درمان خانگی به مجموعهای از روشها و تکنیکها اشاره دارد که در خانه و با استفاده از مواد طبیعی یا آشنا، برای بهبود و درمان بیماریها و مشکلات سلامت استفاده میشوند. درمان خانگی عمدتاً بر پایه تجربههای طب سنتی و مردمی بر اساس سالها یا حتی قرون از مشاهده و آزمایشهای شخصی تکنیکها و روشهایی را پیروی میکنند که در بهبود سلامتی نقش مهمی ایفا میکنند.درمان خانگی مناسب ترین گزینه برای درمان بیماریهایمان نیستند، اما میتوانند به عنوان کمککننده مفید و مؤثری به شمار روند درمانی دکتر معالج مورد استفاده قرار گیرند.یکی از مزایای درمان خانگی این است که مواد مورد استفاده آنها از طبیعت گرفته میشوند و بیشتر آنها قابل دسترسی و همچنین اقتصادی هستند. همچنین این روشها بدون تجویز نسخه پزشک قابل انجام هستند و شما میتوانید آنها را در خانه خود انجام دهید. با این حال، قبل از استفادهی هر گونه درمان خانگی باید مطمئن شوید که هیچ عوارض جانبی برای شما یا خانوادهتان ندارد و با حذف نکردن فرصت های استفاده از درمان های دیگر تجویز شده توسط دکترها نیست.
کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟
1. ویتامین D
کمبود ویتامین D می تواند به علت کم قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول چند ماه و چند سال باشد. اگرچه ممکن است افرادی در مناطق آفتابی زندگی کنند اما باز هم کمبود ویتامین D داشته باشند.
این افراد معمولاً بیشتر زمان ها را در خانه سپری می کنند و کمتر بدنشان در معرض نور خورشید قرار می گیرد. مکمل ویتامین D تنها راه برای جلوگیری از کمبود آن نیست. ویتامین D نقش اساسی برای عملکرد های مهم در بدن دارد که یکی از آن ها جذب فسفر در جریان خون می باشد.
این ماده برای سلامت ذهن نیز بسیار ضروری است و می تواند ترمیم سلول ها و همین طور رشد بافت مغز را آسان تر کند. از طرفی سلول های مغزی را سالم تر نگه می دارد و به آن ها کمک می کند که توانایی ذهنی و حافظه بالاتری داشته باشند.
کمبود ویتامین D می تواند با اختلالات تاثیرگذار فصل مرتبط باشد یا این که ناراحتی و افسردگی را برای فرد به وجود بیاورد که معمولاً در ماه های پاییز بیشتر است و کمبود ویتامین D همچنین می تواند باعث بیماری های اضطرابی شدید شود.
2. اسید چرب امگا 3
تعادلی بین اسید چرب امگا 3 و امگا 6 می تواند تغییر روحیه را برای فرد و همچنین مشکلات ذهنی به وجود بیاورد. آیا می دانستید که 60 درصد از مغز انسان را چربی تشکیل داده است؟ به همین دلیل بدن شما نمی تواند اسید چرب ضروری را بسازد و مغزتان نیز نمی تواند آن را بسوزاند.
اگر رژیم غذایی شما کمبود چربی با کیفیت بالا مثل امگا 3 دارد، پس بدن تان نیز سلول های عصبی باکیفیت پایین می سازد.
اگر رژیم غذایی شما چربی خوب دارد پس سلول های عصبی با کیفیت بالا می سازد و می تواند عملکرد مغز و سلامت ذهن را تضمین کند و از آن جایی که امگا 3 فعالیت سلول B را افزایش می دهد و باعث تولید آنتی بادی ها می شود، پس برای کاهش التهاب بدن مناسب است.
آن ها می توانند عملکرد مغز را بالا ببرند و روحیه شاد و مثبت را نیز افزایش دهند. کمبود امگا 3 همچنین می تواند باعث افسردگی، اختلال بی توجهی، اختلالات شخصیتی و اسکیزوفرنی شود.
3. ویتامین B
این ویتامین ها غذا را به سوخت بدن تبدیل می کند و به بدن کمک می کند که انرژی خود را حفظ کند و بتواند سلول های آسیب دیده را ترمیم کند. آن ها نقش مهمی را در قسمت های مختلف برای سلامتی ایفا می کنند و عملکرد ایمنی بدن، گوارش، سلامت و جریان خون و خواب مناسب را ایجاد می کنند.
