🔥119

رفع آفتاب سوختگی ماشین با سرکه | بدون هزینه رنگ خودرو را مثل روز اول کنید

یکی از مشکلاتی که مالکان برخی ماشین ها با آن درگیر هستند آفتاب سوختگی رنگ بدنه است که علاوه بر ایجاد ظاهری زشت برای ماشین باعث کاهش شدید ارزش آن می شود. در این مطلب می خواهیم به آفتاب سوختگی ماشین و روش های رفع آن بپردازیم پس همراه ما باشید.


آفتاب سوختگی ماشین

به خوشبختانه یا متاسفانه در کشور ما خریداران خودرو اهمیت زیادی برای ظاهر آن قائل هستند و کمترین خراش، رنگ پریدگی و رنگ شدگی در بدنه باعث کاهش قیمت خودرو می شود. آفتاب سوختگی نیز جزو مواردی است که تاثیر بسیار زیادی روی قیمت خودرو می گذارد و البته اکثر افراد نیز از خرید چنین خودروهایی خودداری می کنند. اما قبل از آنکه به روش های حل این مشکل بپردازیم بهتر است با خود پدیده آفتاب سوختگی ماشین آشنا شویم.

در حال حاضر گرم ترین روزهای سال را سپری می کنیم و مسئولان درباره عدم خروج افراد از منزل بخاطر تابش شدید نور آفتاب و تاثیر منفی آن روی سلامتی هشدار داده اند. اشعه های خورشید برای سلامتی پوست انسان مضر هستند و همین موضوع درباره رنگ خودرو نیز صدق می کند. در واقع پوست بدن ما و رنگ ماشین را می توان از این نظر مشابه هم دانست. همانطوری که با قرار گرفتن مداوم در برابر نور خورشید شاهد به خطر افتادن سلامتی پوست خود خواهیم بود، عدم رسیدگی به رنگ خودرو و قرار دادن مداوم آن در معرض نور خورشید باعث از بین رفتن رنگ بدنه به ویژه در قسمت سقف و کاپوت ها می شود. با تابش نور خورشید، رنگدانه های موجود در رنگ بدنه خودرو اشعه ماورا بنفش را جذب کرده و تغییر شکل می دهند. در این حالت است که آفتاب سوختگی ماشین رخ می دهد. چنین مشکلی بیشتر در شهرهای جنوبی کشور دیده می شود هرچند در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد.

عوامل موثر در آفتاب سوختگی ماشین

پیش از آنکه روش های رفع چنین مشکلی را ذکر کنیم بهتر است به عوامل زمینه ساز آفتاب سوختگی ماشین اشاره کنیم. بطور کلی موارد زیر می توانند باعث از بین رفتن رنگ بدنه خودرو شوند:

پارک کردن طولانی مدت خودرو در فضاهای غیرمسقف و زیر نور خورشید

عدم استفاده از کاور و پوشش محافظ مناسب

عدم پولیش کردن بدنه خودرو

عدم شست و شوی منظم بدنه خودرو

عدم استفاده از شوینده های مناسب

رنگ بدنه ای به غیر از رنگ های سفید و مشکی

رفع آفتاب سوختگی ماشین

حال که با عوامل مشکل ساز برای رنگ بدنه خودرو آشنا شدیم بهتر است به روش های رفع آفتاب سوختگی بپردازیم. این کار هم می تواند در خانه انجام شود و هم توسط یک متخصص. اگر احساس می کنید میزان آسیب وارده به رنگ خودروی شما به حدی نیست که نیاز به متخصص داشته باشید پس می توانید در خانه نیز چنین کاری را انجام دهید. برای رفع آفتاب سوختگی ماشین می بایست مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: آماده سازی بدنه و تمیزکاری

رنگ بدنه را برای اطمینان از وجود پوشش شفاف بررسی کنید. اگر پوشش شفاف رنگ روی بدنه وجود نداشته باشد شما قادر به رفع آفتاب سوختگی نخواهید بود. اگر اکثر بخش ها مشکلی ندارند و تنها سطح رنگ از بین رفته است شما می توانید با این روش تا حد زیادی مشکل را رفع کنید.

مرحله دوم: پارک خودرو در فضایی با تهویه مناسب

از آنجایی که با مواد شیمیایی کار خواهید کرد بنابراین باید خودرو را در جایی که تهویه مناسب دارد پارک کنید. اگر هم در گاراژ سربسته این کار را انجام می دهید پس باید درب را باز بگذارید. همچنین بهتر است این کار را زمانی انجام دهید که دمای محیط نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد تا پولیش و واکس عملکرد خوبی داشته باشند.

مرحله سوم: شست و شوی بدنه با آب و صابون

در این مرحله می بایست خودرو را با آب و صابون بشویید تا هرگونه آلودگی روی بدنه رفع شود. استفاده از کارواش خانگی این کار را بسیار راحت تر خواهد کرد. نکته مهم اینکه بدون شستن بدنه اقدام به پولیش زدن نکنید زیرا در صورت وجود هرگونه آلودگی شاهد ایجاد خراش روی بدنه خواهید بود.

مرحله چهارم: خشک کردن بدنه

زمانی که کار شست و شو به پایان رسید خودرو را با پارچه ای میکروفیبری خشک کنید. تا زمانی که خودرو بطور کامل خشک نشده باشد نباید از پولیش استفاده کرد.

مرحله پنجم: استفاده از خمیر کلی clay برای حذف ذرات باقی مانده

از این خمیر برای زدودن ذرات خشن باقی مانده روی سطوح بدنه استفاده کنید. پس از پایان کار می توانید آن را پاک کنید. این خمیرها در اکثر فروشگاه ها وجود دارند. اگر آفتاب سوختگی ماشین شما جزئی باشد شاید همین خمیر کلی بتواند آن را قبل از فرایند پولیش کاری رفع کند.

مرحله ششم: استفاده از وسایل محافظتی قبل از پولیش کاری

همانطور که گفته شد شما با مواد شیمیایی سر و کار دارید و بنابراین نباید این مواد با پوست یا چشمان شما تماس داشته باشند. همواره از دستکش مخصوص و عینک ایمنی برای کار استفاده کنید.

مرحله هفتم: استفاده از سنباده مخصوص

اگر آفتاب سوختگی ماشین شما بسیار شدید است می توانید از سنباده مخصوص استفاده کنید اما اگر خودروی شما بصورت جزئی این مشکل را دارد نیازی به سنباده نخواهد بود. برای استفاده از سنباده می بایست آن را داخل آب فرو کرده و به آرامی روی نقاط آفتاب سوخته بکشید.

مرحله هشتم: استفاده از مایع ضد زنگ

مقداری مایع ضد زنگ مخصوص رنگ خودروی خود را تهیه کرده و سپس روی یک ابر اسفنجی بریزید و بصورت دورانی روی بدنه خودرو بکار ببرید تا کل بدنه با مایع ضد زنگ پوشانده شود. توجه داشته باشید که نباید از این ماده به مقدار زیاد استفاده کنید بلکه کافی است که بدنه خودرو مرطوب شود.

مرحله نهم: پولیش کاری

پولیش را روی یک پد میکروفیبر تمیز ریخته و آن را روی بخش های آسیب دیده رنگ خودرو بکار ببرید. این کار را نیز بصورت دورانی انجام دهید. برای پولیش کاری نباید از پارچه یا ابری که قبلا بکار رفته استفاده کنید. از یک حوله میکروفیبری تمیز برای پاک کردن باقی پولیش روی بدنه استفاده کنید. با اتمام کار احتمالا شاهد رنگ براق بدنه خواهید بود. اگر برخی بخش ها همچنان مات و رنگ و رو رفته بنظر می رسد پس احتمالا پوشش شفاف رنگ خودرو کاملا آسیب دیده است. اگر به رنگ شدگی بخش های مختلف بدنه اهمیت نمی دهید می توانید با مراجعه به یک نقاش حرفه ای بخش های آسیب دیده را رنگ کنید.

مرحله دهم: حفاظت از خودرو

برای محافظت از رنگ خودرو می توانید از واکس استفاده کنید. به این منظور واکس را به تمامی بخش های احیا شده رنگ بدنه بزنید و پس از اندکی فاصله آن را پاک کنید. اگر در نزدیکی بخش های آسیب دیده رنگ خودرو قطعات پلاستیکی وجود دارد آنها را قبل از واکس زدن با نوار محافظتی بپوشانید چراکه واکس می تواند رنگ این بخش ها را تغییر دهد.

مرحله یازدهم: پارک خودرو در فضاهای مسقف و سایه و شست و شوی منظم بدنه

در آخر باید گفت برای جلوگیری از تشدید آفتاب سوختگی ماشین و حفاظت از رنگ بدنه می بایست تا حد امکان خودرو را در فضاهای مسقف یا زیر سایه پارک کنید و اگر چاره ای جز پارک کردن آن زیر نور خورشید ندارید از چادر مخصوص خودروی خود استفاده نمایید. همچنین برای حفظ درخشش رنگ خودرو همواره شست و شوی منظم با مواد مناسب را از یاد نبرید.

رفع آفتاب سوختگی ماشین با سرکه

یکی دیگر از روش های ساده رفع این مشکل استفاده از آب و سرکه است. در این روش مقداری آب و سرکه را مخلوط کرده و با یک پارچه نرم به روی قسمت های آفتاب سوخته بکشید. البته نباید از این روش انتظار معجزه داشته باشید اما مخلوط آب و سرکه تا حدی می تواند به ترمیم رنگ خودرو کمک کند.

رفع آفتاب سوختگی ماشین نوک مدادی

معمولا خودروهایی با رنگ های تیره از جمله نوک مدادی بیشتر دچار پدیده آفتاب سوختگی می شوند. برای حل این مشکل می توانید روش های بالا یعنی شست و شوی بدنه با آب و صابون، خشک کردن بدنه، سنباده کشی برای رنگ های شدیدا آسیب دیده، استفاده از مایع ضدزنگ، پولیش کاری و نهایتا بکارگیری واکس را انجام دهید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید