مرتضی موصلی امروز، ۱۷ مهرماه در نشست با مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس گفت: یکی از رویکردهای اصلی کمیته امداد امام خمینی(ره)، توانمندسازی مددجویان و جامعه هدف و ایجاد درآمد پایدار برای آنان است.
وی افزود: توانمندسازی مددجویان در بخش اقتصادی با محوریت اشتغال و کسب و کارهای خرد برای ایجاد و افزایش ارزش افزوده را همواره در دستور کار قرار دادهایم.
موصلی با بیان اینکه در سال گذشته ۷ هزار خانوار از مدجویان کمیته امداد در فارس با اعطای تسهیلات طرحهای اشتغالزا از پوشش این نهاد خارج شدهاند، گفت: امسال نیز برنامههای مختلفی در همین راستا در دست اجرا داریم.
مدیرکل کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) استان فارس همچنین از ارائه تسهیلات به کارفرمایان و واحدهای تولیدی و صنعتی که مددجویان و جامعه هدف این نهاد را بهکار گیرند، خبر داد و گفت: کارفرمایان بنگاههای اقتصادی، به ازای بهکارگیری هر نفر از مددجویان ۱۵۰ میلیون تومان از اعتبارات قرضالحسنه بهرهمند میشوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این جلسه بر گسترش همکاریها به منظور ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان و جامعه هدف کمیته امداد در واحدهای تولیدی و صنعتی تاکید کرد و گفت: در این زمینه از تمام ظرفیتها برای تحقق این موضوع استفاده میکنیم.
سیدمسعود عظیمی با بیان اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی از جذب و بهکارگیری نیروهایی که مهارت داشته باشند استقبال میکنند، بر برنامهریزی به منظور ارائه آموزشهای مهارتی به مددجویان جویای کار تاکید کرد و گفت: در این زمینه از ظرفیتهای مرکز آموزش ارتقای مهارت فنی و حرفهای شهرک صنعتی بزرگ شیراز نیز میتوان استفاده کرد.
وی در ادامه از دیگر موارد همکاریهای مشترک را حمایت از برگزاری رویدادهای استارتاپی برشمرد و افزود: در برگزاری رویدادهای استارتاپی با محوریت توانمندسازی ایدههای برتر مددجویان تحت حمایت کمیته امداد نیز در گذشته برنامههای مشترکی انجام شده که این رویدادها در آینده نیز مورد حمایت این شرکت قرار خواهد گرفت.
طبق ابلاغیه جدید بانک مرکزی و باتصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال گذشته ودر جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، حساب یارانه و سهام عدالت را ضامن پرداخت تسهیلات بانکی کردند.
این طرح که در سال گذشته به تصویب رسیده بود ولی به دلیل عدم ضمانت اجرایی کافی به درستی پیاده سازی نشد. ضامن قرار دادن کارت یارانه به خاطر پوشش کمی که دارد دارای مخالفان زیادی است زیرا اکثر وام ها مانند وام ازدواج و .. اقساطی بیشتر از یارانه مصوب را دارند بر همین اساس نمیتوان صرفا با حساب یارانه و یا سهام عدالت وام های مبالغ بالا را ضمانت کرد.
طبق ابلاغیه جدید بانک ها باید برای پرداخت این نوع وام یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند.
شرایط وام ۳۰۰ میلیونی
افتتاح حساب قرض الحسنه
کارمزد ۴ درصد
بازپرداخت ۵ ساله
اعتبار حساب
سپرده گذاری مدت دار
ضامن رسمی
بانک های ملی، سپه و رسالت به عنوان بانک های عامل برای پرداخت این وام معرفی شده اند و هریک از این بانک ها شرایط خاصی را برای متقاضیان در نظر می گیرند.
طبق اطلاعات بدست آمده دریافت این تسهیلات فرایندی حداقل سه تا شش ماهه خواهد داشت.
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانکها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. با این حال وام یک میلیون تومانی برای متقاضیان در نظر گرفته شد و اقساط آن از حساب یرارانه پرداخت می شد. همچنین بانک کشاورزی در اواخر دهه ۹۰، به عنوان نخستین بانک در کشور، در راستای اجرای دستور بانک مرکزی تسهیلاتی را با یارا کارت اعتباری برای کشاورزان، در نظر گرفت. در این طرح کشاورزانی که نزد بانک کشاورزی دارای حساب اعتباری بودند و یارانه خود را از طریق این بانک دریافت می کردند؛ می توانستند برای خرید کالاها و خدمات تا سقف ۵۰ میلیون ریال از این کارت استفاده کنند و پشتوانه این کارت، حسابهای یارانهای اشخاص بود.