ویتامین های B نقش اساسی را برای سلامت ذهن و کاهش استرس و کمبود حافظه ایفا می کنند. کمبود ویتامین B می تواند منجر به افسردگی، اضطراب، فوبیا و دیگر اختلالات عصبی شود.
4. آمینو اسید ها
آمینو اسید ها زنجیره های پروتئینی را می سازند. جدا از کمک کردن آن ها به بدن برای ساخت عضله برای سلامت عملکرد مغز نیز مناسب هستند که کمبود آمینواسیدها می تواند باعث افسردگی، نارسایی مغزی و کاهش تمرکز شود.
5. زینک
زینک سلامت عملکرد مغز را تقویت می کند همچنین می تواند سیستم عصبی مرکزی و جانبی را فعال کند و نقش مهمی را در پروسه تعادلی هورمون ها ایفا می کند. کمبود زینک باعث افسردگی، اضطراب و اختلالات غذا خوردن و اسکیزوفرنی می شود.
6. آهن
بارها بخش سلامت نمناک اشاره کرده است که کمبود آهن یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه ای افراد در جهان می باشد و معمولاً در بین خانم ها نیز بیشتر است، مخصوصا آنهایی که پریودهای سنگین و شدید دارند یا بچه شیر می دهند یا ورزشکار هستند یا رژیم غذایی آن ها بسیار سبک است.
افراد گیاهخوار نیز با کمبود آهن مواجه می شوند. آهن برای سلامت مغز و سیستم عصبی ضروری است که کمبود آن می تواند باعث افسردگی، اضطراب، کاهش تمرکز، آلزایمر و خستگی مفرط شود.
7. منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی قدرتمند برای آرام سازی بدن است که کمبود منیزیم باعث استرس، افسردگی و اضطراب می شود. بدن ما یک جزء اساسی به نام منیزیم دارد که کمبود آن در افرادی است که رژیم غذایی سالم و متعادل ندارند. اگر افراد بیش از حد از غذا های فرآوری شده، نمک، قند و کافئین استفاده کنند، با کمبود منیزیم مواجه خواهند شد.
8. سلنیوم
مواد معدنی برای سلامت ایمنی بسیار ضروری هستند. سلنیوم باعث سلامت سیستم ایمنی و عملکرد تیروئید، بارداری و پروسه های ضروری دیگر در بدن می شود.کمبود سلنیوم می تواند وضعیت های خود ایمنی بدن را ایجاد کند. و همچنین می تواند باعث بیماری های خود ایمنی، دیابت، سرطان و مرگ شود. مطالعات همچنین نشان می دهد که کمبود سلنیوم با افسردگی و حالات منفی مرتبط است .
برای داشتن اعصابی آرام ، همیشه به مقدار کافی از مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B مانند انواع گوشت، جگر، غلات و نان سبوس دار و جوانه گندم استفاده کنید.
کلام اخر
برای حفظ سلامتی و لذت بردن از شادابی زندگی ، باید غذاهای مصرفی حاوی انواع ویتامینها باشد؛ چرا که غذاهای سرشار از ویتامین برای کار منظم سیستم عصبی لازم است.
زمانی که در اشخاص سالخورده عوارض عصبانیت ، به صورت خستگی بروز میکند، نشانهی این است که باید مادهی غذایی مناسبی مصرف شود؛ بخصوص وقتی شخص کم خوراک باشد، میزان قند خون پایین میآید که در این مواقع مصرف یک قاشق عسل ، یک عدد شکلات ، یک لیوان شیر یا آب میوه، کمی پنیر و بیسکوییت توصیه میشود.
وقتی عصبانی و بیحوصله شدید، تا آنجا که ممکن است علت واقعی آن را بررسی و کشف کنید و اگر نتوانستید به پزشک روانشناس مراجعه نمایید تا او به شما کمک کند.
فراموشی و ضعف حافظه نیز از کمبود غذایی بهوجود میآید. روانشناسان می گویند که فراموشی علامت چیزی است که پیوندی با پیری ندارد و میتواند عارضهی کمبود غذایی باشد.لازم به یادآوری است که تغذیهی نامناسب نه تنها بر روی اعصاب و روان آدمی تاثیر بدی میگذارد ، بلکه باعث مختل شدن فعالیت سایر سیستم بدن نیز میگردد. توصیهی همهی متخصصان این است که به آنچه میخورید دقت کنید و سعی نمایید مواد غذایی مغذی و مفید را بر مصرف موادی با ارزش غذایی کم، ترجیح دهید.