🔥278

خبر خوش درباره سهام عدالت متوفیان | انتقال سهام عدالت به وراث + لینک

رئیس سازمان بورس از تعیین تکلیف سامانه انتقال سهام عدالت به وراث تا اواخر شهریور خبر داد.


سهام عدالت

سهام عدالت یکی از بزرگترین برنامه‌های توزیع سهام در کشور ایران است که در سال 1389  آغاز شد. سهام عدالت در جوامع از نظر اجتماعی و اقتصادی عادلانه شناخته می‌شود، زیرا به همه افراد اجازه می‌دهد تا به درآمد و ثروت منصفانه دست یابند.این برنامه با هدف بهره‌مندی شهروندان از عملکرد سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی به صورت سهام درآمدنی توسعه یافت و تاکنون چندین دوره توزیع سهام عدالت انجام شده است.بعد از ابلاغ مصوبه جدید شورای‌عالی بورس به‌زودی مجامع شرکت‌های استانی سهام عدالت که ۳۰ ماه متوقف بودند، برگزار خواهد شد، کارشناسان معتقدند این موضوع می‌تواند موجب ایجاد موج جدیدی از عرضه‌ها در بازار سرمایه شود.در ادامه به آخرین خبر از سهام عدالت می پردازیم.
رئیس سازمان بورس از تعیین تکلیف سامانه انتقال سهام عدالت به وراث تا اواخر شهریور خبر داد.
عشقی رئیس سازمان بورس گفت: بحث انتقال دارایی‌های وراث سهام عدالت و بحث سود‌هایی که بعد از فوت شخص در حساب‌های سپرده گذاری مرکزی مانده است به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.

او افزود: سامانه آماده شده و تلاش این است که تا آخر شهریور اعلام کنیم که به مرور وراث متوفیان با در دست داشتن مدارک لازم به شرکت‌های کارگزاری مراجعه کنند.

رئیس سازمان بورس گفت: همین طور مذاکراتی که با دفتر قضایی داشتیم که دفاتر الکترونیکی قضایی مجدد اعلام آمادگی کردند که به این فرآیند کمک کنند در نهایت به امید خدا از اواخر شهریور این فرآیند آغاز خواهد شد.

انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان چگونه است؟

‌می‌دانیم بیش از ۴۹ میلیون نفر از مردم عزیز کشورمان مشمول سهام عدالت بوده‌اند؛ بنابراین احتمالاً سهام عدالت در ماترک اکثر متوفیان وجود دارد. انتقال سهام عدالت متوفی به وراث پیش از هر چیز به گواهی انحصار وراثت نیاز دارد.
در گواهی انحصار وراثت در واقع ورثه متوفی به صورت قانونی مشخص می‌شوند. مراجعه به هیچ یک از ادارات و سازمان‌های دولتی بدون داشتن گواهی حصر وراثت برای وراث امکان پذیر نیست. به عبارت بهتر، انحصار وراثت برای سهام عدالت باید اولین اولویت وراث باشد.

در این قسمت مراحل انحصار وراثت سهام عدالت متوفی را به صورت گام به گام شرح می‌دهیم. در گام اول ورثه باید استشهادیه محضری انحصار وراثت را در یکی از دفاتر اسناد رسمی تکمیل نمایند. تکمیل فرم استشهادیه به امضای ۳ نفر شاهد نیاز دارد. پس از آن دفترخانه فرم استشهادیه را برای ورثه گواهی می‌نماید.

سپس وراث با مراجعه به یکی از دفاتر الکترونیک خدمات قضایی، می‌بایست نسبت به تکیمل دادخواست صدور گواهی انحصار وراثت اقدام نمایند. پس از آن یک آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار چاپ می‌شود. انتشار آگهی در روزنامه به عهده شورای حل اختلاف می‌باشد و هزینه‌ای برای ورثه نخواهد داشت. علت انتشار آگهی این است که اگر شخص ذینفع دیگری وجود دارد، خود را معرفی نماید. در نهایت پس از یک ماه، گواهی توسط شورای حل اختلاف صادر می‌شود. لازم به ذکر است که ورثه باید به شورای حل اختلاف حوزه آخرین محل سکونت متوفی مراجعه نمایند.

هزینه انحصار وراثت سهام عدالت
هزینه انحصار وراثت سهام عدالت متوفی در سال ۹۹ تقریباً ۲۰۰ هزار تومان است. مبلغ مذکور باید در یکی از دفاتر خدمات قضایی پرداخت گردد.

مدارک لازم برای انحصار وراثت سهام عدالت متوفی
گواهی فوت متوفی
استشهادیه محضری
شناسنامه متوفی
عقدنامه یا رونوشت آن
شناسنامه وراث
وصیت نامه متوفی (در صورت وجود)

سهام عدالت
سهام عدالت

نحوه دریافت سهام عدالت متوفیان
دریافت گواهی حصر وراثت لازم است، اما کافی نیست. حال باید به این موضوع بپردازیم که سهام عدالت متوفیان را چگونه بگیریم. وراث باید به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه نمایند.

در دفتر پیشخوان با ارائه مدارکی که در ادامه بیان خواهیم کرد، وراث نسبت به امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت متوفی اقدام می‌نمایند. لازم به ذکر است که برای امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت حضور همه وراث الزامیست. البته ممکن است برای یک یا چند نفر از ورثه بنا به دلایلی امکان حضور در دفتر پیشخوان فراهم نباشد. در چنین مواردی می‌توانند با تنظیم یک وکالت‌نامه محضری، امضای تقسیم‌نامه را به وکیل خود بسپارند.

مدارک لازم برای سهام عدالت متوفی
وراث برای مراجعه به دفتر پیشخوان جهت دریافت سهام عدالت متوفی باید مدارک زیر را همراه داشته باشند:

اصل کارت ملی ورثه متوفی
کد ملی متوفی
تاریخ تولد متوفی
اصل گواهی انحصار وراثت
نشانی و کد پستی محل سکونت یکی از ورثه
شماره شبای حساب بانکی ورثه
وراث محترم برای دریافت آخرین اخبار مربوط به سهام عدالت متوفیان می‌توانند به سایت پایگاه رسمی اطلاع رسانی سهام عدالت به نشانی samanese.ir مراجعه نمایند. همچنین جهت دریافت مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان مالیاتی امدادتکس می‌توانید با شماره تلفن‌های مشخص شده در سایت تماس بگیرید. پیگیری اطلاعیه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی (سجام) و سازمان خصوصی سازی نیز خالی از لطف نیست.

زمان واریز سود سهام عدالت متوفیان
زمان واریز سود دقیقاً مطابق تاریخ سررسید‌هایی است که سود سهام عدالت برای عموم مشمولان پرداخت می‌شود. سود تعلق گرفته به وراث نیز در تاریخ سررسید به شماره شبای بانکی وراث واریز می‌گردد.

آزادسازی سهام عدالت
برای آزادسازی سهام عدالت، متقاضیان محترم باید به نشانی اینترنتی panel.sahamedalat.ir مراجعه نمایند.

انتقال سهام عدالت متوفی به وراث پیش از هر چیز به گواهی انحصار وراثت نیاز دارد. در گواهی انحصار وراثت در واقع ورثه متوفی به صورت قانونی مشخص می‌شوند. مراجعه به هیچ یک از ادارات و سازمان‌های دولتی بدون داشتن گواهی حصر وراثت برای وراث امکان پذیر نیست. به عبارت بهتر، انحصار وراثت برای سهام عدالت باید اولین اولویت وراث باشد.

از کجا بفهمیم متوفی مشمول سهام عدالت بوده است؟
برای این منظور وراث متوفی می‌توانند به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کنند. با وارد کردن اطلاعات خواسته شده، می‌توان از مشمول بودن متوفی در طرح سهام عدالت استعلام دریافت کرد.

آیا برای امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت حضور همه وراث الزامیست؟
بله. حضور همه وراث یا وکیل یا نماینده قانونی آن‌ها الزامی می‌باشد. چنانچه حتی یک نفر از وراث حضور نداشته باشد و برای خود وکیل هم معین نکرده باشد، امکان انجام کار سایر ورثه نیز وجود نخواهد داشت.

آیا امکان انتقال سهام عدالت متوفی به یک شخص دیگر وجود دارد؟
هر یک از ورثه می‌توانند قدرالسهم خود را به نام شخص دیگری که نامش در گواهی انحصار وراثت ذکر شده باشد انتقال دهد. اما انتقال قدرالسهم به شخص دیگری که جزو وراث نیست امکان پذیر نمی‌باشد.

آیا وکیل می‌تواند تقسیم‌نامه سهام عدالت را بجای وراث امضا کند؟
بله. وکیل با در اختیار داشتن وکالت‌نامه محضری از ورثه می‌تواند تقسیم‌نامه را امضا نماید. انجام این امر توسط ولی، قیم و کفیل وراث نیز امکان پذیر می‌باشد.

آیا برای مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت برای وراث مهلت زمانی وجود دارد؟
خیر. هنوز محدودیت زمانی برای مراجعه به دفاتر پیشخوان تعیین نشده است. اما به وراث محترم توصیه می‌کنیم در اسرعوقت نسبت به امضای تقسیم‌نامه اقدام نمایند.

پس از امضای تقسیم‌نامه اقدام بعدی وراث چه باید باشد؟
پس از امضای تقسیم‌نامه کار وراث به پایانرسیده است و اقدام بعدی وجود ندارد. از این پس ورثه می‌توانند از سود و مزایای سهام عدالت متوفی بهره‌مند شوند.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید