هدیه پزشکیان برای یارانه بگیران | واریز یارانه نقدی ۹۰۰ هزار تومانی برای این دهک‌ها

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان گفت: دریافت وام ازدواج، مسکن و… نه تنها دهک خانوار را تغییر نمی‌دهد؛ حتی ممکن است صدک خانوار را نیز تغییر ندهد.


یارانه

وی در پاسخ به سوال حیات، مبنی بر اینکه چه چیزهایی موجب تغییر دهک خانوار می‌شود؟، اظهار کرد: در وسع‌سنجی و دهک‌بندی خانوار، بیش از ۱۶ فاکتور و متغیر موثر هستند.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان ادامه داد: این متغیر ها و شاخص‌ها عبارتند از: تراکنش‌های مالی و بانکی، حقوق، خودرو و همچنین متغیرهای غیر اقتصادی مثل ساختار خانواده، وجود معلولیت یا بیماری‌های صعب‌العلاج در خانواده و…

محمدی با اشاره به بررسی مجموع عوامل برای تعیین دهک خانوار گفت: ما برای آنکه دریافت وام ازدواج، مسکن و… تاثیری مستقیم بر دهک خانوار نداشته باشد میانگینی از تراکنش‌های مالی فرد را طی ۳ سال متوالی بررسی می‌کنیم.

طبق قانون، وزارت تعاون، کارو رفاه برای عدالت در توزیع یارانه خانوارها، دوبار در سال مکلف به به‌روزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، آن هم براساس داده‌های ثبتی خانوارهاست.

با اصلاح نظام یارانه‌ای، دولت در حالی از سال ۱۴۰۱ اقدام به پرداخت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی کرد که در راستای عدالت در این پرداخت، قرار شد وزارت رفاه دو بار نسبت به به‌روزرسانی شناسنامه اقتصادی و دهک‌بندی خانوارها، آن هم بر اساس داده‌ها و درآمد سرانه خانوارها مانند حقوق و دستمزد فرد و خانواده، خودرو، حساب بانکی و تراکنش‌ها، حساب ساتنا و پایا و فعالیت در بورس اقدام کند.

با توجه به اینکه یکی از معیارهای دهک‌بندی خانوارها، تراکنش‌های بانکی محسوب می‌شود، اما برخی افراد می‌گویند که به واسطه شرایط شغلشان، گردش حساب‌های بالایی برایشان ایجاد شده و شاید همین موضوع موجب شده است تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوارشان در دهک‌بندی بالایی قرار بگیرند.

علیرضا محمدی، رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در این باره می‌گوید: مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، در بررسی گردش حساب، سه سال متوالی را لحاظ می‌کند؛ به این معنی که پایا، ساتنا، شاپرک و مانده حساب برای سه سال متوالی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: اما افرادی هم هستند که شغل‌شان تنخواه‌دار و… است؛ این افراد باید برای اینکه با چالش مواجه نشوند حساب خود را از حساب تجاری جدا کنند تا در بررسی وضعیت اقتصادی خانوار آن‌ها نیز اشتباهی رخ ندهد.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان همچنین در پاسخ به این سوال که مرحله بعدی به‌روزرسانی دهک‌بندی خانوارها چه زمانی اتفاق می‌افتد؟، اظهار کرد: طبق قانون، در صورتی که دولت شرایط به‌روزرسانی داده‌ها را داشته باشد باید شهریور شناسنامه اقتصادی خانوارها به‌روزرسانی شود.

محمدی با بیان اینکه یارانه‌بگیران فعلی بر اساس آخرین به‌روزرسانی دهک‌ها، یارانه خود را دریافت می‌کنند، افزود: افرادی که پیش از شهریور نسبت به دهک‌بندی‌ها اعتراض و در سامانه ثبت اعتراض کرده‌اند، بعد از بررسی مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان، دهک‌بندی آنها در مرحله جدید به‌روزرسانی تغییر می‌کند؛ به عبارتی دهک خانوارها تا دوره بعدی به‌روزرسانی‌ها غیرقابل تغییر بوده و مجدد با دریافت داده‌های ثبتی اقتصادی و اجتماعی، ارزیابی خواهد شد.

روش‌های استعلام دهک بندی خانوار

افراد برای کسب اطلاع از دهک خانوار خود می‌توانند از دو روش ذیل استفاده کنند:

استعلام از طریق سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: متقاضیان می‌توانند برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک بندی خود به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir / مراجعه کنند. با ورود به سامانه دهک بندی خانوار امکان بررسی و پیگیری واریز یارانه معیشتی برای افراد وجود دارد.

در مرداد ۱۴۰۳، دولت یارانه‌های جدیدی را به منظور حمایت از قشرهای مختلف جامعه به مرحله اجرا درآورده است. در این مقاله به بررسی انواع یارانه‌هایی که در مرداد ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد، شرایط دریافت این یارانه‌ها و نکات مهمی که باید درباره این طرح‌ها بدانید، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و مفیدی درباره یارانه‌های جدید به دست آورید و از مزایای آن‌ها بهره‌مند شوید.

کالابرگ بعدی کی اجرا می شود؟

داوود منظور امروز در نشست خبری مشترک با اعضای دولت سیزدهم با بیان اینکه رشد درآمدهای پایدار مانند مالیات، گمرک و… از ۴۵ درصد در سال ۹۹ به ۶۲ درصد در سال ۱۴۰۳ رسیده است، اظهار کرد: دولت سیزدهم در طول سه سال گذشته توانست در بودجه مصوب و اجرای بودجه، اتکای خود به منابع پایدار را افزایش دهد که رصد مودیان مالیاتی و درآمدهای گمرکی بیانگر این موضوع است. سهم مالیات در بودجه در سال ۹۹ حدود ۶۹ درصد بود که در ۱۴۰۳ به ۷۶ درصد افزایش یافت؛ در واقع وصول مالیات بیش از تورم بوده است.

وی ادامه داد: افزایش سهم منابع پایدار، به معنی کاهش سهم نفت و رفتن به سمت اقتصاد مقاومتی است. در سال ۹۶ تا سال ۹۹ (به جز سال ۹۹ که تقریباً صادرات نفت متوقف شد) در سال ۹۶ سهم نفت ۳۳ درصد در سال ۹۷ حدود ۲۶ درصد و در سال ۹۸ حدود ۳۴ درصد است و در دولت سیزدهم این سهم به ۲۳ درصد رسیده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: بودجه عمرانی در سه سال گذشته رشد حدود چهار برابری داشته است؛ در سه سال گذشته خاتمه دادن به طرح‌های نیمه‌کاره به عنوان اولویت جدی دنبال شد و حدود ۱۱۰۰ طرح عمرانی در سال گذشته به بهره‌برداری رسید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید