بازنشستگان معزز و محترم کشوری و لشکری و فولاد
پیرو سوالات مکرر بازنشستگان عزیز پیرامون مبلغ افزایش حاصل از مرحله اول همسان سازی در گروه های مختلف به اطلاع می رساند :
همانگونه که مستحضرید با عنایت به جزء 1 بند (ر) ماده 28 قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب و ابلاغی توسط مجلس شورای اسلامی به دولت و قانون بودجه سال 1403، در تیرماه سال جاری به صورت علی الحساب ماهیانه مبلغ یک میلیون تومان بحساب بازنشستگان معزز کشوری ولشکری و فولاد واریز شد. و این واریزی تا زمان تصویب آیین نامه متناسب سازی و جداول آن در هیات وزیران ادامه خواهد داشت.
تا زمانی که آیین نامه همسان سازی در هیأت دولت تصویب و برای اجرا ابلاغ نشود هر گونه اظهار نظر پیرامون مبلغ تخصیصی متناسب سازی به هر گروه از بازنشستگان کشوری و لشکری گمانه زنی و از درجه اعتبار ساقط است.
با توجه به اینکه ملاک محاسبه 40 درصد از مابه التفاوت حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغلان همطراز و مشابه در هر دستگاه اجرایی می باشد ، بنابراین مبالغ منناسب سازی ،طبیعتا طبق مر قانون متفاوت خواهد بود.
اما به صورت تقریبی در گروه های مختلف 40 درصد تفاوت مبلغی به صورت میانگین حدود 2 میلیون تومان خواهد بود که برای بازنشستگان هر دستگاه اجرایی متفاوت خواهد بود.
نکته بسیار مهم ، مبلغ تخصیصی در قانون برنامه بودجه سال 1403 برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد از محل افزایش(1)درصد مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به 10 درصد به میزان 50 همت می باشد.
که با توجه به آمار بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد به طور میانگین به هر بازنشسته جهت متناسب سازی حدود 1,8 میلیون تومان در ماه تعلق خواهد گرفت.
بنابراین جهت اجرای کامل متناسب سازی 40 درصدی در سال اول اجرای برنامه هفتم لازم است دولت جدید به ریاست جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، ان شاء الله بعد از استقرار نسبت به پیش بینی و تامین منبع مورد نیاز برای اجرای کامل متناسب سازی بازنشستگان موضوع ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت اقدام نموده و در قالب اصلاحیه بودجه سال 1403 مراتب را جهت بررسی و تصویب بودجه متمم به مجلس شورای اسلامی ارائه فرمایند.
غلامحسین قاسمی کارشناس سابق امور اداری
با توجه به درخواست تعدادی از بازنشستگان که درباره رقم نهایی حقوق با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان سوال پرسیده بودند یک کارشناس به درباره این موضوع توضیحاتی را ارائه داده است.
به اطلاع دوستان عزیز بازنشسته می رساند تا زمانی که دستورالعمل و شیوه نامه همسان سازی اعلام نشود، نمی توان هیچ مبلغی را اعلام نمود.
اما به طور متوسط تفاوت حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغل در گروه های مختلف حقوقی 1 تا 20 حدود 4 میلیون تومان تا حداکثر 8 میلیون تومان می باشد.
بنابراین 40 درصد آن هم حدود 1/6 میلیون تومان تا 3/2 میلیون تومان می شود.
منتطر شیوه نامه هستیم.
به محض رونمایی جدول همسان سازی را تنظیم خواهیم داد.
غلامحسین قاسمی کارشناس مسئول امور اداری
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
خبر واریز سه میلیون تومان به حساب شش میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته با واکنش سیاسی برخی افراد و جریان ها مواجه شد. داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش پاسخ داد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور روز گذشته در صفحه شخصی خود اعلام نمود: در اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان به تصویب هیات دولت رسید و مبلغ سه میلیون تومان به صورت علی الحساب به هر یک از ۲/۶ میلیون بازنشسته صندوق های لشگری و کشوری و ۴/۲ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی در مجموع با ۲۰ ه.م.ت اعتبار پرداخت شد.
همچنین برخی جریان های سیاسی نسبت به تخصیص بودجه به گروه های جهادی روستایی ایجاد شبهه کرده بودند که حسن چنارانی رئیس امور هماهنگی و تلفیق بودجه، سازمان برنامه و بودجه نیز در واکنش به این موضوع اعلام کرد: همواره درخواست های زیادی از سوی دستگاههای اجرایی به سازمان برنامه واصل می شود و پس از کار کارشناسی، برخی تایید و با برخی مخالفت یا با اصلاحاتی انجام می شود. سازمان مجری قانون بودجه است و براساس قوانین و مقررات پاسخ دستگاهها را می دهد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
داود منظور (رئیس سازمان برنامه و بودجه) درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان در هفته گذشته گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد و برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد.
وی افزود: منابع مالی متناسبسازی در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: قرار است تا شهریور مطالبات مربوط به اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان و البته در مرداد موضوع رتبهبندی معلمان و مطالبات فرهنگیان بازنشسته تعیین تکلیف و تسویه شود.
با تصویب آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان در دولت، بهزودی مبلغ علیالحساب متناسبسازی بهحساب بازنشستگان واریز میشود و بعد از صدور احکام متناسبسازی، با آنها تسویهحساب خواهد شد.
در بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، برای عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه به نحوی عمل کند که در سال اول (۱۴۰۳) معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم (۱۴۰۴ و ۱۴۰۵) هرکدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت حقوق تا ۹۰ درصد یاد شده در حقوق بازنشستگان اعمال شود.
منابع مالی موردنیاز برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در صندوقهای دولتی از محل افزایش یک درصد مالیات ارزشافزوده به مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
همچنین برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، در قانون بودجه امسال پیشبینی شده است که دولت ۱۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خو را به تأمین اجتماعی پرداخت کند تا همسانسازی اجرایی شود.