دهند یا خیر.

برای بررسی رابطه بین کنجکاوی بیمارگونه و جذابیت به ویژگی های شخصیتی تاریک، محققان مطالعه ای را با 210 زن در مقطع کارشناسی از یک دانشگاه دولتی بزرگ در جنوب شرقی ایالات متحده انجام دادند. همه شرکت‌کنندگان دگرجنس‌گرا و در یک سن معمولی باروری بودند.

از شرکت کنندگان خواسته شد تا پروفایل های فرضی مردان را که در سطوح ویژگی های شخصیتی تاریک آنها متفاوت بود، ارزیابی کنند. هر نمایه شامل شرح مفصلی از رفتارهای معمولی مرد بود. برای مثال، یک پروفایل شخصیتی تاریک مردی را توصیف می‌کند که از دستکاری استفاده می‌کند و به دنبال انتقام است و ویژگی‌های مرتبط با خودشیفتگی، روان‌پریشی و ماکیاولیسم را نشان می‌دهد. در مقابل، یک نمایه شخصیتی کم تاریک، فردی بخشنده و صادق را به تصویر می‌کشد که از دستکاری و انتقام اجتناب می‌کند.

شرکت کنندگان این مردان را بر اساس مطلوبیت آنها برای جفت گیری کوتاه مدت و بلند مدت ارزیابی کردند. علاوه بر این، محققان دو نوع جاذبه را اندازه‌گیری کردند: جاذبه عاطفی (گرمای عاطفی) و جاذبه رفتاری (علاقه به یادگیری بیشتر در مورد شخص). آنها همچنین سطوح کنجکاوی بیمارگونه شرکت کنندگان را با استفاده از یک مقیاس 24 ماده ای که علاقه به محرک های خطرناک یا ترسناک را اندازه می گیرد، ارزیابی کردند.

به طور کلی، زنان مردانی را ترجیح می‌دهند که دارای سطوح پایینی از ویژگی‌های شخصیتی تیره باشند، مخصوصاً برای روابط طولانی‌مدت. با این حال، در زمینه جفت گیری کوتاه مدت، تفاوت در مطلوبیت بین شخصیت های پر تاریکی و کم تاریکی کمتر مشخص بود. این نشان می‌دهد که اگرچه زنان در مورد هزینه‌های بلندمدت تعامل با مردانی که دارای ویژگی‌های تیره هستند، محتاط هستند، ممکن است در برخوردهای کوتاه‌مدت کمتر محتاط باشند.

یکی از مهمترین یافته ها نقش کنجکاوی مرضی بود. زنان با سطوح بالاتر کنجکاوی مرضی، جذابیت رفتاری بیشتری نسبت به مردان با شخصیت تیره نشان دادند. این نشان می‌دهد که کنجکاوی بیمارگونه ممکن است زنان را وادار به تعامل با شرکای بالقوه خطرناک کند، احتمالاً برای کسب اطلاعات یا تجربه بیشتر، علی‌رغم احتمال بهره‌کشی بین فردی.

جالب توجه است که کنجکاوی مرضی به طور خاص با جاذبه رفتاری به جای جاذبه عاطفی مرتبط بود. این بدان معنی است که در حالی که زنان کنجکاو بیمارگونه علاقه مند به یادگیری بیشتر در مورد مردان با ویژگی های تیره بودند، لزوماً از نظر عاطفی نسبت به آنها گرمتر نبودند. این تمایز نشان می‌دهد که چگونه کنجکاوی بیمارگونه می‌تواند بر جنبه‌های خاص جذابیت تأثیر بگذارد، و بدون ایجاد ارتباطات عاطفی پایدار، تعامل را تشویق می‌کند.

اما مانند هر مطالعه دیگری، محدودیت هایی وجود دارد که باید در نظر گرفت. نمونه فقط متشکل از زنان مقطع کارشناسی از یک دانشگاه بود که ممکن است نماینده جامعه وسیع تر نباشد. علاوه بر این، مطالعه بر روی سناریوهای فرضی به جای تعاملات زندگی واقعی متمرکز بود.

مطالعات آتی می‌تواند شامل تنظیمات زندگی واقعی برای درک بهتر چگونگی انجام این پویایی‌ها در زمینه‌های جفت‌گیری واقعی باشد. علاوه بر این، بررسی دیدگاه‌های مردان و جذابیت آن‌ها به زنان با ویژگی‌های شخصیتی تیره می‌تواند دیدگاه جامع‌تری از این استراتژی‌های جفت‌گیری ارائه دهد.

یکی دیگر از راه‌های تحقیقات آینده، بررسی هزینه‌ها و مزایای خاصی است که زنان هنگام درگیر شدن با مردانی با شخصیت‌های تیره دریافت می‌کنند. این می تواند به روشن شدن اینکه چرا برخی از زنان مایلند خطرات بالقوه مرتبط با این ویژگی ها را نادیده بگیرند کمک کند.

محققان نتیجه گرفتند: «همانطور که زنان همسر آینده را شناسایی می‌کنند، هزینه‌ها و مزایای مجموعه‌های رفتاری مختلف را برای تعیین اینکه چه کسی می‌تواند اهداف باروری مرتبط را برآورده کند، می‌سنجید. «با علاقه‌ای متفاوت به استراتژی‌های جفت‌گیری بی‌وقفه و درگیر شدن با محرک‌های بد، شواهدی پیدا کردیم که زنان کنجکاو بیمارگونه جذابیت رفتاری بیشتری را نسبت به مردان با شخصیت تیره گزارش می‌دهند. به نظر می رسد این جذابیت باعث ایجاد علاقه به این مردان به عنوان همسر می شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید