خبر مهم برای سهامداران | برای این افراد سود سهام عدالت ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیونی واریز می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم ارائه سهام عدالت به جاماندگان از مسیر خصوصی‌سازی شرکت‌های بزرگ دولتی، گفت: شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی، وظیفه خصوصی سازی و واگذاری شرکت‌های بزرگ دولتی را بر عهده دارد.


سهام عدالت

«فتح‌اله توسلی» با بیان اینکه تلاش داریم تا از این محل منابع لازم برای ارائه سهام عدالت به جاماندگان را فراهم کنیم، افزود: هرچند دو نماینده از مجلس نیز به عنوان ناظر در شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی حضور دارند اما در سه تا چهار سال گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات، موضوع واگذاری بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت به درستی اتفاق نیفتاده و موجب شده سهام عدالت جاماندگان هم پیگیری نشود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر چندین میلیون نفر هیچ سهمی از سهام عدالت دریافت نکرده‌اند و این موضوع به چالش تبدیل شده است.

توسلی، از آمادگی مجلس برای رفع مسائل مربوط به برگزاری مجامع استانی سهام عدالت خبر داد و گفت: مجلس به‌ویژه کمیسیون اقتصادی آن آمادگی خود را برای حل مشکلات مربوط به برگزاری مجامع استانی سهام عدالت اعلام می‌کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد نخستین اقدام برای حل این مشکل، اجرای کامل و جدی اصل ۴۴ قانون اساسی است تا شاهد اجرای کامل مقررات مربوط به سهام عدالت و برگزاری مجامع استانی باشیم.

سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

ولی اله جعفری در مورد سرنوشت واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱، افزود: بخشی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد ۱۴۰۱ سال گذشته در دو نوبت آذر و اسفند ۱۴۰۲ واریز شد و قرار شد، بخش سوم در سال جاری پرداخت شود که متاسفانه هنوز مپنا به عنوان یک شرکت سرمایه‌پذیر سود سهامداران عدالت را نداده است، ‌ در حالی که همین شرکت سود سایر سهامدارانش را سر وقت پرداخت کرده است.

وی اضافه کرد: گروه مپنا با این که سود ۷۵ درصد سایر سهام‌داران عادی را پرداخت کرده، اما سود بقیه ۲۵.۰۶ درصد سهام‌داران مربوط به عدالت را به بهانه داشتن طلب از دولت نپرداخته است و در آخرین نامه سازمان بورس اعلام کرده که سود سهام‌داران عدالت را به شکل قسطی پرداخت خواهد کرد.

بر اساس گزارش گروه مپنا، ‌ ترکیب سهام‌داران مپنا شامل ۴۷.۶۲ درصد سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب، ۱۵.۶۶ درصد شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی (۳۰ شرکت)، ‌ ۹.۴ درصد سهام عدالت (روش مستقیم)، ۱۰.۹۶ درصد شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مپنا، ‌ ۹.۶۲ درصد سایر سهام‌داران (شامل سهام وثیقه، ‌ افراد حقیقی و حقوقی)، ۵.۵۷ درصد بانک پاسارگاد و ۱.۱۶ درصد شرکت صادرفر (سهامی خاص) است که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران را به موقع داده و سود ۲۵.۰۶ درصد سهام‌داران عدالت (روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم) را گرو نگه داشته تا طلب ادعایی خود را از دولت واصل کند، ‌ در حالی که به گفته کارشناس نیرو، هر ماه مبلغ قابل توجهی بابت برق تحویلی نیروگاه های مپنا دریافت می‌کند.

به گفته ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، سودهای دریافتی مرحله سوم سایر شرکت های سرمایه‌پذیر به جز مپنا دریافت شده و اکنون ۲۴ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت در شرکت سپرده‌گذاری تجمیع شده و منتظر واریز سود مرحله سوم مپنا است تا به صورت یکجا برای ذینفع نهایی پرداخت شود.

جعفری در مورد سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت نیز گفت: با مصوبه شورای عالی بورس، ‌شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وتسویه وجوه به شرکت‌های سرمایه‌پذیر عدالت نامه می‌نویسد که سود سال مالی ۱۴۰۲ خود را واریز کنند که پس از تجمیع سودها به حساب سهامدار نهایی عدالت واریز می‌شود.

وی این نکته را هم تاکید کرد، ‌ هنوز طبق قانون فرصت برای واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت تا آخر سال جاری باقی مانده است.

پاشنه آشیل تمام بازارهای مالی جهان، ریسک‌های سیستماتیک است. چرا که هیچ متر و معیاری برای سنجش آن‌ها در تصمیمات وجود ندارد و حتی زمان تحمیل آن‌ها نیز معمولا غیرمتقربه و اتفاقی است. طبیعتا این ریسک‌ها می‌تواند کلیت یک بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد و روند نزولی را حکم فرما کند.

سود سهام عدالت ۱۴۰۱، طبق روال عادی باید تا پایان سال ۱۴۰۲ پرداخت می‌شد، اما در حالی که نصف سال ۱۴۰۳ را پشت سر گذاشته‌ایم هنوز از قسط سوم سود سهام عدالت خبری نیست.

پرداخت سود سهام عدالت در سه مرحله اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسید، چون شرکت‌های بورسی نتوانستند در موعد مقرر سهم خود را بدهند. سهام‌داران سود مرحله نخست و دوم را به ترتیب در ابتدای زمستان و انتهای سال گذشته دریافت کردند و واریز مرحله سوم با مجموع رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان به سال ۱۴۰۳ موکول شد. هفت ماه از سال گذشته است و طبق آخرین اخبار، اختلاف حساب شرکت مپنا با دولت را عامل بدقولی در پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت معرفی کرده‌اند.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید