روانشناسی شخصیت | با این ترفند برای همه دوست داشتنی و محبوب می‌شوی!

به کمک این ترفند در هر مکالمه‌ای دل اطرافیانتان را بدست خواهید آورد.


محبوب

مکالمه دو طرفه یکی از هنر‌های مهم در برقراری ارتباط است. گفتگو‌های خوب با دوستان بسیار مهم است و حتی به افزایش میزان شادی در زندگی نیز کمک می‌کند. برای یک مکالمه سالم مهم است که بجای فکر کردن به منافع شخصی خود به منافع جمعی فکر کنید. مهم نیست چه کسی مقابل شما ایستاده است، در گفتگو با عزیزانتان به خود مانند یک تیم نگاه کنید.

با این حال چگونه می‌توان چنین مکالمه‌ای داشت؟ نکته مهم در این نوع مکالمه سوالی است که از طرف مقابلتان می‌پرسید. این سوال می‌تواند باعث شود طرف مقابل با احساس بهتری به صحبت ادامه دهد. لازم است این سوال درباره زندگی و تجربیات طرف مقابل باشد و با حس همدلی پرسیده شود.

زندگی مانند یک سری بازی است. هر فرد برد و باخت‌های مختلفی را در زندگی تجربه می‌کند. هدف این ترفند روانشناسی پرسیدن سوالی است که طرف مقابل را وادار می‌کند درباره موفقیت‌های شخصی خود صحبت کند. در حین صحبت درباره تجربیات مثبت فرد مقابل قطعاً حس و حال خوبی را تجربه می‌کند و ناخودآگاه این حس و حال خوب را با حضور شما مرتبط خواهند دانست.

انجام این ترفند چندان پیچیده نیست، اما برای پرسیدن سوال مناسب نیاز به مهربانی، توجه و فروتنی است. کشف پیروزی‌های دیگران و سوال پرسیدن درباره این تجربه‌ها نیاز به توجه زیادی دارد. پیش از امتحان کردن این ترفند مهم است که فرد یاد بگیرد چگونه شنونده خوبی باشد و بدون فکر کردن به زندگی و تجربیات شخصی خودش به صحبت‌های دیگران گوش بدهد. شنونده خوبی بودن نیز یک هنر ارتباطی مهم است که نیاز به تواضع و فروتنی دارد. فرد باید موفقیت‌های خود را کنار بگذارد و بدون هیچ پیش داوری به طرف مقابل گوش بدهد.

تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد در حین مکالمه تنها ساکت بودن از فرد یک شنونده خوب نمی‌سازد. نکته مهم پرسیدن سوالات مرتبط و مناسب و تعامل با شخص مقابل است. تمام افراد در زندگی خود تجربه‌های سخت و خاطرات غم‌انگیزی دارند بنابراین اگر در حین گفتگو به موفقیت‌های آنها اشاره شود و مشتاقانه درباره دستاوردهایشان پرسیده شود، قطعاً حس خوبی نسبت به شخص مقابل و گفتگویشان پیدا خواهند کرد.

نکته طلایی در برقراری ارتباط موثر

خود واقعی‌تان باشید

واقعی باشید، شفاف باشید و خودتان باشید… منظور من خود واقعی شماست. بیشتر مردم برای نشان دادن خودشان به شکلی که واقعاً نیستند انرژی زیاد و باورنکردنی صرف می‌کنند. بیشتر حرف‌ها و سخنان آن‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران است و فکر می‌کنند که دیگران نیز آن‌ها را باور می‌کنند! واقعیت این است که هیچ‌کس نمی‌تواند برای همیشه تظاهر کند و دیگران را برای مدت‌زمان طولانی فریب دهد. اطمینان دارم که شما هم افرادی را ملاقات کرده‌اید که در دیدار اول به‌شدت شما را تحت تأثیر قرار داده‌اند اما پس از مدتی متوجه شدید که آن‌ها همان چیزی نیستند که می‌گویند و از خودشان نشان می‌دهند. به‌قول‌معروف از کوزه همان برون تراود که اوست!

 همیشه مثبت باشید

شکایت کردن و غُرغُر کردن بسیار آسان است. همه می‌توانند از وضع موجود شکایت کنند، مشکلات را بشمارند و از بی‌مسئولیتی و بی‌کفایتی دیگران انتقاد کنند. اگر دقت کنید ما معمولاً جذب افراد باروحیه و مثبت اندیش می‌شویم، نه افرادی که همیشه مشغول گله و شکایت از روزگار هستند. جالب اینجاست بدانید که پروردگار عالم نیز درهای رحمت، برکت و فراوانی را به‌سوی بنده‌ای باز می‌کند که جنبه‌های مثبت زندگی‌اش را شکر گذاری می‌کند و به خاطر نعمت‌ها و موهبت‌هایش سپاسگزار است. روزانه سه مورد از چیزهایی که به خاطر خداوند را سپاسگزار هستید روی یادداشت کنید و ببینید چقدر زندگی شما تغییر خواهد کرد.

بنابراین سعی کنید در شرایط مختلف یک فرد مثبت نگر و باانرژی باشید. البته این موضوع بدین معنا نیست که شما باید تحت هر شرایطی بخندید و شوخی کنید، اما لازم است که سعی کنید در هر شرایطی به نکات مثبت توجه بیشتری داشته باشید.

تا می‌توانید حسن‌جویی کنید!

حسن‌جویی کردن دقیقاً مشابه هدیه دادن به دیگران است!

جالب است بدانید یکی از بهترین‌های تکنیک‌های متقاعدسازی حسن جویی و تعریف واقعی از افراد هست. چرا؟

‌چون وقتی از کسی حسن جویی می‌کنید، ازنظر ذهنی آمادگی بیشتری برای شنیدن بقیه‌ی صحبت و درخواستتان پیدا می‌کند.

دست بخشش داشته باشید

قبل از اینکه از دیگران درخواست داشته باشید، چیزی را به آن‌ها ببخشید و ارائه کنید. بسیاری از مردم فقط در فکر این هستند که از دیگران سود و منفعت ببرند و از اینکه چرا در شرایط بحرانی دیگران به کمکشان نمی‌آیند تعجب می‌کنند!

اگر دائم به این فکر باشید که به دیگران سود برسانید و کمک کنید، روابط خود را با آن‌ها گسترش ‌می‌دهید و دوستانی را پیدا می‌کنید که همیشه به یاد شما خواهند بود.

حساب بانکی عاطفی را پر کنید!

تام راث در کتاب معروف «سطل شما چقدر پر است؟» به این موضوع اشاره می‌کند که به روابط خود با دیگران به چشم یک حساب پس‌انداز بانکی نگاه کنید. هرچقدر در این حساب بیشتر بریزیم، هنگامی‌که به آن نیاز داریم بیشتر در اختیار خواهیم داشت. اما اگر حساب بانکی روابط شما خالی باشد، در مواقع نیاز نیز چیزی نخواهید داشت که از آن برداشت کنید!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید