سوپرایز دولت برای بازنشستگان | بازنشستگان منتظر واریزی ۸.۰۰۰.۰۰۰ میلیون تومانی باشند؟

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری گفت: باتوجه به اینکه بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را طی سه سال دریافت کند که این افزایش در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزان ۴۰ درصد افزایش می‌یابد، پس از محاسبه ۴۰ درصد از میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز توسط دو سازمان مربوطه و مشخص شدن جدول نحوه اعمال متناسب‌سازی، براساس آن صندوق بازنشستگی کشوری می‌تواند احکام اصلاحی همسان سازی حقوق بازنشستگان را صادر کند.


بازنشستگان

رضا فیضی‌نژاد با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان توسط سرپرست ریاست جمهوری، اظهار کرد: براساس ماده ۴ آئین‌نامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاه‌های اجرایی و صندوق بازنشستگی ذی‌ربط ، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاه‌های دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمه‌پردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذی‌ربط ابلاغ کنند، به نحوی‌که با توجه به تنوع گروه‌های شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.

مبلغ جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اطلاعات شاغلان همتراز بازنشستگان در اختیار سازمان اداری و استخدامی و دستگاه‌های اجرایی است، برای این اقدام دو سازمان، اطلاعات شاغلان را از دستگاه‌های متبوع هر بازنشسته دریافت کرده و ما نیز اطلاعات بازنشستگان متناظر همان دستگاه را برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان در اختیار این دو سازمان قرار می‌دهیم.

به گفته معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری، باتوجه به اینکه بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را طی سه سال دریافت کند که این افزایش در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزان ۴۰ درصد افزایش می‌یابد، پس از محاسبه ۴۰ درصد از میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز توسط دو سازمان مربوطه و مشخص شدن جدول نحوه اعمال متناسب‌سازی، براساس آن صندوق بازنشستگی کشوری می‌تواند احکام اصلاحی متناسب‌سازی را صادر کند.

فیضی‌نژاد با بیان اینکه فرایند اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شروع شده است، تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی اکنون در حال دریافت اطلاعات از دستگاه‌های متبوع هستند تا آن اطلاعات را به بازنشستگان همتراز شاغلین تطبیق دهند و در نهایت بعد از جمع‌بندی، برای صدور احکام این جدول را در اختیار صندوق بازنشستگی قرار دهند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان با اجرای همسان‌سازی، اینگونه گفت: شاغل متناظر کسی است که اکنون در دستگاه‌های اداری و اجرایی فعال است.

درحالی که گفته می‌شود بازنشستگان کارگری در دسته حداقل بگیران قرار دارند، اما هنوز هیچ اقدامی برای افزایش حقوق آن‌ها صورت نگرفته است و آنها از جریان همسان‌سازی جا مانده‌اند.

همچنین بازنشستگان نیروهای مسلح هم در لیست همسان‌سازی حقوق قرار ندارند و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به زودی انجام خواهد شد.

به نظر می‌رسد بحران منابع صندوق‌های بازنشستگی به اندازه‌ای جدی است که تامین منابع لازم برای همسان‌سازی حقوق این دو دسته از بازنشستگان را با چالش مواجه کرده است.

هر ساله محاسبات افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در فروردین ماه انجام می‌گیرد و متناسب با افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران، مستمری بازنشستگان نیز به همین میزان افزایش پیدا می‌کند.

سرنوشت مبهم همسان سازی حقوق بازنشستگان

وی درباره این‌که کمیسیون تلفیق ماده ۲۹ برنامه هفتم را تغییر داده و برخی معتقدند با این کار نگرانی در جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آمده چراکه گویا آن بندی که «دولت مکلف است دیون را تسویه کند» پاک شده است؛ جایگزین این مورد چیست، عنوان کرد: بر اساس ایراداتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام در بعضی از موارد گرفته است؛ در مجلس متاسفانه چنین امری که می‌گویید محقق شد و بلافاصله مورد اعتراض ما قرار گرفت و ماموریتی هم به یک تیم از نمایندگان مجلس داده شده است چون قانون‌گذار به هیات رئیسه چنین اختیاراتی را تفویض کرده است. همکاران ما به شدت دنبال این هستند که همین را بازگردانند.

مرتضوی درخصوص این‌که آیا لایحه دیگری داده خواهد شد چراکه رئیس مجلس عنوان کرده حتما باید لایحه دیگری داده شود، بیان کرد: خیر؛ توجه داشته باشید بر اساس پیگیری و اخباری که من دارم مقرر شد که رئیس کمیسیون تلفیق و اجتماعی و یک نفر از نمایندگان مجلس و با حضور نمایندگان ما موضوع را بررسی کنند و اصلاحات را انجام دهند.

وی بیان کرد: مطالباتی که گفته می‌شود همان مطالبات انباشته شده است که ما حتما پیگیری می‌کنیم. دولت اراده‌اش بر این است که مطالبات صندوق‌های بازنشستگی را پرداخت کند. کما این که در سنوات گذشته هم دولت کریمانه به این موضوع پرداخت و تقریبا بالغ بر ۲۲۰ همت تسویه بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی را داشتیم و سایر صندوق‌ها هم به همین شکل بخش قابل توجهی از مطالب‌شان را اخذ کردند. اما همواره به لحاظ اجرای احکامی که در بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود باز دوباره تکالیفی را برای صندوق‌ها ایجاد می‌کنند که لاجرم دولت باید به صورت سنواتی مطالبات صندوق ها پرداخت و الا صندوق‌ها دچار مشکل خواهند شد.

مرتضوی درخصوص این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باتوجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، اظهار داشت: باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود اجرا خواهد شد اگر قانون برنامه هفتم ابلاغ شود حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند آن اصلاحیه هم اصلاح شود قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید