فوری/شگفتانه جدید دولت برای زنان /همه بانوان بخوانند | تدوین سازوکار اجرایی شغل منعطف بانوان

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ضمن اشاره به آغاز به کار کارگروه تخصصی تدوین سازوکار اجرایی شغل منعطف بانوان گفت: یکی از چالش‌های پر بسامد فکری و دغدغه‌های بانوان که معاونت با آن روبروست، تعارض کار منزل و خارج از خانه و لزوم برقراری تعادل بین این دو مسئولیت است لذا تشکیل این کارگروه در برنامه هفتم و در ستاد ملی زن و خانواده مصوب شد.


کارگروه تخصصی تدوین سازوکار اجرایی شغل منعطف بانوان با ریاست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، دبیری معاونت اشتغال وزارت کار و تعدادی از دستگاه‌های متولی حوزه اشتغال به عنوان اعضای ثابت، به صورت رسمی اغاز به کار کرد.

این نشست با هدف تصمیم‌گیری در خصوص تشکیل و ساختار کارگروه جهت اجرایی‌سازی بند ث ماده ۸۰ برنامه هفتم توسعه ذیل سرفصل خانواده و جمعیت با موضوع اشتغال بانوان با رعایت نقش زن در خانواده برگزار شد و نمایندگان دستگاه‌ها نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند.

در ادامه نشست انسیه خزعلی ضمن بیان اینکه یکی از چالش‌های پر بسامد فکری و دغدغه‌های بانوان که معاونت با آن روبرو است، تعارض کار منزل و خارج از خانه و لزوم برقراری تعادل بین این دو مسئولیت است، گفتند: تشکیل این کارگروه در برنامه هفتم و در ستاد ملی زن و خانواده مصوب شد و اعضای ثابت آن نمایندگان وزارت کار، سازمان اداری استخدامی، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، مرکز پژوهش‌های مجلس هستند و به فراخور اعضای دستگاه‌های دیگر دعوت می‌شوند.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا با انجام برنامه‌ریزی متناسب اشتغال بانوان با نگاه عادلانه دیده شود و گفت: بسیاری از شرایط که خانم‌ها با آن روبرو هستند مورد توجه قرار نمی گیرد مانند مردان کار و عمل می کنند و ارزیابی‌ها هم مانند مردان دیده می‌شود لذا نیاز است با توجه به نیاز خانواده، برنامه ریزی مناسب با الگوی سوم برای زنان داشته باشیم و آن را به عنوان الگوی مناسب به جهان معرفی کنیم.

بررسی وضعیت زنان و انعطاف‌های شغلی که در جهان اعمال می‌شود، اصلاح نظام مسائلی که در مسئله زنان وجود دارد، احصای مواردی که به صورت جنسیتی در قانون دیده شده و حمایت‌های مورد نیاز در بخش دولتی یا غیر دولتی به خصوص برای زنان در سنین باروری ۲۰-۴۰ سال به جز مرخصی زایمان ، بیمه در مشاغل خانگی، مشاغل بخش دولتی و خصوصی، بازنشستگی، به رسمیت شناخته شدن خانه داری به عنوان شغل، مواردی است که در این کار گروه به آن پرداخته خواهد شد.

معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد که برنامه‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در دولت سیزدهم به خودکفایی بیش از ۱۲۶ هزار زن ایرانی منجر شده است.

بر اساس گزارشی که به همت این معاونت تهیه شده است، کسب و کار زنان کارآفرین در دولت سیزدهم ارتقا یافته و اشتغال پایدار برای زنان کارجو تعریف و همچنین از مهارت‌آموزی‌های اشتغالزا حمایت شد.

بر اساس این گزارش، این اتفاقات برای گروه زنان بدسرپرست، زنان خود سرپرست، دختران مجرد بالای ۴۵ سال، زنان بهبودیافته یا تحت آسیب‌های اجتماعی و زنان سرپرست خانوار در طرح ملی کسب و کار خانواده‌محور محقق شد.

همچنین طرح ملی کسب و کار پایدار خانواده محور، با توجه به نیازهای ویژه زنان، با همکاری زنان کارآفرین و پیشران، توانست زنان کارجوی هدف این طرح را توانمند کند.

در بخش دیگری از گزارش معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده آمده است: زنان کارآفرین در این طرح از مرحله تهیه مواد اولیه تا فروش محصولات را چهارسال اشتغال زنان کارجو را حمایت می کنند تا پایداری این اشتغال قطعی شود.

همچنین این طرح، با توجه خاص به زنان سرپرست خانوار و شرایط ویژه آنان، انعطاف لازم برای خانواده‌محور بودن اشتغال ایشان را در اولویت خود قرار داده است.به علاوه، دولت سیزدهم برای اولین بار با کمک «صندوق ضمانت وام اشتغال زنان سرپرست خانوار» ضمانت از این گروه را برعهده گرفت.

علاوه بر این با تصویب اعتبارات ویژه سفرهای استانی حوزه زنان و خانواده، استفاده از ظرفیت‌های ویژه هراستان و همکاری سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها از جمله صندوق کارآفرینی امید، حمایت مالی بیشتر از این گروه زنان برای اشتغال پایدار خانواده‌محور رقم خورد.

تأمین شرایط فروش مجازی با قرارداد کسبینو و تأسیس بازارچه‌های فروش محصولات در استان‌ها از دیگر برنامه‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بود که به خودکفایی بیش از ۱۲۶ هزار زن ایرانی منجر شد.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید