رئیس کارگروه آرد و نان، گفت: با آزادسازی نرخ آرد و نان پیش بینی میشود که مصرف ۳ میلیون تن کاهش یابد و از طرفی آزادسازی نرخ آرد در ارتقای کیفیت نان موثر است.
محمدجواد کرمی اظهار داشت: سالانه ۱۰.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی است که براین اساس سالانه ۲۴۰ همت یارانه معیشتی به واحدهای خبازی داده میشود.
وی گفت: در شرایط کنونی سالانه ۱۰ تا ۱۰.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی است که برای این میزان دولت ۲۴۰ همت یارانه به نانوایان پرداخت میکند، در حالیکه این میزان یارانه پرداختی عایدی در بر نداشته است.
او با بیان اینکه آزادسازی نرخ و پرداخت یارانه مستقیم تنها راهکار جلوگیری از رانت و فساد در حوزه نان است، افزود: با آزادسازی نرخ آرد و نان پیش بینی میشود که مصرف ۳ میلیون تن کاهش یابد و از طرفی آزادسازی نرخ آرد در ارتقای کیفیت نان موثر است.
کرمی ادامه داد: زمانیکه دولت هرکیلو گندم با نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری میکند و سپس با نرخ ۶۰۰ و ۹۰۰ تومان در اختیار واحدهای نانوایی و با قیمت ۱۲ هزار تومان در اختیار صنف و صنعت قرار میدهد، بدیهی است که رانت ایجاد میشود و راهکار رفع این بحران یکسان سازی نرخ آرد و نان است.
رئیس کارگروه آرد و نان با بیان اینکه هوشمندسازی نان در کاهش مصرف گندم تاثیری نداشته است، گفت: تجهیز واحدهای خبازی به کارتخوان تنها منجر به شمارش نان شده است و تاثیری در کاهش میزان گندم واحدهای خبازی نداشته است. حال انتظار میرود همانند نانهای صنعتی، طرح یکسان سازی برای نانهای سنتی اتفاق بیفتد و دولت یارانه بصورت مستقیم پرداخت کند.
علیرضا محمدی رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان از اعمال سومین مرحله بهروز رسانی اطلاعات اقتصادی خانوارها در مهرماه خبر داد و اظهار داشت: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان با دریافت و پایش دادههای اقتصادی جدید خانوارها از سوی دستگاههای مختلف، براساس شاخصها و متغیرهای اقتصادی و رفاهی میزان وسع خانوارها را دریافت و بهروزرسانی میکند.
وی با اشاره به بند “د” تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ که براساس آن، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است ضمن به روزرسانی دادهها، دو بار در سال با اتکا به دادههای متقن و ثبتی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و واقعیتهای اقتصادی کشور، درآمد سرانه خانوارها و قدرت خرید مردم، نسبت به شناسایی گروههای مشمول حمایت و مشمولان ماده ۱۳ قانون حّمایت از خانواده و جوانی جمعیت و برقراری حمایتهای یارانهای آنها و اعلام حذف گروههای پردرآمد از حمایتهای یارانهای اقدام کند، اظهار کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز به بهروزرسانی دادههای خانوارها اشاره و تاکید شده است.
وی با بیان اینکه آخرین به روزرسانی دادههای اقتصادی خانوارها در دیماه سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاده است، گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، قرار بر این بوده که شهریورماه سال ۱۴۰۳ نیز مرحله بعدی ثبت و اعمال به روزرسانی اقتصادی خانوارها اتفاق بیفتد، از همین رو پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اقدام به دریافت و پایش دادههای اقتصادی جدید خانوارها از سوی دستگاههای مختلف کرده تا براساس شاخصها و متغیرهای اقتصادی و رفاهی میزان وسع خانوارها را بادریافت دادهها نسبت به بروزرسانی و اعمال دهک جدید اقدام کند.
محمدی در این میان نیز از عدم ارسال داده خانوارها از سوی برخی دستگاهها از جمله بانک مرکزی خبر داد و گفت: بانک مرکزی یکی از دستگاههای مهم دادهای محسوب میشود، اما تاکنون اطلاعات بانکی به این پایگاه برای این مرحله نرسیده است.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در همین راستا از اعمال سومین مرحله به روزرسانی اطلاعات اقتصادی خانوارها در اواخر شهریور یا مهرماه خبر داد و یادآور شد: طبق آئیننامه اجرایی بند الف، جز ۶، تبصره ۸ قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳، در سال جاری وسعسنجی، رتبهبندی و دهکبندی خانوارها، براساس شاخصهای دریافتی از سوی دستگاهها امسال برعهده وزارت تعاون و تصمیمگیری برای حذف یا اضافه افراد مشمول با سازمان هدفمندی یارانههاست که البته به دلیل تغییرات در دولت، نهایی شدن آیین نامه مذکور به تعویق افتاد و قرار است در هفته آتی پس از نهایی شدن و به محض ابلاغ، نسبت به اعمال دهکهای جدید اقدام شود.