بازپرداخت وام بازنشستگان ۲۴ ماه در نظر گرفته شده است. در مرحله اول در سال جاری ۴۰ هزار بازنشسته جهت دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی ثبتنام کردهاند که تا چند روز آینده مبلغ وام به حسابها آنها واریز میشود.
بازنشستگان در هر استانها و شهرستانهای مختلف میتوانند با مراجعه به سایت کانون بازنشستگان به آدرس https://www.cspf.ir/ اقدام به ثبتنام برای دریافت وام ۳۰ میلیون تومانی کنند.
بازنشستگان کشوری چه کسانی هستند؟
مشمولان وام بازنشستگان کشوری را در اساسنامه صندوق بازنشستگی مشخص کردهاند. اساسنامه به ما میگوید که این سازمان موسسهای بیمهای، دارای شخصیت حقوقی مستقل و وابسته به وزارت رفاه وتامین اجتماعی است که مسئولیت اداره امور صندوق بازنشستگی مستخدمان مشمول مقررات بازنشستگی کشوری را با رعایت مقررات استخدامی مربوط بر عهده دارد.
ازنشستگان کشوری شامل گروههایی از قبیل مستخدمین رسمی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، مستخدمین رسمی مشمول آئیننامه استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، قضات قوه قضائیه و دادگستری مشمول مقررات استخدامی قضات، مستخدمین رسمی (کادر سیاسی) وزارت امور خارجه مشمول مقررات استخدامی وزارت امورخارجه، مستخدمین ثابت شهرداریهای سراسر کشور به استثناء شهرداری تهران، مستخدمین پیمانی دستگاههای اجرایی (متقاضی استفاده از مقررات بازنشستگی و وظیفه صندوق بازنشستگی کشوری) و خویشفرمایان (مستخدمین بازخریدی وزارت راه وترابری و ماده ۱۴۷ قانون برنامه چهارم توسعه) میشود.
از وام ضروری تا وام ازدواج بازنشستگان کشوری
وام بازنشستگان کشوری که پنج ساله است با همین جزئیات معرفی شده و تا کنون اطلاعات دیگری از آن منتشر نشده است. اگر سری به سایت صندوق بازنشستگی کشوری بزنید در بخش تسهیلات مالی از چند وام ازدواج، وام ضروری و حمایت از پایاننامههای دانشجویی بازنشستگان و فرزندان آن نام برده شده، اما خبری از وام تازه اعلامشده نیست.
وام ازدواج فرزندان بازنشستگان ۳۵ میلیونی است و در اقساط ۳۶ ماهه و با کارمزد سالانه چهار درصد به دست بازنشسته میرسد. البته یکی از شروط مهم آن این است که تاریخ عقدنامه از تاریخ اول فروردین ۹۸ به بعد باشد. وام بازنشستگان کشوری دیگری وجود دارد که نامش «ضروری» است و ۳۰ میلیون تومانی است.
شرط وام ازدواج فرزندان بازنشستگان این است که از دوران پایان خدمت متقاضی باید حداقل یک سال گذشته باشد و کسانی که از تاریخ صدور حکم بازنشستگی آنها زیر یک سال گذشته، مجاز به ثبتنام نیستند. حمایت از پایاننامههای دانشجویی بازنشستگان و فرزندان آنان یا همان حمپاد، یکی دیگر از انواع وامی است که در سایت صندوق بازنشستگی کشوری میتوان جزئیات آن را خواند. شرایط آن از این قرار است که اگر بازنشستهای یا فرزندش در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری در حال تحصیل باشند، میتوانند در زمان تنظیم پایاننامه از تسهیلات وام به میزان ۶۰۰ هزار تومان (برای پایاننامههای دوره کارشناسی ارشد) و ۸۰۰ هزار تومان (برای پایاننامههای دوره دکتری) برخوردار شوند.
معاونت توسعه و مدیریت منابع صندوق بازنشستگی فولاد از تفاهمنامه این صندوق با بانک ملی برای پرداخت وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی به بازنشستگان صندوق خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق بازنشستگی فولاد، یدالله راشدی، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته تفاهمنامهای با بانک ملی منعقد گردید تا حدود ۲۹ هزار بازنشستهای که حساب حقوقی آنها در بانک ملی است وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد و اقساط ۲۴ ماهه دریافت نمایند.
وی افزود: بازنشستگان واجد شرایط میتوانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبتنام کنند.
معاون صندوق بازنشستگی کشوری، از واریز نوبت ششم وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری خبر داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: نتایج مشمولان دریافت این تسهیلات در نوبتهای ۵، ۶ و ۷ در درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری به نشانی https://eservices.cspf.ir/govsso/sb-urgent-loan قابل مشاهده است.
وی گفت: وام ضروری بازنشستگان کشوری یکی از خدمات رفاهی و تسهیلات مالی صندوق بازنشستگی کشوری است که در راستای بهبود معیشت بازنشستگان، به مبلغ ۳۰ میلیون تومان و با اقساط ۳۶ ماهه، با کارمزد ۴ درصد به صورت اولویت بندی به حساب واجدین شرایط واریز میشود.
راشل ریوز، وزیر خزانهداری بریتانیا میگوید که او وارث بدترین شرایط مالی و اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم است. این گزاره با وجود اینکه کمی اغراقآمیز به نظر میرسد، بااینحال دور از حقیقت نیست. برای مقابله با این شرایط، راشل ریوز به دنبال کمک گرفتن از پساندازهای صندوق بازنشستگی بریتانیاست. در تاریخ ۸ ژوئیه، او اعلام کرد که صندوقهای بازنشستگی کشور باید سرمایهگذاری در کسبوکارهای داخلی را افزایش داده و بازدهی بیشتری را برای پساندازکنندگان به ارمغان بیاورند، بااینحال جزئیات برنامههای ریوز هنوز مشخص نیست.
پیش از او، جرمی هانت با الزام صندوقهای مختلف بازنشستگی به افشای میزان سرمایهگذاریهای داخلی تا سال ۲۰۲۷، این روند را آغاز کرده بود. علاوه بر بریتانیا، کشورهای دیگری نیز این رویکرد را پیش گرفتهاند. به عنوان مثال، استفن پولوز، رئیس سابق بانک مرکزی کانادا، در حال بررسی راههای مختلف افزایش سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی در داراییهای داخلی است. همچنین انریکو لتا، نخستوزیر سابق ایتالیا، اخیرا از ایجاد یک طرح بازنشستگی در سراسر اتحادیه اروپا حمایت کرده است. این طرح میتواند سرمایههای جمعآوریشده از صندوقهای بازنشستگی را به سمت پروژههای حملونقل سبز و زیرساختهای انرژی پایدار هدایت کند. هدف این طرح، نهتنها تامین امنیت مالی برای بازنشستگان است، بلکه حمایت از توسعه زیرساختهای محیطزیستی و پایدار در سراسر اتحادیه اروپاست.
سوالی که مطرح میشود این است که چهچیزی موجب افزایش ملیگرایی صندوقهای بازنشستگی شده است؟
بسیاری از کشورهای غربی، بهجز آمریکا، با مشکلات مشابهی مواجه هستند. سیاستمداران نگران کاهش سطح سرمایهگذاری در کسبوکارهای داخلی هستند و تلاش میکنند با تشویق صندوقهای بازنشستگی به سرمایهگذاری در داراییهای ملی، این مشکل را حل کنند. این رویکرد «ملیگرایی صندوقهای بازنشستگی» نامیده میشود و هدف آن، تقویت اقتصاد داخلی از طریق استفاده از پساندازهای بازنشستگی برای سرمایهگذاری در پروژهها و کسبوکارهای محلی است.