🔥1522

فوری/صندوق بازنشستگی تکمیلی آغاز به کار کرد | بهبود معیشت بازنشستگان با کارکرد صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی

صندوق بازنشستگی تکمیلی فردا رونمایی می‌شود.


صندوق بازنشستگی تکمیلی

همزمان با هفته دولت و با حضور وزرای دولت، امروز (چهارشنبه) از صندوق بازنشستگی تکمیلی رونمایی می شود.
همزمان با هفته دولت، از صندوق بازنشستگی تکمیلی با حضور احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی، اعضای شورای عالی بورس، نمایندگان مجلس، رئیس سازمان بورس، مدیران عامل ارکان بازار سرمایه و سایر مسئولان مربوطه رونمایی می شود.

صندوق بازنشستگی تکمیلی، به منظور توانمندسازی مالی افراد در زمان بازنشستگی طراحی شده است و مراسم رونمایی از آن بعدازظهر (چهارشنبه) توسط سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار خواهد شد.

یکی از کارهای بسیار خوب و قابل توجهی که سازمان بورس اخیرا انجام داده، طراحی مدل صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی است.

کارکرد صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی چیست؟

هدف اصلی صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی، جمع‌آوری و سرمایه‌گذاری پول اعضا برای فراهم‌کردن منابع مالی برای زمان بازنشستگی است. اعضای این صندوق‌ها افرادی هستند که در حال حاضر یک صندوق بازنشستگی اصلی دارند (مانند سازمان تأمین‌اجتماعی یا بازنشستگی کشوری) و می‌خواهند سرمایه‌گذاری بیشتری را برای بازنشستگی خود انجام دهند.

عملکرد این صندوق‌ها به این صورت است که اعضا به‌عنوان سرمایه‌گذاران، پس از پرداخت حق عضویت و واریز سایر وجوه، واحدها یا «یونیت» صندوق را دریافت می‌کنند. سپس سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده توسط صندوق در انواع منابع سرمایه‌گذاری مانند سهام، اوراق بهادار، املاک و…، صورت می‌گیرد. همچنین سود و زیان حاصل از این سرمایه‌گذاری میان اعضا توزیع می‌شود. در زمان بازنشستگی نیز اعضا می‌توانند از سرمایه‌های کسب شده از صندوق استفاده کنند و به تأمین هزینه‌های خود بپردازند. صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی مزایای زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها این است که به اعضا امکان می‌دهد تا پس از بازنشستگی، دارای درآمد ثابت و پایداری باشند و نیازهای مالی خود را تأمین کنند. همچنین در برخی کشورها تعدادی از صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی از مزایای مالیاتی برخوردارند.

در این رابطه سودهای حاصل از سرمایه‌گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی، تحت شرایط خاصی از مالیات معاف می‌شوند که این خود عامل مهمی ‌است که افراد را برای سرمایه‌گذاری ترغیب می‌کند. از سویی صندوق بازنشستگی تکمیلی معمولاً به اعضای خود امکان می‌دهد در انواع مختلف سرمایه‌گذاری‌ها، مانند سهام، اوراق بهادار، اوراق قرضه، املاک و مستغلات و…، سرمایه‌گذاری کنند. این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا از سبد سرمایه‌گذاری متنوع‌تری برخوردار باشند و ریسک سرمایه‌گذاری را در دارایی‌های مختلف توزیع کنند. فرد شاغل با عضویت در صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی، معمولاً می‌تواند برنامه‌ریزی خود را در طول دوران کاری و پس از بازنشستگی تغییر دهد.
او می‌تواند میزان سرمایه‌گذاری خود را تنظیم کند، میزان کمک‌های مالی را تغییر دهد و در صورت نیاز به سرمایه‌گذاری اضافی اقدام کند. صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی توسط تیم‌های حرفه‌ای اداره می‌شوند که تخصص و تجربه کافی در زمینه مدیریت سرمایه‌گذاری دارند. این تیم‌ها مسئولیت مدیریت سرمایه‌های اعضا را به‌عهده می‌گیرند و با هدف کسب بهره‌وری بیشتر و کاهش ریسک، تصمیم‌گیری‌های مالی را انجام می‌دهند.

ذکر این نکته ضروری است که صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی از طریق سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف دارایی سعی در رشد سرمایه اعضای خود دارد. این به‌معنای افزایش ارزش سرمایه‌گذاری یک فرد شاغل در طول زمان است که می‌تواند منجر به ایجاد ثروت و افزایش بازده دارایی فرد هنگام بازنشستگی شود. همچنین سطح ریسکی که برای سرمایه‌گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی وجود دارد، نقش مهمی ‌در عملکرد سرمایه‌گذاری اعضا خواهد داشت. سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌تواند شامل ریسک‌های مختلفی از جمله ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و تغییرات قیمت دارایی‌ها باشد، اما باید به این مطلب مهم اشاره کرد که مدیریت این صندوق‌ها به‌صورت حرفه‌ای و تخصصی انجام می‌شود. بنابراین این نوع سرمایه‌گذاری برای کارگران و افراد شاغل در صنوف مختلف با کمترین ریسک ممکن همراه خواهد بود. هدف‌ها و زمان‌بندی در بازنشستگی نیز می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر سرمایه‌گذاری در صندوق بازنشستگی تکمیلی داشته باشد. از طرفی عملکرد و تاریخچه صندوق‌ها در جذب افراد بسیار مؤثر است. آن‌ها باید مطمئن شوند صندوقی که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند، تاریخچه مطلوبی از بازده و
عملکرد دارد.

