مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس با اشاره به پرونده تخلفاتی ۴ شرکت موجود در لیست شرکتهای سهام عدالت در خصوص تاخیر در پرداخت سود این سهام گفت: این ۴ شرکت تا پایان خرداد باید سود سهامداران سهام عدالت را واریز میکردند. گفتنی است در اسفند ۱۴۰۲ خبر واریز سود سهام عدالت در رسانهها منتشر شد. البته این سود با سالهای قبل یک تفاوت داشت و تعداد ۸ شرکت سود خود را پرداخت نکرده بودند.
اما هم اکنون که حدود یک ماه نیز از خرداد میگذرد همچنان ۴ شرکت سود سهام عدالت را واریز نکردند. نفت بندر عباس، فجر انرژی خلیج فارس، گروه مپنا و نفت ستاره خلیج فارس ۴ شرکتی هستند که هنوز سود سهام عدالت را واریز نکرده اند.
گفتنی است، تاکنون ۵.۵ هزار ملیارد تومان سود در دست این شرکتها باقیمانده است که به غیر از هلدینگ خلیج فارس، سه شرکت دیگر هر کدام دلیلی برای عدم واریز سود سهام عدالت مطرح کردهاند. پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.
لازم به ذکر است، اگرچه پالایشگاه بندر عباس اعلام کرده، از مجموعه وزارت نفت طلبکار است و مپنا هم بابت فروش برق از وزارت نیرو طلب کار است، اما هیچ کدام از این دلایل برای سازمان بورس مورد قبول واقع نشده است و برای هر سه شرکت گزارش تخلف تهیه شده است و رای نهایی هم در خصوص آنها صادر شده است.
آخرین اخبار از واریز سود سهام عدالت
شرکت مخابرات ایران به تسویه اصل بدهی و خسارت تأخیر تأدیه بابت سود سهام عدالت به منظور موافقت با افزایش سرمایه آن شرکت ملزم شد.
چهارصد و بیست و یکمین جلسه هیأت واگذاری به ریاست سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سایر اعضا در سالن تلاش این وزارتخانه برگزار شد.
دستور کارهای این نشست ارائه گزارش در خصوص «تعیین تکلیف تعداد (۸۳) مورد از شرکتهای گروه (۱) یا (۲) فعالیت اقتصادی» موضوع مصوبه ۲۴ اردیبهشت سال جاری، اتخاذ تصمیم در خصوص «اصلاح آئین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی»، اتخاذ تصمیم در خصوص «اصلاح آئین نامه اجرایی نظام اقساطی واگذاری و نحوه دریافت بهای حقوق قابل واگذاری»، اتخاذ تصمیم در خصوص «تمدید مهلت ۴ ماهه جابجایی تضامین تسهیلات ارزی موضوع قرارداد واگذاری ۱۲.۰۶ درصد سهام شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند بابت رد دیون به سازمان تأمین اجتماعی»، اتخاذ تصمیم در خصوص اصلاح بند (۹) مصوبه ۲۴ اردیبهشت سال جاری مبنی بر «الزام شرکت مخابرات ایران به تسویه اصل بدهی و خسارت تأخیر تأدیه بابت سود سهام عدالت به منظور موافقت با افزایش سرمایه آن شرکت»، اتخاذ تصمیم در خصوص «تعیین نرخ سود فروش اقساطی واگذاریها و نرخ وجه التزام به عنوان خسارت تأخیر تأدیه سال ۱۴۰۳» بود.
در ادامه این نشست نیز برخی از موارد جلسه گذشته ۱۱ تیر ماه سال جاری هیأت واگذاری از جمله تفویض اختیار صدور مجوز مرتبط با افزایش سرمایه شرکت «پالایش گاز پارسیان» و «پالایش گاز فجر جم»، «تعیین تکلیف قطعیت معامله و نوع ضمانت نامه دریافتی از خریداران سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس»، گزارش ارزیابی سهام شرکتهای «ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس و سرمایه گذاری ساختمان ایران» بررسی شد.
نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
بر اساس این گزارش، تمامی خدمات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هیچگونه وجهی نیست.
بر اساس این گزارش، وراث متوفیان سهام عدالت بعد از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» و مشخص شدن زمان تشکیل پرونده برای آغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث میبایست به یکی از بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» یا کارگزاریهای منتخب « مراجعه کنند.
روند ثبت درخواست در میراث
افزون بر این، یکی از وراث که حتماً باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تأیید زمان تشکیل پرونده میتوانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.