در حاشیه آیین افتتاح پروژههای درمانی تامین اجتماعی استان اردبیل، میرهاشم موسوی اظهار کرد که یکی از اولویتهای شهید آیت الله رئیسی، رئیس جمهور، معیشت بازنشستگان بوده است. او افزود که طبق قانون برنامه هفتم توسعه و مصوبه دولت، ۳۰ میلیون ریال در بحث همسان سازی حقوق بازنشستگان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس باید ۱۲۶ هزار میلیارد ریال تامین میشد که با یک هفته تلاش شبانه روزی انجام شد.
وی با اشاره به واریزی ۳۰ میلیون ریال به حساب بازنشستگان، بیان کرد: به ازای هر ماه ۱۰ میلیون ریال به صورت علی الحساب بابت هزینه مستمری و کمک هزینه معیشتی به حساب بازنشستگان واریز شد.
وی درباره اینکه چه بازنشستگانی مشمول متناسبسازی هستند، گفت: آن بخشی که پرداخت شد (۳۰ میلیون ریال) برای بازنشستگان غیرحداقلیبگیر، در قالب متناسبسازی و پرداختی برای حداقلبگیرها هم در قالب کمک معیشت بود و این مسیر بر اساس تامین منابع ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی اظهار کرد: تلاش می شود با تعامل و هماهنگی کانون بازنشستگان کشوری و بیمه ها در موعد مقرر حکم جدید بازنشستگان صادر و بر اساس آن حقوق آنها پرداخت شود.
موسوی اضافه کرد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه توسعه هفتم و مصوبه دولت و تکلیف قانونی و مُر قانون انجام خواهد شد ، از این رو بازنشستگان نگرانی نداشته باشند.
امروز ۶ پروژه درمانی تامین اجتماعی استان اردبیل از جمله بخش اطفال، سالن انتظار و درمانگاه عمومی و تخصصی بیمارستان سبلان اردبیل، درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان نمین، بازسازی و بهسازی تاسیسات و سیستم تهویه بیمارستان های سبلان اردبیل و ارس پارس آباد با اعتبار بیش از سه هزار میلیارد ریال با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و نیز ۲۰ پروژه بیمه ای و درمانی با اعتبار بیش از هفت هزار میلیارد ریال در ۹ استان دیگر کشور از جمله اصفهان، بوشهر، هرمزگان، گلستان، کردستان، همدان، زنجان و چهارمحال بختیاری به صورت وبینار افتتاح شد.
رقم دقیق حقوق بازنشستگان بعد از همسان سازی حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳ چقدر می شود؟
با گذشت چهار ماه از سال همچنان خبری از اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیست و مبلغی به عنوان علیالحساب در تیرماه به حساب بازنشستگان واریز شده است.
بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آییننامه اجرایی این بند به تصویب هیات وزیران میرسد.
بر اساس قانون تمامی بازنشستگان باید از ابتدای سال جاری با اعمال افزایش ۴۰درصدی همسانسازی حقوق مواجه میشدند، اما طبق اعلام وزیر کار همسانسازی حقوق بازنشستگان همزمان با اجرای قانون برنامه هفتم توسعه عملیاتی خواهد شد.
طبق اعلام رسمی مجلس، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و بازنشستگان کارگری براساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد و هیچ تبعیض و تغییری در رابطه با هیچ از گروههای بازنشستگی وجود ندارد.
با وجود اینکه منابع مورد نیاز برای تامین همسانسازی حقوق بازنشستگان سایر صندوقها از محل افزایش یکدرصدی مالیات بر ارزش افزوده انجام میشود، منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم باید از محل رد دیون دولت به این سازمان انجام شود.
اجرای کامل طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان
محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور با اشاره به اولویت های اصلی دولت جدید گفت:اولویت های دولت چهاردهم برای بازنشستگان باید بالا بردن سطح معیشت و افزایش توان خرید این قشر باشد. در دولت سیزدهم، لایحه متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران در برنامه هفتم توسعه به جریان افتاد. این افراد انتظار دارند همین روند در دولت چهاردهم نیز ادامه پیدا کند.
وی افزود: رئیس دولت آینده باید بداند که بازنشستگان پس از سی سال خدمت نباید دغدغه مادی داشته باشند.متأسفانه در حال حاضر، این مسئله برای بازنشستگان هنوز رفع نشده است. مرحوم آیت الله رئیسی به شدت تلاش کرد تا مشکلات این قشر را حل کند. طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان، که در دولت قبل به جریان افتاد، ثمره تلاش های آن شهید بزرگوار بود.