کام سهامداران شیرین شد | واریز سود سهام عدالت برای این افراد از امشب | چگونه سود سهام عدالت را بگیریم؟

با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت، از هم اکنون گمانه‌زنی‌ها در خصوص مراحل واریز سود سهام عدالت، مبلغ سود و زمان واریز آن آغاز شده است. طبق پیش‌بینی‌ها این احتمال وجود دارد که برخی افراد تا پایان سال ۴ بار سود سهام عدالت دریافت کنند.


سهام عدالت

در حالی که ۵ ماه تا پایان سال ۱۴۰۳ باقی مانده، دولت می‌بایست باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱، سود سهام عدالت ۱۴۰۲ و سود سهام عدالت متوفیان را تعیین تکلیف کند.

اقتصادآنلاین نوشت: سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در سال گذشته طی دو مرحله در آذر و اسفند واریز و باقیمانده آن به سال ۱۴۰۳ موکول شد. در حالی که گفته می‌شد باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ در خرداد ۱۴۰۳ واریز می‌شود اما به علت اینکه دولت هنوز سود سهام عدالت یک شرکت را وصول نکرده، تکلیف سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نامشخص مانده است. در حال حاضر ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده و تنها شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده و باعث تأخیر در واریز سود شده است.

بنابراین باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در صورت دریافت سود از شرکت مپنا به حساب دارندگان سهام عدالت واریز خواهد شد. زمان انجام این کار هنوز مشخص نیست اما این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود ۱۴۰۱ به صورت جداگانه و قبل از شروع مراحل واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۲ پرداخت شود.

در حالی که هنوز باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ واریز نشده، در حال نزدیک شدن به ماه آذر هستیم که دولت هر ساله در این ماه اولین مرحله واریز سود سهام عدالت را انجام می‌دهد. در سال‌های اخیر دولت واریز سود سهام عدالت سال قبل را طی دو مرحله در آذر و اسفند انجام داده و این احتمال وجود دارد که در سال جاری نیز چنین اتفاقی رخ دهد.

همچنین این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ نیز همراه با مرحله اول واریز سود سال ۱۴۰۲ در ماه آذر انجام شود.

در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ برای نخستین بار سود سهام عدالت متوفیان به حساب آنها واریز شد. پیش از آن در ابتدای اسفند به وراث فرصت داده شد که سهام عدالت فرد متوفی خانواده را به نام خود انتقال دهند. بسیاری از وراث این اقدام را انجام دادند اما برخی نیز به هر دلیلی موفق به انجام این کار نشدند. مدتی بعد اعلام شد که سود سهام عدالت متوفیان هم به طور کامل واریز نشده و باقیمانده آن قرار است در آینده واریز شود.

به تازگی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مرکزی از انتقال سهام متوفیان به صورت الکترونیکی خبر داده است. به گفته محمد باغستانی، به زودی وراث می‌توانند سهام متوفیان خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان به صورت الکترونیکی منتقل کنند که برای انجام این انتقال، یکی از وراث باید سجامی باشد. با الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث، علاوه بر کاهش در هزینه و صرفه جویی در زمان، شاهد تسریع در ارائه یک خدمت دیگر به مردم که در سالیان گذشته به دغدغه مهمی برای آنها تبدیل شده بود، خواهیم بود.

بنابراین در پاییز و زمستان ۱۴۰۳ باقیمانده سود سهام عدالت متوفیان نیز به حساب وراث واریز خواهد شد و به این صورت ممکن است برخی افراد ۴ بار سود سهام عدالت دریافت کنند. البته همچون باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱، این امکان وجود دارد که سود سهام عدالت متوفیان نیز همراه با سود سهام عدالت ۱۴۰۲ واریز شود.
نحوه دریافت سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۴

با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر داده‌اند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.

از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.

در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات شش‌گانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز می‌شود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست.

یک نماینده مجلس گفت: متأسفانه به ۶ میلیون نفر اعم از مددجو و افراد با درآمد کم این سهام تعلق نگرفته است و هیچ حکمی نیز در این لایحه در نظر گرفته نشده است. همچنین سازمان امور استخدامی در خصوص نظام عادلانه پرداخت با تأکید شهید رئیسی هیچ اقدامی انجام نداد، الان هم در این لایحه چیزی نیامده است.

حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: بودجه سالیانه یک برنامه یک ساله از برش برنامه ۵ ساله است بنابراین باید از قواعد آن پیروی کرد؛ در لایحه بودجه ۱۴۰۴ که اولین بودجه دولت چهاردهم و اولین لایحه‌ بعد از قانونی شدن برنامه هفتم آمده در خیلی از موارد با آن منطبق نیست و اگر امسال که در سال اول قرار داریم نتوانیم این انطباق را تبیین کنیم بعد از ۵  سال شاهد خواهیم بود که برنامه اجرایی نشده یا ۲۰ درصد آن اجرایی شده است بنابراین از همین ابتدا باید گام‌های اجرایی به درستی برداشته شود.

 

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید