سمبوسه غذایی است که ریشه آبادانی دارد بر این اساس سمبوسه سرو بیشتری را در مناطق جنوب ایران دارد، سمبوسه با سس قرمز ترکیب بسیار جذابی دارد و طرز تهیه آن بسیار آسان و سریع است.
سمبوسه در کنار فلافل و سوسیس بندری و همبرگر در حال حاضر وعده ایی فست فودی محسوب می شود که اکثرا در بازارها به تعداد زیادی می توان مشاهده نمود و همچنین انواع مختلفی مانند سمبوسه رولی و سمبوسه جنوبی و هم
سمبوسه غذایی جنوبی
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی را شروع میکنیم با ابتداییترین مرحله که باید مواد و مقدار گفته شده را آماده کنید :
مواد لازم سمبوسه برای ۲ نفر
سیب زمینی ۳ عدد
پیاز ۱ عدد
نان لواش به تناسب مواد
روغن به تناسب مواد
زرد چوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن به مقدار لازم
جعفری به مقدار لازم
طرز تهیه سمبوسه
همراه با دستور تهیه سمبوسه خانگی نمناک باشید تا مرحله به مرحله با همراهی شما بهترین سمبوسه خانگی را تهیه کنیم :
مرحله اول :آبپز کردن سیب زمینی سمبوسه
مرحله اول :برای درست کردن سمبوسه ابتدا باید سیب زمینی ها را پوست گرفته سپس نگینی خرد کنید و بعد آبپز کنید و یا با پوست سیب زمینی را آبپز کنید. سیب زمینی ها را به همراه آب، نمک و کمی روغن بپزید. دلیل افزودن نمک و روغن به سیب زمینی این است که در هنگام پخت اگر سیب زمینی شکاف پیدا کرد و یا اینکه آب داخل آن نفوذ کرد سیب زمینی مزه دار شده باشد و مزه آب به خودش نگیرد.
مرحله دوم :سرخ کردن پیازها
در فاصله ای که سیب زمینی ها آبپز می شوند، پیازها را خرد کنید و در ظرف مورد نظر سرخ کنید اما اجازه ندهید که پیاز ها خیلی خشک شود و در آخر تفت دادن پیاز ها کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید تا پیاز ها خوش رنگ و طلایی شوند.
مرحله سوم :اضافه کردن سبزی و ادویه به سمبوسه
بعد از اینکه سیب زمینی ها به پخت رسید و سرد شد آن را با گوشت کوب له کنید و مواد سمبوسه را که شامل (سیب زمینی، پیاز و همچنین سبزی های معطر ساطوری شده) می شود را به همراه (کمی نمک، فلفل و زردچوبه با هم ترکیب کنید و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم :مثلثی کردن نان سمبوسه
می توانید مواد سمبوسه را داخل نان بریزید و نان را رول کرده و سرخ کنید، همچنین می توانید نان سمبوسه ها را مثلثی برش زده و سرخ کنید وقتی موادتان آماده شد باید نان های لواش را برش بزنید اگر میخواهید سمبوسه های بزرگ درست کنید باید نان ها را به صورت طولی و اگر سمبوسه های کوچک آنها را به صورت عرضی برش بزنید.
حالا برای پیچیدن سمبوسه از مواد بردارید و یک سمت نان قرار دهید و به حالت مثلثی نان را بپیچانید.
این مثلث چند چرخ می خورد تا تمام اضلاع آن بسته شود فقط اگر لب های نان ها خشک بود کمی مرطوبش کنید تا نان موقع کار نشکند.
مرحله پنجم :سرخ کردن سمبوسه ها
پس از پیچاندن سمبوسه ها آنها را در روغنی که حدود نیم سانت از سطح ظرف را پر کرده سرخ کنید. فقط دقت کنید برای اینکه سمبوسه ها باز نشن از سمتی که پیچیده شده اند، داخل روغن قرار دهید.
مرحله نهایی :گرفتن روغن اضافه سمبوسه ها
وقتی سمبوسه ها سرخ شدند طرف دیگر آن را سرخ کنید و بعد از سرخ شدن روغن اضافه آن را با کاغذ خشک کن و یا قرار دادن بر روی صافی بگیرید.
نکاتی برای خوشمزه تر کردن سمبوسه
به مواد سمبوسه میتوانید سیب زمینی نگینی شده و یا آبپز و له شده اضافه کنید.
برای خوشمزه تر کردن و تندتر کردن سمبوسه می توانید مقدار کمی فلفل سبز تند را به همراه بقیه مواد تفت دهید.
شما میتوانید بهجای نون لواش خودتان خمیر آن را با مخلوط کردن مقداری آرد و آب تهیه نمایید.
استفاده از نان یوفکا یا فیلو باعث می شود که سمبوسه ها روغن کمتری به خود بگیرند و سریع تر سرخ شوند.
برای تهیه سمبوسه میتوانید از سوسیس های خانگی هم استفاده کنید. که در این صورت باید فلفل را از دستور آن حذف کنید.
ادویه های مخصوص سمبوسه را می توانید از عطاری ها تهیه کنید.
سمبوسه غذایی سالم برای بچه مدرسه ای ها و دانشجویان است.
سمبوسه ها را با سس قرمز لذیذ تر میل کنید.