صندوق بازنشستگی تکمیلی
صندوق بازنشستگی تکمیلی

ساختار صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی

ایرانشاهی ضمن تاکید بر مزایای راه‌اندازی این صندوق‌ها هم برای بازار سرمایه و هم کمک به پوشش هزینه‌های بازنشستگان اظهار کرد: با توجه به اینکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی با منابع خُرد ایجاد می‌شود، منابع پایدار و مستمری را وارد بازار سرمایه کرده و ضمنا کمک بزرگی به توانمندسازی مالی افراد در زمان بازنشستگی خواهد کرد.

اقتصادنقش صندوق‌ های بازنشستگی تکمیلی در بورس
علی‌اکبر ایرانشاهی، رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس با اشاره به خبر رونمایی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلیگفت: صندوق‌های بازنشستگی ارائه راه حلی برای پوشش هزینه‌های دوره بازنشستگی افراد است.

وی افزود: مطابق مکانیسم‌های تعریف شده برای طرح‌های بازنشستگی، فرد در دوره فعالیت کاری خود اقدام به پرداخت در بازه‌های زمانی مشخص کرده و این مبالغ در یک بازه زمانی بلندمدت، افزایش ارزش جریان درآمدی یکجا در بازه‌های زمانی مشخصی را در دوره بازنشستگی برای فرد ایجاد میکند.

ایرانشاهی ضمن تاکید بر مزایای راه‌اندازی این صندوق‌ها برای بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به اینکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی با منابع خُرد ایجاد می‌شود، منابع پایدار و مستمری را وارد بازار سرمایه کرده و ضمنا کمک بزرگی به توانمندسازی مالی افراد در زمان بازنشستگی خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان در راستای مسئولیت اجتماعی خود ساختار، اساسنامه و امیدنامه صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی را تصویب کرده، گفت: این صندوق‌ها به عنوان یک ابزار شفاف در بازار سرمایه، منابع پایداری را وارد بازار سرمایه کرده و همچنین به کارفرما کمک می‌کند نیروهای خود را در بلندمدت حفظ کند؛ چرا که باعث ایجاد حس رضایت و قدردانی در کارکنان شده و وفاداری سرمایه انسانی و بهره‌وری سازمانی را افزایش می‌دهد.

ایرانشاهی با تاکید به اینکه پیگیر جدی برای معافیت‌های مالیاتی و ایجاد مشوق برای این صندوق‌ها هستیم، عنوان کرد: حداقل سرمایه صندوق‌ها ۵۰۰۰ میلیارد ریال و حداقل تعداد سرمایه‌گذار ۵۰۰ نفر و حداقل ارزش مجموع واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز ۱۰۰ میلیارد ریال است.

به گفته رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس، سرمایه ثبت شده مدیر صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی تکمیلی یا شخص حقوقی که مدیر صندوق مذکور تحت کنترل وی است، باید حداقل ١٠٠٠ میلیارد ریال باشد؛ همچنین ساختار صندوق مبتنی بر صدور و ابطال است.

وی اضافه کرد: صندوق از نظر ترکیب دارایی، در سهام با ویژگی شاخصی یا «صندوق در صندوق» سهامی است.

ایرانشاهی با اشاره به اینکه صندوق دارای ٣ نوع واحد سرمایه‌گذاری عادی است، بیان کرد: واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع اول شامل واحدهایی است که طبق اعلام کارفرما به نام کارفرما و با پرداخت معادل یا درصدی از مبلغ صدور واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع دوم صادر می‌شود. واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع دوم شامل واحدهایی است که طبق اعلام کارفرما به نام نیروی کار صادر می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع سوم شامل واحدهایی است که سایر سرمایه‌گذاران وفق رویه پذیره‌نویسی صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری با رعایت مقررات مندرج در اساسنامه و امیدنامه، صندوق در زمان پذیره‌نویسی و یا در زمان فعالیت صندوق می‌توانند اقدام به خرید آن کنند و به نوعی شبیه بیمه عمر و زندگی است.

رئیس مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس تصریح کرد: واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع اول و دوم در هر زمان صرفاً بر اساس درخواست کارفرما قابلیت ابطال دارد. منابع حاصل از ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری نوع اول در مواردی از قبیل بازنشستگی یا از کار افتادگی کلی، به نیروی کار و در زمان فوت نیروی کار به ورثه وی و در زمان اتمام همکاری مطابق رویه توافقات نیروی کار و کارفرما به کارفرما یا تمام یا بخشی از آن به نیروی کار تعلق می‌گیرد.

وی گفت: منابع حاصل از ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری عادی نوع دوم در مواردی از قبیل بازنشستگی از کارافتادگی کلی حین یا اتمام همکاری به نیروی کار و در زمان فوت به ورثه وی تعلق می‌گیرد.

ایرانشاهی در پایان در خصوص روابط بین کارفرما و نیروی کار اذعان داشت: باید رویه توافقاتی بین کارفرما و نیروی کار تدوین و به تائید مدیر صندوق رسیده و به سازمان ارسال و نزد سازمان نگهداری ‌شود.

  • ناشناس

    احسنت

  • ناشناس

    کیسه جدید دوخته شده

  • ناشناس

    بس که کلاه گشاد سر باز نشستگان رفته فکرنمی کنیم از این صندوق استقبال شودواگر کسی عضوشود مفت باخته مثل صندوق ذخیره فرهنگیان مثل بانک سرمایه مثل خود صندوق بازنشستگی مثل بیمه سلامت.خداحافظ شما

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید